Da li Romi obavezno dobijaju socijalnu pomoć?

R

rozLe pufnasti zeka

Gost
A da li si primetila da 90% roma nije obrazovano,nisu pismeni,nemaju dokumente,nemaju zdravstveno osiguranje? Nemaju regularne poslove.
Da li misliš da je život od danas do sutra - lagan?
Ima ih,manji postotak,koji se emancipuju,pa završe školu,zaposle se,ali opet,hteli mi to da priznamo ili ne, ipak budu diskriminisani uprkos tome,ako ničim drugim,ono stavom i držanjem kolega.

ali oni ne zele da idu u skolu. sto je pisao ovaj korisnik FDDD, njima je placeno d aidu u skolu. ili u krajnjem slucaju ono sto si ti rekla mora da im se preti ukidanjem socijalne pomoci da bi im deca isla u skolu.

ako se secas, a sigurno se secas slucaja alekse jankovica koji se ubio zbog vrsnjackog nasilja i to od strane malih roma.....jedna od stvari koja se na kraju ispostavila jeste da skola nije smela da kaznjava nasilnike, jer ako ih kazni onda nijedno dete iz tog romskog naselja nece ici u skolu. sama direktorka zbog raznih beneficija koje je dobijala, a u vezi inkluzije, nije htela da reaguje.

njihov je izbor da ne idu u skolu. ja sam u odeljenju u osnovnoj imala jednog roma, zavrsio je prva 4 razreda skole i nestao. to sto nemaju dokumenta je opet njihov izbor, mogu da prijave svako dete rodjeno u srbiji.

sto se tice poslova, mogu da rade poslove za koje ne treba kvalifikacija, ali nece. ja rekoh da radim u ugostiteljstvu, kao kuvarica. zavrsila sam fakultet, ali za mojhu struku mi je trebala veza da bih se zaposlila, u ugostiteljstvu ti ne treba ni veza, ni stranacka pripadnost da bi nasla posao i ja sam samu sebe prekvalifikovala za kuvaricu, jer mi to ide od ruke. radila sam na mestu gde nam je romkinja bila peracica sudova i to na masini za sudove, ona pola posla njie obavljala, jer je bila zasticena ko beli medved. vlasnik je manje placao porez, jer je zaposlio nju,a ona spada pod ugrozenu kategoriju. drugi koji su radili dolazili i odlazili su radili i za nju. ona je jako svesna toga da ni sef kuhinje, nije mogao da je skloni odatle, bez obzira na traljavost.

sad ovde gde radim, malo je falilo da nam opet zaposle romkinju kao peracicu sudova, ali ja rekoh vlasniku, ako hoces da svaka njena reakcija kad joj se kaze da nesto uradi bude - vi to meni tako kazete, jer sam romkinja...to ne moze. onda se i on prisvestio i setio se da u komsiluku ima rome koji zive regularno u kuci, uredni, cisti, ali da cesto potezu to- mi smo romi. zato je i sam odustao, jer njemu u kuhinji ne treba traljavost i potezanje nacionalnih i drugih pitanja. a ni nama kao zaposlenima to ne treba, dovoljno je stresa i bez toga.

znaci posao mogu da dobiju, ako nemaju skolu, kuhinje placu za radnicima, ali ne mogu ni oni da se ponasaju u stilu - mi smo romi, ne smete nista da nam kazete, jer sve sto kazete je diskriminacija spram nas.

dalje, ja sam pricala sa jednom romkinjom sin joj radi u skroz dobroj pekari u kojoj postoji izrazen mobing spram zaposlenih i to znam sto posto za taj mobing, ali njenom sinu je dobro, nema mobinga.....a nema ga, jer je rom, jer uvek moze da potegne to da ga diskriminisu na nacionalnoj osnovi.

u jendom hotelu u kom sam radila, znam da su u vesernici radile dve romkinje, a jedna je bila sobarica. znaci mogu da nadju posao, to sto nece da rade, sto znaju da ce dobiti socijalnu pomoc, to je vec druga stvar.

