400 EUR za hranu je totalna glupost, osim ako se ne hranite iskljucivo luksuznim i ekskluzivnim jelima, a znajuci prosecne plate u Srbiji - ne deluje mi realno nikako.
Pa ja toliko ne potrosim u Becu (nas je inace cetvoro), a posto cesto kupujem i u Srbiji i u RS, znam dobro kakve su cene. U proseku moze se reci da je kod vas hrana duplo jeftinija nego ovde (meso, riba prilicno tacno odnos 2:1), a neke stvari su i po tri, pet, deset puta jeftinije (hleb i mlecki proizvodi pre svega, povrce, voce).
Ja se u Tempu ili Rodi nakupujem za 100-150 EUR da jedva mogu sve to da potrpam u auto.
E sad...mozda medju vama i vasima ima onih koji spavaju u frizideru i jedu svakih 15 minuta...to je nesto drugo.
Jos jedan bitan detalj...te potrosacke korpe - to je veoma relativna stvar. Ne trosi cetvoroclana porodica sa majkom i troje male dece toliko koliko trosi cetvoroclana porodica sa mamom, tatom i dvoje odrasle dece - i ne trose iste stvari, ne jedu isto. Prosecka plata u Srbiji je oko 30.000 (ako uopste), a samo za hranu treba 40.000??? Ne bih rekao.