Da li prosledjujete poklone?

Ja sam kao klinac dobio knjigu cija je posveta prelepljena papirom i napisana druga namenjena meni!!! Zasu, ja kad to radim gledam da se ne provali, mada cesto pakujem poklone u ukrasni papir sa nekog drugog poklona, ili to radim sa kesama za vino...ali to nije toliko strasno

ne radim to.ako mi neko pokloni s r a nj e preferiram da ga bacim nego da poklonim,jer ja postujem osobu kojoj poklanjam i biram joj poklon samo za nju,nesto sto ima veze s njom,njenim hobijem i sl.
ali imala sam prilike da dobijem svast.ona glupa sneza ne znam da l se secate mi je za useljenje poklonila zidni sat koji nikad nije radio.drzala sam ga neko vreme na zidu jer je imao neke zgodne fiokice da stavljam stvari ali na kraju sam bacila,necu bre krsh u kuci.sto je najgore ukapirala sam da je kupila taj sat u prodavnici gde se prodaje falicna roba ili kraj serije.a ja nju pred njeno useljenje sve suptilno ispitivala sta joj je potrebno da ne pogresim bas sam guska

ja sam prosledila jedno keramicko pedu koje viri iz wc solje, to sam dobila od ko zna koga, a dala sam jednoj devojci iz odeljenja, bila sam malo u frci sa parama tih dana. a u osnovnoj sam prosledila pola kompleta knjiga(mojih, tj.porodicnih.)Sekspir, Milovan Glisic itd. Sad bih volela da ih citam, ali nema...

jesam...kad idem na neki glup rodjendan i kad ne znam osobu dobro...mislim, dajte sa tim postovanjem svakog stvora koji nesto slavi :)
i najcesce prosledim kad dobijem nesto neutralno, pristojno i srednje skupo/jeftino a ne treba mi...
i sto je to lose? mozda nekom treba a meni skuplja prasinu....i sad pre treba da ga bacim iz postovanja prema osobi koja mi je to kupila...se.rete malo...:)

bombonjere su poznate po visegodisnjem prosledjivanju....to je bolje odmah nekom dati, nego otvoriti...cuda se tu nadju, obicno crvljiva :)

Larra:
Ako dobijete poklon koji vam se ne svidja, ili vam ne odgovara, da li ga kasnije vi nekom drugom poklonite? Da li je ovo "prosledjivanje" nekulturno? Ili je prakticno?

I da li bi vam smetalo da provalite da ste dobili reciklirani poklon?

Ne,ne bi mi smetalo da dobijem recikliran poklon.Obozavam poklone.Ne zbog vrednosti nego zbog iznenadjenja i odusevljenja koje pokloni probude u meni,zbog toga se najvise obradujem poklonu koji nije ni za rodjendan ni za 8. mart,nego onako,nekog sasvim obicnog dana.
Najlepsi mi je taj sam trenutak dodele poklona i gledanja sta je unutra.
A iskreno,cesto dobijam stvari koje mi stvarno ne odgovaraju,ali to ne umanjuje moje zadovoljstvo na pocetku.I takve poklone ponekad prosledim.Ima tu jos nesto vazno,ja se uvek potrudim da svi oko mene uvek znaju sta treba da mi poklone i hiljadu puta ponavljam,kad mi budes kupovao poklon kupi mi digitalni foto aparat a ako mi budes kupovao mali poklon kupi mi Niveino mleko za telo ili sladoled od litra sa bananom i vanilom i sa cokoladnim mrvicama, a ako mi kupujes srednji poklon kupi mi ogledalo.Za svadbu sam rekla u komsiluku i rodbini,nek skupe pare kad mi bude svadba,da mi kupe original Zepter sudove.

Prosledjujem:
1. ako mi poklon ne odgovara, ne treba, ili to vec imam
2. ako poklon ne izgleda lose, znaci necu da se blamiram
Pre tri godine dobijem mindjuse od koleginice za rodj. , kako sam otvorila poklon i videla ih , tako sam imala osecaj da mi ih je prosledila. Toliko su lepe, da ne nadjoh nikog da ih i ja prosledim. :D Inace imam dve kutije u koje stavljam neke stvarcice koje dobijem ili kupim unapred da mi se nadju, pa kad negde krenem prvo pregledam sta tu ima.

hanibaI77:
e jedino sto cirkuliram su pokloni od firme jer ko ce da potrosi tolike parfeme i kreme i gluposti a znam da moja okolina to voli,pa i meni bi bio extra poklon da ne radim u parfimeriji

jaaaooo ovo je radila i my best friend, dok se bavila istim poslom! Uopste mi nije smetalo :) Toliko je toga dobijala da smo na kraju i ona i ja bacale, jer se nije dalo potrositi!

good times...

