Da li rodjacima pozajmiti pare?

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jary

Elita
Poruka
16.470
pre mesec dana setila me se rodjaka( cujemo se jednom u 3 godine) i krece konfuzna prica sin se zaposljava ali nema za put.. bla bla a njen muz treba da prim ipenziju za par dana i vratice...Dosao sin dao sam mu , ne gleda me u oci kad prica ..i vise se ne javljaju ...Nije bogatstvo ali je princip .. ,nervira me taj cool odnos. Da li imate takve situacije i kako resavate?

Dam. Uvijek je bolje dati nego tražiti. Od kad tako razmišljam nekako mi vise pristižu pare.
slazem se Ali nervira me odnos kad im je trebalo ljubazni ekspresni presli 40km za pola sata i sad se ne javljaju...Ocekivao sam ako su jos u frci da se jave i kazu "ne mozemo pre avgusta ili Nove Godine"...i kraj,...Ovako ..imam jako ruzan osecaj.

slazem se Ali nervira me odnos kad im je trebalo ljubazni ekspresni presli 40km za pola sata i sad se ne javljaju...Ocekivao sam ako su jos u frci da se jave i kazu "ne mozemo pre avgusta ili Nove Godine"...i kraj,...Ovako ..imam jako ruzan osecaj.
Немој да будеш материјалиста. А види се из авиона да јеси. Који си к давао ако се сад преиспитујеш.

presli 40km...verovatno duzni lomsiluku i blizioj n okolini...tako m i ti dodje na red...nikom nista ne davati, a i ne traziti...cuti i trpi kada nemas

Takođe, više volim da dam nego da sam prinuđena da tražim
Kada dam, ne razmišljam više o tome.

Nisam u mogućnosti da dajem velike sume novca, davanje mene čini zadovoljnijom.
I da, bilo je situacija kada sam znala da nemaju i da im treba a nisu tražili, sama sam im ponudila i dala na način da nikome nije bilo neprijatno

Takođe, više volim da dam nego da sam prinuđena da tražim
Kada dam, ne razmišljam više o tome.

Nisam u mogućnosti da dajem velike sume novca, davanje mene čini zadovoljnijom.
I da, bilo je situacija kada sam znala da nemaju i da im treba a nisu tražili, sama sam im ponudila i dala na način da nikome nije bilo neprijatno
tako razmislja dobar covek ...Ovi su izgleda dzovani..zato sam sve ovo i pisao..

tako razmislja dobar covek ...Ovi su izgleda dzovani..zato sam sve ovo i pisao..
Vidi Jary, sačekaj, strpi se.
Možda su ga od penzije opremali za put, bili praznici.

Sačekaj da vidiš krajnji ishod. Sledeća penzija, prva plata.
Možda ih je stid da se jave a znaju da ne mogu ispoštovati obećanje.

pre mesec dana setila me se rodjaka( cujemo se jednom u 3 godine) i krece konfuzna prica sin se zaposljava ali nema za put.. bla bla a njen muz treba da prim ipenziju za par dana i vratice...Dosao sin dao sam mu , ne gleda me u oci kad prica ..i vise se ne javljaju ...Nije bogatstvo ali je princip .. ,nervira me taj cool odnos. Da li imate takve situacije i kako resavate?
Ovo ti je poniženje i tebe i njih.
Ja bih prestao da se javljam prvi, jer ne volim da me neko pravi budalom.
Ako se oni jave javiću se, ali bez nekog zadržavanja i prijateljskih razgovora.
Ovo ti je baš ono zapišavanje nekog. Rešiti takav problem možeš samo maximalnim zahladnjenjem odnosa.

Немој да будеш материјалиста. А види се из авиона да јеси. Који си к давао ако се сад преиспитујеш.
Nije problem u davanju. Problem je što su obećali da će da vrate i prave se ludi. Kao vratiće za par dana. Neka vrati i za 2 meseca kad je rekao da će da vrati brzo, nije problem.
Problem je u tome što ga oni tretiraju kao budalu i što su se i sami spustili na nivo klošara koji žica pare na ulici.
Sin ga nije gledao u oči kad je uzimao pare - sramota i njega bilo.
Toliko su jadni zapravo da su i dete posramili.
Znači nije problem u parama. Problem je što praviš nekog budalom.