FDDD

Iskusan
Poruka
6.638
A da li si primetila da 90% roma nije obrazovano,nisu pismeni,nemaju dokumente,nemaju zdravstveno osiguranje? Nemaju regularne poslove.
A ko je kriv što nisu obrazovani i što nemaju dokumenta i ostalo? Da ne treba država svakom da obezbedi ličnog učitelja i da im donosi dokumente na vrata? Sve njima smeta, uvek neka "diskriminacija". Pa to je najlakše da kažu kad žive nomadski kako su i naučili u Indiji i to je jednostavno genetika i tačka. Jesu im dali socijalne stanove i šta su uradili? Polomili, povadili cevi, parket, uništili stanove.
Meni nije jasno da etnička grupa koja je u Srbiji i Evropi 500-600 godina nije uspela da se unormali. (Ili ne može). I svud su isti i u Slovačkoj i Madjarskoj u Srbiji.
Da li misliš da je život od danas do sutra - lagan?
Ima ih,manji postotak,koji se emancipuju,pa završe školu,zaposle se,ali opet,hteli mi to da priznamo ili ne, ipak budu diskriminisani uprkos tome,ako ničim drugim,ono stavom i držanjem kolega.
Ma šta me briga svako je za sebe. Neću da ja radim za nekog koji planduje a može da radi. Ako ima petoro dece sam da ih izdržava a ne ja kroz socijalu i dečije dodatke.

FDDD

Iskusan
Poruka
6.638
ako se secas, a sigurno se secas slucaja alekse jankovica koji se ubio zbog vrsnjackog nasilja i to od strane malih roma.....jedna od stvari koja se na kraju ispostavila jeste da skola nije smela da kaznjava nasilnike, jer ako ih kazni onda nijedno dete iz tog romskog naselja nece ici u skolu. sama direktorka zbog raznih beneficija koje je dobijala, a u vezi inkluzije, nije htela da reaguje.
radim.
Ne znaš ti koji oni pakao prave u osnovnoj školi. Kad su nam "uveli" sa zapada inkluziju u školama onda je svako problematično dete, sa smetnjama u razvoju, romska deca itd.. razmešteno po odeljenjima. I onda ta problematična deca ometaju nastavu i smetaju ostaloj deci. Nastavnici moraju deci sa smetnjama da poklanjaju posebnu pažnju i onda nemaju vremena da odrade nastavni plan i progam. Ovo će ti reći svaki prosvetni radnik ali u poverenju...

FDDD

Iskusan
Poruka
6.638
Kako se utvrdjuje da si Rom....
Mene cale psovao sto puta, te nisam dete staklara, te ovo te ono ali nikad mi nije rekao da se romoizujem.....znate kako to zvuci prevedeno na srpski....
E dobro pitanje i ja sam ga postavio jednom. Gde piše da je neko rom ciganin ili nešto treće? Ko to odredjuje? Neki rasni antropolog? Ode neko i kaže ja sam rom a treba mu da predje preko crte da upiše fakultet

R

rozLe pufnasti zeka

Gost
E dobro pitanje i ja sam ga postavio jednom. Gde piše da je neko rom ciganin ili nešto treće? Ko to odredjuje? Neki rasni antropolog? Ode neko i kaže ja sam rom a treba mu da predje preko crte da upiše fakultet

znas kako se to odredjuje, na osnovu izgleda i crta lica. sad kad je bio onaj popis, dosla popisivacica (o boze politicke li korektnosti, nekada su to sve bili popisivaci :lol:) i stigle mi do dela o nacionalnoj pripadnosti...ja reko' romska, zena me pogleda i upisa srpska. :rotf:
mada, rekla sma joj da idem na posao na zmaju balerionu strasnom (kuca zmaja i igra prestola) ...ni to nije usvojeno.

znaci ne mozes da budes rom po svojoj zelji, ako ne licis na roma.

nismo mi jedina zemlja koja muku muci sa politickom korektnoscu i tolerancijom sad su u filmovima cak i vilenjaci crni.

