da li promeniti fakultet..upomoć

• Začetnik teme Začetnik teme tix91
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tix91

Početnik
Poruka
8
hvala što ste pogledali temu :rumenko:

idem na fakultet bezbednosti, sa namerom da završim zaštitu životne sredine. ali predmeti su mi sumorni, ne zanimaju me, ništa me ne gura da završim taj fakultet. previše mi je sve to 'društveno'. bezbednost sam upisala zbog inostranstva i posla... ni zbog čega drugog.

i odjednom maltene usred ispitnog roka mene spopala ideja da upišem biološki pa da idem u naučnike, mikrobiologe, zato što sam uvek bila više naklonjena biologiji i matematici u školi, i to volim, zanima me.

znam da je suludo,ali imate li mišljenje? pomozite studentkinji koja je totalno sluđena!!
pozz

Ja ti mogu navesti svoj primer, pa ti proceni. ja sam `96 upisao elektrotehniku iz slicnog razloga kao i ti-siguran posao, potencijalno dobra zarada i sl. Vec posle par meseci sam shvatio da me to uopste ne interesuje i iduce, 1997., godine upisao psihologiju kao prvi na listi. Zavrsio sam studije rekordno kao prvi iz generacije i diplomirao vec u oktobru 2001. Posle toga sam zavrsio magistarske studije, a ove godine i doktorat i sada radim kao profesor na Univerzitetu.
Pa ti odluci sama vredi li se gnjaviti sa faksom koji te ne interesuje, ili je bolje preskociti jednu-dve godine i upisati nesto sto te zaista zanima.

moje rešenje jeste da ostanem na fakultetu, uprkos vašim savetima da mi je bolje da odem negde drugde.

zašto? verovatno zato što sam budala. ali jvidećemo još da li će se to pokazati. ostajem na fakultetu zbog toga što daje vrlo dobru budućnost, a šta je ostatak života naspram prve dve godine(ili još kojaaa...:lol: ) koje su mučenje? (jer su treća i četvrta stručne) fakultet je povezan sa mnogo organizacija širom evrope i amerike i navodno se po završetku dobije zaposlenje prilično brzo, i ne samo to, nego je širok spektar mogućih zaposlenja,naročito diplomatija ako ništa drugo, koju vrlo vredi probati jer otvara mogućnost putovanja širom sveta.
još neko je razgovarao sa mnom i fino me je ubedio.. nekad vredi malo žrtvovati sebe. srce mi nekako govori da ipak odem negde drugde, ali razum mi to jednostavno ne da.

svako ko se premišlja, i to na bilo kom fakultetu ne mora da me sluša. ali ako je na bezbednosti, neka ipak dobro razmisli, zato što je od njih 1000 i nešto baš on ili ona upala u njih 400tinak i da li ima puno razloga sem stajića i geografičara da se žali..

pozdrav

hvala što ste pogledali temu :rumenko:

idem na fakultet bezbednosti, sa namerom da završim zaštitu životne sredine. ali predmeti su mi sumorni, ne zanimaju me, ništa me ne gura da završim taj fakultet. previše mi je sve to 'društveno'. bezbednost sam upisala zbog inostranstva i posla... ni zbog čega drugog.

i odjednom maltene usred ispitnog roka mene spopala ideja da upišem biološki pa da idem u naučnike, mikrobiologe, zato što sam uvek bila više naklonjena biologiji i matematici u školi, i to volim, zanima me.

znam da je suludo,ali imate li mišljenje? pomozite studentkinji koja je totalno sluđena!!
pozz

Mislim da treba :think: Svakako to zavisi od tebe , ali ja bih se prebacio :neutral:

ne verujem da puno ljudi u ovoj zemlji uopste razmislja o poslu koji ih ispunjava, jer ovde vise nikakvog posla i nema. Tako da je ispunjenost dzepa najveca briga.
Zemlja se ne oporavlja tako brzo, nauka je skroz propala bez ulaganja, tako da ako imas sanse da ides u inostranstvo sa tim faxom slobodno nastavi.
Sta ako je previse "drustveno"... mozda ti se na kraju ipak svidi :)

moje rešenje jeste da ostanem na fakultetu, uprkos vašim savetima da mi je bolje da odem negde drugde.

zašto? verovatno zato što sam budala. ali jvidećemo još da li će se to pokazati. ostajem na fakultetu zbog toga što daje vrlo dobru budućnost, a šta je ostatak života naspram prve dve godine(ili još kojaaa...:lol: ) koje su mučenje? (jer su treća i četvrta stručne) fakultet je povezan sa mnogo organizacija širom evrope i amerike i navodno se po završetku dobije zaposlenje prilično brzo, i ne samo to, nego je širok spektar mogućih zaposlenja,naročito diplomatija ako ništa drugo, koju vrlo vredi probati jer otvara mogućnost putovanja širom sveta.
još neko je razgovarao sa mnom i fino me je ubedio.. nekad vredi malo žrtvovati sebe. srce mi nekako govori da ipak odem negde drugde, ali razum mi to jednostavno ne da.

svako ko se premišlja, i to na bilo kom fakultetu ne mora da me sluša. ali ako je na bezbednosti, neka ipak dobro razmisli, zato što je od njih 1000 i nešto baš on ili ona upala u njih 400tinak i da li ima puno razloga sem stajića i geografičara da se žali..

pozdrav

Kada sam upisivao fakultet, hteo sam na civilnu zaštitu i zaštitu životne sredine isto kao i ti, s tim što su mene interesovali i politički/pravni/bezbednosni predmeti. Na kraju sam se odlučio za smer bezbednost, vremenom sam shvatio da me to više interesuje. Sigurno ćeš, kao i na svakom drugom fakultetu, proći kroz neke stvari koje te malo zanimaju, ali mislim da ćeš zavoleti vremenom to što učiš, to se desilo sa mnogim kolegama i koleginicama, do juče pojma nisu imali - danas su ložači samo takvi :mrgreen:

Fakultet iskreno nije preterano težak, možeš dati sve u roku i sa lepim ocenama uz rad u kontinuitetu. Prve 2 godine su opšte, ima stvarno raznoraznih predmeta. Za neke je važno da daš neke kolokvijume na vreme, jer nema popravnih, a odgovarati celokupno gradivo je silovanje mozga, ali o tome ćeš razmišljati u drugoj godini :cool:
Ljudi koji se žale na Stajića nemaju pravo, to su uglavnom ljudi koji ne uče, a ako je neko upisao fakultet red je da na istom nešto i nauči, sve to je za naše dobro :lol:
Geografičar je posebna priča, i na to se ljudi sa razlogom žale: spremi se za kolokvijum i neće te glava (mnogo) boleti :D

Što se tiče perspektive, e tu ćeš se naslušati svakakvih priča stvarno, od te tvoje, do one da više nije stvar u tome ko ima vezu, nego ko ima jaču vezu, ali o tome kad dođe vreme :)
Do tada borba svaki dan :cool:

Back