pre nekoliko godina usle dve romske gospoje i ko prave sele na ona obrnuta sedista. sedi tu i neka zena. vidis zena slomljena zivotom i problemima, odeca onako jadna, u licu joj se vidi da je potrosena i napacena. ulazi kontrola trazi karte, ja sma kartu kao i obicno imala, ali ta zena nije imala kartu. kontrola preskace gospoje romkinje i toj zeni trazi kartu. zena kaze nema, kad je napadose da ustane da izadje iz autobusa. jao kad meni pade mrak na oci i ne samo meni, nego jos nekima, pa kad krenusmo na kontrolore sto nisu trazili romkinjama kartu (naravno, ne sa politicki korektnim izrazom - romi

) i muskarci se povukose, nastavila da se svadja samo zena kontrolor. kolege vise rec nisu smele da kazu, na kraju i ona ucutala i izadjose napolje. ta zena bez karte je ostala u autobusu.
znaci, njih preskaces svesno, a na drugima oces da siljis q. i opet bih to uradila. kad vidim romkinju ne pada mi na pamet da ustajem. ja radim i uredno placam kartu i imam pravo da sedim. ona dobija socijalnu pomoc i vozi se fraj.
pri svemu tome mojoj najboljoj drugarici su napisali kaznu, jer nije imala kartu, a zaboravila je da ponese onaj papir za trudnocu da je valjda oslobodjena karte ili kako to vec ide i trudnoca joj je bila vidljiva. mojoj beloj drugarici.