Serafim 00

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.762
napr. zasto najvise kradja, dzeparenja i prevara ima od strane romske populacije?
imate izvore mupa pa proverite.

imaju socijalno ugrozene jedinke kojima ne pada na pamet da ukradu cak ni hleb u radnji, a ovi se ne libe da kradu sve na sta naidju.
Vec sam rekla, kulturno nasledje Im je takvo, zive u takvom socijalnom okruzenju, gde su na ceni neke druge vrednosti

P

pasuljsko rebarce

Gost
i sad ja dodjem da usvajam dete, treba znaci po licemernom tripu da biram decu za koju znam da kako god odgajim uvek cu imati strah nad glavom dal ce da ode na drugu stranu samo li okrenem glavu... fala lepo..kad vec zelim da usvojim, onda ko u komunizmu, lepo vidim decu i izaberem na svoju odgovornost jedno, a ne da mi neko odredjuje po kom principu moram da odlucujem jer to je jel in danas kao nova kolekcija max mare.

isti je slucaj sa brazilskom decom... romi su naiva za klince iz njihovih favela, a posto je malo vas videlo na licu mesta kako to izgleda morate mi verovati na rec.

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.538
ja rekoh jasno i glasno
ko najvise dzepari i krade? romi

ako imas podatke iz mupa daj nam da vidimo. ako nemas, onda nemoj banalizovati pricu.
Smešno je što zapravo o Romima i socijalnoj pomoći pametate ovde rasistički ti,marlone,i tvoja drugarica Zlozi,pod plaštom gostiju,a niste radili sa Romima niti im priznavali nekakve usluge,nit se razumete u sistem socijalne zaštite,a nama naizmenično držite ovde vakelu.

FDDD

Iskusan
Poruka
6.638
ja rekoh jasno i glasno
ko najvise dzepari i krade? romi

ako imas podatke iz mupa daj nam da vidimo. ako nemas, onda nemoj banalizovati pricu.
Nece da objave podatke. Odmah bi skocile nvo i ciganska udruzenja da se dernjala to je diskriminacija, rasizam i slicne gluposti. Cak je to i zakon mislim zabranjeno pominjati :eek:
Znas da je nekad pisalo osoba romske nacionalnosti uradila to i to a sad vise ne

FDDD

Iskusan
Poruka
6.638
Smešno je što zapravo o Romima i socijalnoj pomoći pametate ovde rasistički ti,marlone,i tvoja drugarica Zlozi,pod plaštom gostiju,a niste radili sa Romima niti im priznavali nekakve usluge,nit se razumete u sistem socijalne zaštite,a nama naizmenično držite ovde vakelu.
Istina je sto pisemo ovde o njima, to je merljivo a ne nesto apstraktno. I u cemu si sad ti u prednosti da procenjujes ako si im "pruzala pomoc". Nismo bre mi slepi i gluvi, pali s Marsa

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.538
Istina je sto pisemo ovde o njima, to je merljivo a ne nesto apstraktno. I u cemu si sad ti u prednosti da procenjujes ako si im "pruzala pomoc". Nismo bre mi slepi i gluvi, pali s Marsa
Nisam u prednosti,nego objašnjavam da po zakonu moraju da ispoštuju sve isto kao i neromi da bi dobili socijalnu pomoć. U to se razumem jer sam to radila.
A ovde neki sad šire i šire rasizam. Ne izdižite se,neki "beli" su gori od Roma.

FDDD

Iskusan
Poruka
6.638
Nisam u prednosti,nego objašnjavam da po zakonu moraju da ispoštuju sve isto kao i neromi da bi dobili socijalnu pomoć. U to se razumem jer sam to radila.
A ovde neki sad šire i šire rasizam.
Ja sam uveren da lakse dobiju socijalnu pomoc nego isto siromasna porodica a bela. Znam za slucaj kad nisu odobrili zato sto je na tog nesrecnika oca bilo upisano malo zemlje kao obradive?!!? A ja znam nit je zemlja nit ima cime da radi, posten covek sa dvoje dece radio fizikaliju al ne dobi socijalu. Zbog onih sto svaka ima zlato oko ruke i zive od azila u Nemackoj...
Ne izdižite se,neki "beli" su gori od Roma.
Neki. Evo ja video jednom kolegu Nemca stavlja firmine šajbe za brušenje u ranac i to je napuni. Treba čoveku radi nešto privatno. Jel to znači da su Nemci isti kao Romi? Ima neko, da ima neko al kod ovih je to sistem lopovluk.