Larra:
jaaaooo ovo je radila i my best friend, dok se bavila istim poslom! Uopste mi nije smetalo :) Toliko je toga dobijala da smo na kraju i ona i ja bacale, jer se nije dalo potrositi!

good times...
ma ja uvek nadjem neku upotrebu za te stvari,ne bacam nikako:npr coco mademoiselle od chanela mi sluzio izvesno vreme kao miris za wc,a classic od jean paul gaultier za mirisanje prostorija i kese od usisivaca(posle kad duva usisivac a ono mirise),a simply od clinique kad peglam poprskam stvari...a kremama od cristian dior mogu da se glancaju cipele :lol:

Ja uvek prosleđujem pokolne :wink:
Ali mislim da postoji razlika kad proslediš poklon a osoba kojoj je prosleđen zna za to i kad osoba ne zna da joj je ,,prosleđen'' poklon već misli da je baš njoj namenjen.
Ovo prvo je obostrana korist a ovo drugo su srpska posla :lol:

Ja nekako ne mogu da dam nesto sto sam dobila na poklon a ne dopada mi se. Skroz mi je bezveze. Od ljudi bliskih meni nikada ne dobijem bezveze poklon, uvek znaju sta volim i sta mi se svidja, i obrnuto...jedino ako nesto bas nije moj stil, a znam kome bi leglo kazem e dobila sam to i to, ja necu nositi nije za mene, tebi bi bilo savrseno hoces? A ono da upakujem i da se pravim luda...ma bas me je grozno da poklonim nesto sto mi je ruzno, bas mi je bitno da im se svidi poklon. Mada sam jednom dobila od neke tamo, "kartonsku kucicu" za 26-ti rodj?????? Mislim jel to trebalo nesto da znaci??? Kao skuci se vreme ti je??? Isla sam joj na rodjendan i poklonila sam joj slicnu samo je ova imala prozore od tila!!!!! Jedva sam nasla, al kad zena voli.....red je da joj ucinim!

ja prosleđujem poklone. prosleđujem dečije poklone, kao što pajamaca reče, ako ti se nagomila broj spajdermena u kući, istih slikovnica itd. takođe, prosledila sam nekoliko svadbenih poklona, tipa servisi i ćebad (na Kosovu rodbina ima običaj da poklanja ćebad i jorgane:roll: ). isto tako ako sam dobila neki lep poklon u obliku kozmetičkog preparata koji ja ne koristim, a znam da će osoba kojoj nameravam da to prosledim biti veoma zadovoljna, rado ću ga proslediti.

Hm... Prosledila sam vino više puta...

Pa onda 1-2 puta knjigu, ali to u stvari i nije pravo prosleđivanje. Neko mi pokloni za rođendan knjigu koju već imam, a nije mi bliska osoba pa mi neprijatno da kažem da zameni. :roll: Onda ja poklonim nekom ovaj moj primerak...:D

Retko dobijam pogrešne lične poklone. Uglavnom mi poklanjaju bliski ljudi, a oni me dobro poznaju i tu nema neprijatnih iznenađenja.

Larra:
Ako dobijete poklon koji vam se ne svidja, ili vam ne odgovara, da li ga kasnije vi nekom drugom poklonite? Da li je ovo "prosledjivanje" nekulturno? Ili je prakticno?

I da li bi vam smetalo da provalite da ste dobili reciklirani poklon?

Ne prosledjujem, ne zato sto mislim da je to nekulturno, vec zato sto bih se osecala bezveze da nekom meni dragom poklonim nesto sto je neko drugi kupio.

Queen_:
ja prosleđujem poklone. prosleđujem dečije poklone, kao što pajamaca reče, ako ti se nagomila broj spajdermena u kući, istih slikovnica itd. takođe, prosledila sam nekoliko svadbenih poklona, tipa servisi i ćebad (na Kosovu rodbina ima običaj da poklanja ćebad i jorgane:roll: ). isto tako ako sam dobila neki lep poklon u obliku kozmetičkog preparata koji ja ne koristim, a znam da će osoba kojoj nameravam da to prosledim biti veoma zadovoljna, rado ću ga proslediti.
Slazem se, plus vina, to se redom i trosi i salje dalje.
I cuvene bombonjere/cokolade.
To mi sve stoji u jednom kuhinjskom delu. Stavljam zajedno i ono sto kupujemo i ono sto dobije dete. Kad nama zatreba ide redom.

Ej Beti ni ja ih ne jedem, fuj su mi... Dobro, kad se neko otvori i kupi pristojnu bombonjeru to je drugo ali ova 'nja koja donose uglavnom, završe kod nekog drugog, samo ih prosledim.
asocijacija na to mi je nešto bajato - par puta sam ih o tvorila i bilo mi je muka - sad neću više da rizikujem...

Back