JERIHONSKA RUZA
Zainteresovan član
- Poruka
- 114
Zanima me da li radite posao u kome uzivate i koliko je takvih srecnika u Srbiji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Naravno. Da li su oni baš srećnici, nisam siguran.JERIHONSKA RUZA:Zanima me da li radite posao u kome uzivate i koliko je takvih srecnika u Srbiji?
sad ja ko neka baba, ali stvarno - sa trideset godina stvari postaju malo ozbiljnije)@Off topicKedi:Trenutno radim posao koji ne volim bas, bas, ali moze da prodje. Uglavnom, odlicno zaradjujem i prilicno lagodno zivim. I s vremena na vreme odradim i nesto honorarno.
Ali sve nesto mislim da cu uskoro morati da nadjem posao za stalno. Na stranu kredit, ne mogu ni kreditnu karticu da izvadim. I dosadilo mi je da cimam kevu ili sestru da krenu sa mnom, da kupim nesto, pa njima da odplacujem mesecne rate i kamate.
Eh, nisi jedina.S_K_V_O:e moj marko pojma nemas kako bih ja volela da radim taj posao...

There is always another dimension waiting to be discovered.Betty:Believe ! ~ in what U're doing
and - DO! ~ what U 're believing
and life - will have new dimension
![]()
I onda mora da se pravi strategija, jer ni te puste kartice nisu bez limita, itd...I to je bs cimanje, i za njih i za mene...Ne, ne gledam reklame. I ne, ne šalim se.Kedi:@ Bojan p
Pa vidis, nije sve jedno, zar ne gledas reklame![]()
Naravno, salim se. Ali, nije mi sve jedno. Tako ne raspolazem u startu svojim novcem vec tudjim. A za mene je to bzvz, tacnije neodgovorno. A u ostalom jednom sam se odlucila da ne zavisim od svojih roditelja, i od tad se osecam mnogo bolje, a i njihov konto se oseca mnogo bolje.I onda mora da se pravi strategija, jer ni te puste kartice nisu bez limita, itd...I to je bs cimanje, i za njih i za mene...

) podeli sumu koja prelazi neki limit - na otplatu na mesece. Tako ti platiš kreditnom recimo čizme od 15.000 a Visa ti sama skine taj mesec 5.000 i sledeća dva po 5.000.

Ta "normalna" kreditna kartica je revolving kreditna kartica. Za nju ti takođe ne treba stalno zaposlenje. Uopšte ovde nisam pominjao debitne kartice. To je nešto sasvim drugo i tome ovde do sada nije bilo reči.Betty:jeste. Možeš da položiš 1.000 € u banku i onda da dobiješ kredit na 1.000 €![]()
Tako nekako, ali možeš da trošiš sa kreditne, naravno, onoliko koliko si položilaBojane, nije to ISTO, znaš bwe kako se ljudi snalaze - kad imaš "normalnu" tj. kreditnu onda ti ono samo (ono! Banka
) podeli sumu koja prelazi neki limit - na otplatu na mesece. Tako ti platiš kreditnom recimo čizme od 15.000 a Visa ti sama skine taj mesec 5.000 i sledeća dva po 5.000.
Nije dakle isto. Ne služi kartica SAMO za bezgotovinsko plaćanje, nego i za neke olakšice. Kao honorarac možeš da imaš DEBITNU karticu i to je to, a to je tek toliko da ne nosaš papire sa sobom neko ko gospodin čovek...![]()
![]()
Delta tj, Intesa valjda daje neke kredite honorarcima - ali su skuplji, naravno, laki keš je najskuplji keš, nominalna im je valjda oko 17 ili 18 % ...
Eto tako.
A kad imaš potpisan kolektivni, onda ko gospodŽa u Societe....i sve lepo i lagano, uz profakture![]()
Mada kad bolje razmislim ni ostali nisu mnogo bolji. 
radite li posao koji volite
).