I kaži mi iskreno kad bi zaboravila negde tašnu a da možeš da biraš da li su oko tebe Nemci ili Romi, šta bi izabrala?

R

rozLe pufnasti zeka

Gost

rasista sam zato sto mi smeta sto romi ne placaju kartu u prevozu? :lol: sto dobijaju lakse od srba socijalnu pomoc? sto kad god im treba nesto potezu svoje nacionalno pitanje?

to kad nema argumenata odmah je rasizam u pitanju.

a u svom radnom kolektivu ih ne zelim, jer mi ne treba neko ko svaki cas izlazi na cigaretu, obavlja posao traljavo i slicno. rade tako i srbi (gledaju da hvataju krivine), ali sa srbima se drugacije razgovara. ako nece da rade, lepo se poprica sa vlasnikom i kaze mu se u cemu je problem, pa se resava.

isto bih reagovala i da su druge nacionalne manjine u pitanju madjari ili rusini, samo sto za njih vaze ista pravila kao za srbe, koliko znam.

Umri_muski

Buduća legenda
Poruka
45.955
Pazi , rasizam nije dobra rec......
Diskriminacija je dobra rec, prava rec...

Diskriminacija domicilnog stanovnistva od strane stranog i domaceg vladara nije novost za Srbe, pa su navikli a cak i ocekuju i prizivaju..
Mentalitet koji je toliko glup da misli da simulacijom diskriminacije obezbedjuje ponovljivost istorije sto mu odgovara jer na kraju svega ipak su Srbi preziveli.
Objasni ti zatupastim legijama , celom narodu , da je Srbija bila sa manje od 1 mil stanovnika pred prvi svetski rat....tj da je veci deo prostora bilo pod sumama...

Jok, to se od istoricara izbegava da kaze......

Ponasanje prema vojnicima i vojskovodjama, takodje......
Konacan ucinak vojske posle svakog napada u prvim danima rata, takodje...
Sve je to ono sto smo navikli , da uzdizemo , da okrecemo , da smo u teskim zabludama...

Zasto se danas opravdano vrsi diskriminacija srpskog stanovnistva...srbijanskog...da uzmemo to.....kao odrednicu....
Prvi razlog je uveden 1991, a to je jasna diskriminacija godista koje je vaspitavano u SFRJ, dakle stariji od 1976/1978.....
Nije nista licno , tj moje godiste nema veze sa ovim brojkama, ali vremenom se pokazalo da se uvek prelamalo za ekonomsku i neku drugu prednost da je ovde granica omladinac..........nazovimo ga omladinac.....tako da je prosle godine opet granica bila na 1976/1978 , jedno od tih dva godista sigurno , mislim da je samo jednom bilo 1976 a ostale granice su bile na 1978, eto koliko pazim, ali uvek padne na ta godista...
Poreklo diktata je CIA, produzenje intervala primene do danasnjih dana..

Sloba je forsirao destrukciju kulturnog identiteta i javnog mnjenja za vreme svoje vladavine opet preko diskriminacije domicila a forsiranjem sto vise uvoza izbeglica srpskog porekla da mu se ne bi zamerila ta destrukcija.....
Sa tri prsta se najlakse vade pare iz dzepa......oduvek bilo kod srba...

Ali diskriminacija domicila tada postaje nesto sto nije opsta diskriminacija raje.....ne ne, sad postaje selektivna diskriminacija...
I tako do danasnjih dana...
Sad imamo ponosne crnogorce, bosance koji se busaju u grudi kad krse zakon i rugaju se domicilnim srbima u fazonu , pa ko ti kriv kad si bena, kad si ovca pa nemas muda da stisnes....to je njima prikaz junastva....snalaziti se u mutnom...
Ali na kraju se samo racuna ko je napravio pare....
Ko je uspeo u zivotu, ne kako , ne na koji nacin..

