Да ли радите кући ситне мајсторске послове или зовете за све мајсторе

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Замена грла сијалице, зачепљене цеви судопере, пукла керамичка плочица замена, ламинат се мало оштетио замена, замена гарнишне, спајање и изолирање ел.кабла од неког ел.кухињског уређаја, итд, идр..

Под мајстором мислим преко огласа плаћене Можда комшије, родбину... Или за све то ви засучете рукаве?

Замена грла сијалице, зачепљене цеви судопере, пукла керамичка плочица замена, ламинат се мало оштетио замена, замена гарнишне, спајање и изолирање ел.кабла од неког ел.кухињског уређаја, итд, идр..

Под мајстором мислим преко огласа плаћене Можда комшије, родбину... Или за све то ви засучете рукаве?
Сем набројаног, сам сам и децу правио!

uglavnom sam , nerviram se kad platim nekog a onda on pocne da radi losije nego sto bi ja uradio

sta bese zadnje bilo , vodoinstalater koji je pola sata namotavao kucinu , da prodje vise vremena da bi uzeo vise para

usput pricao kako je popravljao ovo i ono

ada za krupnije stvari pozovem majstora

Sve što procenim da mogu, radim sama.
Za složenije popravke pogledam par tutorijala i držim se bezbednosnih mera pogotovo kad je struja u igri, i do sad nisam omanula.
E, sad, kad je ulaganje u profesionalni alat mnogo veće od cene usluge majstora, neću se baktati.
Od onih sam koje uđu u ulogu pomagača majstoru i gledam pažljivo šta radi, pa neki sledeći put za isto neću da ga zovem.

Samo neke sitnice, a najvise zemaljske radove...zacudo imam dosta dobrih majstora koji me povremeno obidjui zavrse poslove...
Salim se, kupio sam sav alat na baterije iz lidlova i gomilu rucnog alata....ali se ne upustam u vece radove bez majstora....

Радим многе ствари...уградио сам електричне водове и осигураче у гаражу, заварим понешто , лепим плочице, глетујем, фасаде, ситније поправке око електрике и електронике...рецимо недавно залепио плочице ( преко плочица) у кухињу, заменио четкице мотора у веш машини .. ситне поправке у кући и ван куће... Свашта по мало.

Радим многе ствари...уградио сам електричне водове и осигураче у гаражу, заварим понешто , лепим плочице, глетујем, фасаде, ситније поправке око електрике и електронике...рецимо недавно залепио плочице ( преко плочица) у кухињу, заменио четкице мотора у веш машини .. ситне поправке у кући и ван куће... Свашта по мало.

Svaka čast, Vladane.. tebi i svima vama, koji umete sami da uradite kućne popravke.. Ja ništa od toga ne umem i za sve što se u kući pokvari moram da zovem majstore.. a kada dođu da poprave - onda me nervira što mi se stranci motaju po kući i još mi uz to prave nered po kući.. i tako.. :roll: :lol:
Zato najčešće imam u kući hrpicu pokvarenih stvari, koje čekaju da se nakupi dovoljan broj i da onda pozovem nekoga da ih sve popravi. Razume se, ako je neki kvar od velikog značaja, onda moram da ih pozovem pre. A ako je nešto minorno, obično bacim tu stvar i kupim novu.

Svaka čast, Vladane.. tebi i svima vama, koji umete sami da uradite kućne popravke.. Ja ništa od toga ne umem i za sve što se u kući pokvari moram da zovem majstore.. a kada dođu da poprave - onda me nervira što mi se stranci motaju po kući i još mi uz to prave nered po kući.. i tako.. :roll: :lol:
Zato najčešće imam u kući hrpicu pokvarenih stvari, koje čekaju da se nakupi dovoljan broj i da onda pozovem nekoga da ih sve popravi. Razume se, ako je neki kvar od velikog značaja, onda moram da ih pozovem pre. A ako je nešto minorno, obično bacim tu stvar i kupim novu.
Neke popravke zahtevaju takve uslove da mora da ostane nered posle radova,a opet ima i tih radova,koje ne stvaraju nikakav nered.

Back