potpuno se slazem sa gazdaricom. to me podseca na onaj grafit "ako glupom coveku kazete da je glup, on to verovatno nece shvatiti". jednostavno, ako je bio u stanju da vam slomi srce, reci mu da vam je slomio srce nista nece promeniti.
imala sam jako negativno iskustvo po tom pitanju kad sam tako impulsivno zvala osobu koja me je povredila da joj to kazem. samo mi se smejao i osecala sam se jos gore.
ja sam posle krenula u kontranapad i uspela sam da mu se revansiram za taj smeh. uspela sam da svoj poraz preokrenem u pobedu. godinu dana kasnije kad smo se DEFINITIVNO razisli /on me je otkacio, mada sam ja isto htela da raskinem sa njim/ on me je zvao da vidi kako sam podnela raskid. znas sta sam mu rekla? da se osecam fenomenalno i ja sam se ovog puta smejala. sad je on bio taj kome je sujeta bila povredjena / spika je bila nesto u fazonu "imam gomilu ortaka uz sebe koji me paze i maze, i nemam razloga da patim" sto jeste bilo tacno!/.
ono sto je super posle raskida je naci nekog dobrog, strpljivog MUSKOG prijatelja, koji ce ti pomoci da vratis samopouzdanje. znaci da te ponekad neko pomazi i kaze ti nesto lepo...! i zasmejava te i... na duhovnom planu ti pomogne da se osecas bolje.
naravno, pre nego sto ga nadjes, izbaci sto vise negativnog iz sebe /npr napravis lutku u obliku tog tipa i sutiras je, psujes, places, pricas sa njom i sl.../ da ga ne bi prestravila svojim problemima...
nadam se da sam ti bar mrvicu pomogla... that's the way i do.