Kasnije se to jos vise usavrsilo , sad postoje grupe i unutar jednog nacionalnog domena...po podobnosti , po partiji , po seksualnosti , po sklonosti korupciji.
I ici ce i dalje..
Jednostavna je logika, ako se bunis onda kad se tebi ne ispuni ocekivano , onda moras da se izboris samo kao pojedinac, a ne kao grupa, jer pre toga je vec bilo prilike da se bunis uz druge, kad je bio isti princip nepravde, ali te je boleo tuki...

Cigani , posto lazu ljudi da se cigani ljute kad ih zoves cigani , jer u vecini slucajeva to nije tacno....samo imaju druge kulturne norme i reakcije na isto okruzenje...
A to sto su Srbi vecinski totalno nepismeni sto se tice psihologije i sociologije, naravno da je veliki problem....jer ne postuju elitu i ne postavljaju svoju elitu , nego pogledaju gde je moc i prilika da se ogrebu i tu traze da spoje izbor elite i uvlacenje onome koga ce da grebu.....2 in 1....
I kako posle od takvih invalida razmisljanja ocekivati da ukapiraju da tako sami sebi kroje nesrecu...

Meni ne treba puno da kazem da ce sunovrat srba trajati jos 50 godina....
Jer nisam wannabe, nisam glupak koji misli da ce verovanje u suprotno doneti to suprotno , jer nece...
Posejano mora da nikne, ne mora da rodi do 10kg, ali mora da nikne i da povuce hranu iz te zemlje....
A posejano je puno zla.....i mora da nikne....i nicace jos 30 godina sigurno , a prilicno verovatno 50 godina jer nema potencijala da neko brise gluposti zlih ljudi i naroda koji seje i danas....

Doctor Master

Domaćin
Banovan
Poruka
4.767
Na ovu temu podstakao me je komentar jedne forumašice :
" ja sam na drugoj temi pisala oni od ove drzave dobijaju sve, njima za socijalnu pomoc trebaju 3 papira, srbima treba 11 ili 12 papira. dobijaju besplatnu struju, ne placaju komunalije, nista. ne placaju ni bus plus karticu, dok drugi koji se svercuju kad naidje kontrola izlaze iz autobusa, oni ostaju u autobusu i jos sednu, jer njima kontrola ne trazi karticu. videla sam vise puta (meni firma placa karticu, ali zasto ja te pare ne bih potrosila na nesto drugo?)."

Prvo da objasnimo ko sve ima pravo na socijalnu pomoć i pod kojim uslovima.
Romi nažalost dobijaju i previše. Zaštićeniji su od belih medveda.

P

pasuljsko rebarce

Gost
Pazi , rasizam nije dobra rec......
Diskriminacija je dobra rec, prava rec...

Diskriminacija domicilnog stanovnistva od strane stranog i domaceg vladara nije novost za Srbe, pa su navikli a cak i ocekuju i prizivaju..
Mentalitet koji je toliko glup da misli da simulacijom diskriminacije obezbedjuje ponovljivost istorije sto mu odgovara jer na kraju svega ipak su Srbi preziveli.
Objasni ti zatupastim legijama , celom narodu , da je Srbija bila sa manje od 1 mil stanovnika pred prvi svetski rat....tj da je veci deo prostora bilo pod sumama...

Jok, to se od istoricara izbegava da kaze......

Ponasanje prema vojnicima i vojskovodjama, takodje......
Konacan ucinak vojske posle svakog napada u prvim danima rata, takodje...
Sve je to ono sto smo navikli , da uzdizemo , da okrecemo , da smo u teskim zabludama...