Da su rekli:"Nemamo sad para, vratićemo kad budemo mogli."
E onda bi to bilo okej i da vrate za 2 godine na primer, ali da vrate ako su ljudi od reči.
-----------------------------------
Vidiš da se i njihov sin oseća ko gowno pored ta 2 klošara. Čist krindž.

Nije problem u davanju. Problem je što su obećali da će da vrate i prave se ludi. Kao vratiće za par dana. Neka vrati i za 2 meseca kad je rekao da će da vrati brzo, nije problem.
Problem je u tome što ga oni tretiraju kao budalu i što su se i sami spustili na nivo klošara koji žica pare na ulici.
Sin ga nije gledao u oči kad je uzimao pare - sramota i njega bilo.
Toliko su jadni zapravo da su i dete posramili.
Znači nije problem u parama. Problem je što praviš nekog budalom.

Da su rekli:"Nemamo sad para, vratićemo kad budemo mogli."
E onda bi to bilo okej i da vrate za 2 godine na primer, ali da vrate ako su ljudi od reči.
-----------------------------------
Vidiš da se i njihov sin oseća ko gowno pored ta 2 klošara. Čist krindž.
У праву си брате.

Ti si optimista.
Međutim oni koji se ovako ponašaju su najgori klošari.
I ne duguju samo njemu pazi.:per: Imaju oni brdo dugova to je sigurno.:lol:
Prošli smo i mi težak period i bilo je dana da je falilo, kuća se gradila, deca mala...
To vreme je davno prošlo ali nisam zaboravila 'taj osećaj', iako nisam pozajmljivala od drugih već od svojih roditelja
Sada imam i za sebe i pomalo za druge.
I srećnija bih bila da dam i da me ' zavrnu' nego da sam prinuđena da tražim.

Verovatno ne razumete o čemu pišem,

Prošli smo i mi težak period i bilo je dana da je falilo, kuća se gradila, deca mala...
To vreme je davno prošlo ali nisam zaboravila 'taj osećaj', iako nisam pozajmljivala od drugih već od svojih roditelja
Sada imam i za sebe i pomalo za druge.
I srećnija bih bila da dam i da me ' zavrnu' nego da sam prinuđena da tražim.

Nije problem dati pare i zaboraviti.
Problem je sakriti se od tuđe bruke.
Jer oni će sutra ponovo da dođu i da traže i da lažu i mažu, a da pare nisu vratili i obično ne tako malu sumu.
1000 evra jednom, 1000 evra drugi put. I posle će da glume veličinu i neće da se javljaju.
Kad se sin bude ženio neće slati pozivnicu na venčanje.
Desilo se meni.

Ja sam od ovakvih čak dobijao i preventivne i potpuno bezrazložne uvrede i prozivke.
Još malo pa bi me prozvali ludim samo da ne ispadne da duguju par hiljada evra pred drugima na rodbinskim okupljanima.
Iako im niko nije ni tražio.
Čisto da se operu od sopstvene bruke.
Sve sa glumljenjem veličine, dizanjem nosa, spuštanjem mene.
Tako da vrlo dobro razumem o čemu pričate.
Prošao sam više nego vi.
I iskustvo je ekstremno loše.

Nije problem dati pare i zaboraviti.
Problem je sakriti se od tuđe bruke.
Jer oni će sutra ponovo da dođu i da traže i da lažu i mažu, a da pare nisu vratili i obično ne tako malu sumu.
1000 evra jednom, 1000 evra drugi put. I posle će da glume veličinu i neće da se javljaju.
Kad se sin bude ženio neće slati pozivnicu na venčanje.
Desilo se meni.
Smoriša, svima nama se desilo nešto jednom ili više puta.
Jary mora na ličnom iskustvu da vidi epilog priče.
Iz konkretnog primera, ja nikada ne bih tražila od nekoga sa kim neman blizak kontakt, a Jary zna zašto je izašao u susret rođacima.

super je kad prodjes jeftino

zamisli da te izvacare na staru foru , par puta vracaju, sve veci iznosi, pa te onda opleve
Ja dao jednom starom drugu 150 eura a nismo se gledali 5 godina, kao bila mu frka nekom ostao duzan bla bla a ima mnogo blizih ortaka od mene i bolje situiranih
Sad ocekujem opet da se ne vidimo toliko, neka su mu proste, samo da ga ne gledam vise

Back