Da li Putin ima hrabrosti da izvrši invaziju na zemlju koja je članica NATO-a?

Nemaju

U medjuvremenu

Pakistan

US roka Ruje ovih dana

Sa Kinom nisu u ratu, ne jos. Sa Indijom su u savezu Quad.

Iran dolazi na red. Ako oces test rokanje Iranaca izguglaj generala Sulejmanija u epizodi "posao na pijac, vratio se kuci raskupusan"
U Pakistanu gadjaju navodne zajedničke neprijatelje, a takva je bila i ona farsa sa Osamom.
A napad podrazumeva ulazak vojničke čizme, a ne pichkice koje gadjaju raketama sa sigurne distance.

SAD ne napadaju svoje prve komšije sa namerom da im otmu teritorije. SAD nije menjala svoju teritoriju još od 1959-te godine, a to je već 65 godina. Zašto bi to radili sad ako nisu već 65 godina?

Znaš li ko to radi danas? (Naravno da znaš)
Prisustvo njihove vojske u desetinama stranih zemalja nije okupacija?
Nemci su ih molili posle II sv rata da ih i dalje okupiraju?
Panama, Nikaragva, Koreja, Vijetnam,............ma, zar tebi vredi pisati...

Ima jedna dosta neverovatna moguća strategija Amerikanaca, od koje mi se pomalo diže kosa na glavi.
Naime, oni svesno provociraju ruski nuklearni odgovor po USA, ali na njega uopšte neće odgovoriti.
Iskoristiće ga za kreiranje raspoloženja u zemlji i svetu, kako su žrtva bezumne ruske agresije, što bi im dalo za pravo da se još jednom predstave kao žrtve i mobilišu sve što mogu kako bi rasparčali i pokorili Rusiju. Za to bi čak imali i simpatije sveta. Verovatno bi i sama Rusija bila ozbiljno destabilizovana bez jasne dalje strategije, sem jedne, da lansira sve što ima i tako uništi svet.
Potpuna ludnica, ali ne može se reći da nije nešto čemu Amerikanci nisu skloni.

U Pakistanu gadjaju navodne zajedničke neprijatelje, a takva je bila i ona farsa sa Osamom.
A napad podrazumeva ulazak vojničke čizme, a ne pichkice koje gadjaju raketama sa sigurne distance.

Mislim da se Siije i Sunije istinski kolju medjusobno

Naime tome svedoci 14 vekova neprekidne zavade i potezanja sablje jednih na druge

Prisustvo njihove vojske u desetinama stranih zemalja nije okupacija?
Nemci su ih molili posle II sv rata da ih i dalje okupiraju?
Panama, Nikaragva, Koreja, Vijetnam,............ma, zar tebi vredi pisati...
Okupacija je ono sto imas po srpskim gradovima, gde srpska banda okupira gradjane Srbije.

Ne postoji ta okupacija americke vojske gde je veci stepen okupacije od pomenutog.

A postoje cak i jos veci stepeni okupacije, tipa, Revolucionarna Garda gradjane Irana, i FSB gradjane Rusije.

Naravno...
Od kad je pa prisustvo tudjinske vojske okupacija...
Pa to sto su vas indoktrinirali znacenjem reci 'okupacija', pa ga upotrebljavate u svim nacionalistickim narativima i nije toliko bitno.

Tebe u Srbi u potpunosti, ali u potpunosti okupira srpska banda, iz srpske policije i srpskog kriminala.

Ti i ja smo okupirani ljudi u okupiranom drustvu, cak i kada 'nema strane vojske'.

Nije.

Evo ja sam bio poslom u Uzbekistanu, hiljade nemačkih vojnika u bazi u Termezu na granici sa Avganistanom pored koje sam bio.

Ali opet nije okupacija.

Znaci bio si u NATO bazi u Uzbekistanu.

Bio si u sedistu CIA u Lengliju Virdzinija.

Sta moze bilo ko od nas da trazi u NATO bazi osim ako nije sluzbenik sluzbe neke od drzava clanica NATO Pakta.

Da li ljudi shvataju da mi više nismo u komunizmu, da kad Berlin se razboli upalu pluća dobija Srpska ekonomija, svaki 4 zaposleni u Srbiji radi u stranim firmama( gro njih su sa zapada)...

Kako se neko uopšte može nadati napadu na Evropu, pa nama bdp zavisi od komšija i zapada, ja ne vidim Ruske investicije ovde, Rusi su što bi Karadjordje rekao braća samo kad njima odgovara, a kad im nisi potreban samo te ostave, što smo videli 1813 gde smo biološki osakaceni.

Nisam botina Vucica, smatram je da diktator težak, ali ako bude sve očekujem novo zlatno doba Evrope do 2030 godine barem( a i mi smo Evropa, bice i ovde bolje) , inflacija se smirila( kod nas i ne toliko), dok rast je vrlo realan u optimumu, tek ce onda prosečan Rus zaostajati za Evropljaninom...

Znaci bio si u NATO bazi u Uzbekistanu.

Bio si u sedistu CIA u Lengliju Virdzinija.

Sta moze bilo ko od nas da trazi u NATO bazi osim ako nije sluzbenik sluzbe neke od drzava clanica NATO Pakta.
Bio sam pored baze, Termez je malo mesto, a moja firma ima kancelariju tamo i nema nikakve veze sa vojskom.

Išao sam u istu kafanu gde i nemački vojnici, ako ti to znači nešto za neku novu teoriju zavere.

Pošto u gradu postoji samo jedna pristojna kafana i svi idu tamo.

Bio sam pored baze, Termez je malo mesto, a moja firma ima kancelariju tamo i nrma nikakve veze sa vojskom..

Išao sam u istu kafanu gde i nemački vojnici, ako ti to znači nešto za neku novu teoriju zavere.

Pošto u gradu postoji samo jedna pristojna kafana i svi idu tamo.
Auuuuu
Jesi naručio dupli Jägermeister i rekao šankeru "Procvale su ljubičice u maju" a on ti je dao račun koji si pažljivo spremio u džep?

Naravno...
Od kad je pa prisustvo tudjinske vojske okupacija...
Ukoliko je cilj prisustva strane vojske uspostavljanje suvereniteta nad zemljom i preuzimanja vlasti onda je okupacija.

Ako je razlog mirovna misija, humanitarna pomoć, dogovor između dve zemlje, onda nije okupacija.

To sve lepo definiše Ženevska konvencija.

Ukoliko je cilj prisustva strane vojske uspostavljanje suvereniteta nad zemljom i preuzimanja vlasti onda je okupacija.

Ako je razlog mirovna misija, humanitarna pomoć, dogovor između dve zemlje, onda nije okupacija.

To sve lepo definiše Ženevska konvencija.
Npr, pozoveš u Srbiju ruskog generala da malo popričate. Jel okupator, nije. Ili, ruski general ode do granice Ukrajine, i krene ubijati graničare. Jel okupator, jest.
To zna i dijete od 10 godina, instiktivno.

Back