Zasto se danas opravdano vrsi diskriminacija srpskog stanovnistva...srbijanskog...da uzmemo to.....kao odrednicu....
Prvi razlog je uveden 1991, a to je jasna diskriminacija godista koje je vaspitavano u SFRJ, dakle stariji od 1976/1978.....
Nije nista licno , tj moje godiste nema veze sa ovim brojkama, ali vremenom se pokazalo da se uvek prelamalo za ekonomsku i neku drugu prednost da je ovde granica omladinac..........nazovimo ga omladinac.....tako da je prosle godine opet granica bila na 1976/1978 , jedno od tih dva godista sigurno , mislim da je samo jednom bilo 1976 a ostale granice su bile na 1978, eto koliko pazim, ali uvek padne na ta godista...
Poreklo diktata je CIA, produzenje intervala primene do danasnjih dana..

Sloba je forsirao destrukciju kulturnog identiteta i javnog mnjenja za vreme svoje vladavine opet preko diskriminacije domicila a forsiranjem sto vise uvoza izbeglica srpskog porekla da mu se ne bi zamerila ta destrukcija.....
Sa tri prsta se najlakse vade pare iz dzepa......oduvek bilo kod srba...

Ali diskriminacija domicila tada postaje nesto sto nije opsta diskriminacija raje.....ne ne, sad postaje selektivna diskriminacija...
I tako do danasnjih dana...
Sad imamo ponosne crnogorce, bosance koji se busaju u grudi kad krse zakon i rugaju se domicilnim srbima u fazonu , pa ko ti kriv kad si bena, kad si ovca pa nemas muda da stisnes....to je njima prikaz junastva....snalaziti se u mutnom...
Ali na kraju se samo racuna ko je napravio pare....
Ko je uspeo u zivotu, ne kako , ne na koji nacin..

Kasnije se to jos vise usavrsilo , sad postoje grupe i unutar jednog nacionalnog domena...po podobnosti , po partiji , po seksualnosti , po sklonosti korupciji.
I ici ce i dalje..
Jednostavna je logika, ako se bunis onda kad se tebi ne ispuni ocekivano , onda moras da se izboris samo kao pojedinac, a ne kao grupa, jer pre toga je vec bilo prilike da se bunis uz druge, kad je bio isti princip nepravde, ali te je boleo tuki...

Cigani , posto lazu ljudi da se cigani ljute kad ih zoves cigani , jer u vecini slucajeva to nije tacno....samo imaju druge kulturne norme i reakcije na isto okruzenje...
A to sto su Srbi vecinski totalno nepismeni sto se tice psihologije i sociologije, naravno da je veliki problem....jer ne postuju elitu i ne postavljaju svoju elitu , nego pogledaju gde je moc i prilika da se ogrebu i tu traze da spoje izbor elite i uvlacenje onome koga ce da grebu.....2 in 1....
I kako posle od takvih invalida razmisljanja ocekivati da ukapiraju da tako sami sebi kroje nesrecu...

Meni ne treba puno da kazem da ce sunovrat srba trajati jos 50 godina....
Jer nisam wannabe, nisam glupak koji misli da ce verovanje u suprotno doneti to suprotno , jer nece...
Posejano mora da nikne, ne mora da rodi do 10kg, ali mora da nikne i da povuce hranu iz te zemlje....
A posejano je puno zla.....i mora da nikne....i nicace jos 30 godina sigurno , a prilicno verovatno 50 godina jer nema potencijala da neko brise gluposti zlih ljudi i naroda koji seje i danas....
pa brate znamo mi da je posejano... ali iz neke moje vizure iskustva, to seme je nistica spram onog semena gluposti koje smo dobili sa zapada. seme nasih internih razlika dal ovaj misli ovako ili drugi onako je resiv problem. licemerje i hipokrizija drustva koje su nametnuti srpskom narodu prvenstveno od strane djindjiceve klike koju je ova danasnja oligarhija prihvatila kao dobar dan a koja se nikako ne prima kod normalnog sveta vec samo kod psihodelija je ono sto iritira taj tzv "razvijeni svet". zato i iniciraju ovakve price kojima ce da pokusaju iznutra podelu u srbiji kao onu sto se servira na izborima po sistemu hvala beograde a za ostatak srbije me zabole :lol: tako je ovo i sa romima, kao i sa gejevima koji su ispod promila stanovnistva i sa svakakom budalstinom koja dolazi spolja kao njnovija i najsmesnija da srbi nemaju svoj dnk, ili ova odavde da humani stranci usvavaju srpsku decu iz najboljih namera koju jel kao niko nece jer smo mi srbi olos neopevani :lol:....

