Da li pozivate u goste u svoj dom?

Nekada je bilo sasvim uobičajeno pozvati goste u svoj dom na kavu, ručak ili večernje druženje. Međutim, danas sve manje ljudi prakticira ovu tradiciju. Umjesto kućnih okupljanja, susreti se sve češće organiziraju u restoranima, kafićima ili na nekim neutralnim lokacijama. Zašto se to događa?
Zato što na druženjem u kućnoj varijanti mora biti neko ko će biti opterećen glupostima tipa kuvanje, posluzivanje, pranje sudja pa čak i stvaranja pozitivne atmosfere. Zato što postoje i drugi članovi porodice kojima često ne odgovara da su gosti tu jer imaju svoje obaveze. Zato što hteli priznati ili ne nekako se barem podsvesno pribojavamo da li smo ravnopravni u pogledu dolazaka, troska i slično.
Godinama se druzimo samo u kafanama, restoranima. Svima nam je lepo, niko ne razmišlja da li je jutros usisao hodnik i da li su mu zagorele šnicle.

mislim da ljudi u ovom vremenu i ako imaju porodicu nemaju vremena za sedaljku vec su ukljuceni u obaveze

a sve iako se pruzi jedan slobodan vikend legitimno je provesti ga tako kako nama odgovara

sta znam peci, mesi kuhaj, nije bas svima hobi
Obaveze.Ali uvek mogu da odvoje 2 sata sa starim prijateljima samo ako zele.danas se sve na svodi-INTERES.bilo i bice.ako nemaju vajde od tebe,ko je šiša…
I uvek se vade,”imam obaveze”.

Ja sam to volela dok su deca bila mala, čim su krenuli sa sportom bili smo vikendom po nekim utakmicama tako da realno nije bilo vremena za to

Jednostavno te obaveze uzmu pod svoje
Ta sranjha posle 20-e prestanu.svakobide svojim putem,nove prijatelhe,pa tek kad se ozene/udaju,tek to da vidis….
Samo 30 % drugara iz srednje i u 30 -im ostanu u nekoj komunikaciji,sve ostalo…Nista.

Nekada je bilo sasvim uobičajeno pozvati goste u svoj dom na kavu, ručak ili večernje druženje. Međutim, danas sve manje ljudi prakticira ovu tradiciju. Umjesto kućnih okupljanja, susreti se sve češće organiziraju u restoranima, kafićima ili na nekim neutralnim lokacijama. Zašto se to događa?
Živi se drugačijim tempom.
Više komfora, manje bliskosti.
Ljudi žele manje obaveza u kući, živi se više nekako van doma.
Pozivam goste ofc,...doduše mnogo manji broj nego ranije. Kod mene je to drugačije,...onda uglavnom uzimam slobodne dane i pretvaram se u pravu domaćicu, njima na usluzi.

Poslednja izmena:

Back