napravite drustvo po meri coveka pa nece biti napustenih i nesrecnih ljudi zena i dece, uvedite socijalne kategorije pa nece biti gladnih, tretirajte isto azilanta, pripadnika romske zajednice koji je dosao iz rumunije i nekoga iz srca sumadije, a ne da radite sve suprotno nacelima rezona vec donosite zakone na nacelima izazivanja akcidentnih reakcija i stvarajuci jaz izmedju naroda... a to nijedna politika i politicari koji su se vezbali na ovom narodu ne umeju da urade , bolje reci ne zele da urade jer sopstveno postojanje baziraju jedino na taktici podela.

ne zaboravite da svako zdravo drustvo na zapadu a to zovu fasizmom, pociva na osnovnom principu, prvo moj narod, pa manjine, pa dosljaci..ima tema moja davno na filozofiji o tome. danas je sve okrenuto naopako ko sto rekoh bas na zapadu i zato zla krv od njih se reflektuje na slican nacin i kod nas....a to nikako nije dobro. svako zna da ne moze da se tretira sekta naprimer sa zvanicnom religijom neke drzave... to nema nigde u svetu. tako je i ova tema o pravima gde sve manjine imaju prava a drugi ko sta uspe da iskamci. liberalno drustvo na misice kad necete srbi da imate to dobrovoljno :lol: jel cxe da se primi? sta mislite?

i kad neko digne glas on je...kako kazu ovde sta? ma rasista bre :lol:

cirkus.

zato i imamo placene botove i dileje koji na vestaka preko svih medija guraju kvazi empatiju brige za klurtu i murtu a iza cele price je cist biznis.

Poslednja izmena od moderatora:

Владан

Buduća legenda
Poruka
34.318
Pa dobro ima veze sa Ciganima.
Dobijali su novac romske porodice samo da im dete redovno ide u osnovnu skolu. Sigurno je istina.
Верујем да говориш истину. У нашем селу је општина организовала дељење новогодишњих пакетића за социјално угрожену децу и.. ромску децу. Кад сам их питао зашто не и српску, словачку... "Па они су Роми". Wtf Чекај сад дете богатог Рома је добило пакетић а дете сиромашног Србина није. Дискриминација. Што каже комшија "ај јебте нас још".

zlatko01

Buduća legenda
Poruka
27.420
jedan lik u mojoj blizini, trazio je socijalnu pomoc, predstavio se kao Rom...ovi iz socijalnog ga posalju u neko romsko udrzzenje, da izvadi potvrdu...on ode tamo i pocne da glumi, ovi se smeju i pocnu da ga propituju nesto na ciganskom, on nema pojma...inace, tamnoput je vise nego vecina Roma, baba mu se svalerisala sa jednim Romom i taj joj je napravio nekoliko dece...tri tamnoputa i dva beloputa...deda Ratko i deda Sara, jedan zvanicno, a drugi nezvanicno deda....

FDDD

Iskusan
Poruka
6.638
jedan lik u mojoj blizini, trazio je socijalnu pomoc, predstavio se kao Rom...ovi iz socijalnog ga posalju u neko romsko udrzzenje, da izvadi potvrdu...on ode tamo i pocne da glumi, ovi se smeju i pocnu da ga propituju nesto na ciganskom, on nema pojma...inace, tamnoput je vise nego vecina Roma, baba mu se svalerisala sa jednim Romom i taj joj je napravio nekoliko dece...tri tamnoputa i dva beloputa...deda Ratko i deda Sara, jedan zvanicno, a drugi nezvanicno deda....
Eto to je najbolji odgovor onoj @UltraVioletna da je ipak pri dodeli socijalne pomoći važno ko je Ciganin/Rom, a ne kao što ona priča da je svejedno za dobijanje samo ako se ispunjavaju uslovi