Да ли постоји?

Зашто бих вадио корен из 62499? И то још ручно? Иначе, ево ако ти баш треба, укуцао сам у дигитрон, каже 249,998 :mrgreen:
Па ти помену неки ручни рачун... а за одокативно ти не треба ни ручно, то се слажем. 5000 пута колико би било 1, то може и без оловке. :ok:

Па ти помену неки ручни рачун... а за одокативно ти не треба ни ручно, то се слажем. 5000 пута колико би било 1, то може и без оловке. :ok:
Постоји ли правоугаоник површине 1 квадратног центиметра и обима/опсега 10 метара?

Ако постоји – које су му димензије?
Ако не постоји – зашто не може постојати?
Ово је био задатак, и ја дао одговор: постоји и димензије су те и те.
Сад, слажем се да мој одговор није био математички тачан у децималу, али то би већ захтевало озбиљнији физички рад, а ја баш нисам за те физичке послове ;)
Али ако баш инсистираш, ангажоваћу твог омиљено ЧетГПТ да реши ту квадратну једначину :mrgreen:

Ово је био задатак, и ја дао одговор: постоји и димензије су те и те.
Сад, слажем се да мој одговор није био математички тачан у децималу, али то би већ захтевало озбиљнији физички рад, а ја баш нисам за те физичке послове ;)
Али ако баш инсистираш, ангажоваћу твог омиљено ЧетГПТ да реши ту квадратну једначину :mrgreen:
Ај кад си већ тако добар с њим, замоли га да избаци ТАЧАН резултат, без децимала, ако то неће повриједити његове танане потпрограмчиће. :mrgreen:

Ај кад си већ тако добар с њим, замоли га да избаци ТАЧАН резултат, без децимала, ако то неће повриједити његове танане потпрограмчиће. :mrgreen:
Не смем рећи да сам добар, али покушавам да га припитомим :mrgreen:
Ево, замолио сам га, и ово је издумао (а већ сам га научио да одговара на ћирилици :D) :

Закључак:​

Димензије правоугаоника у нанометрима су:

a=4,999,999,999,980 nm,b=20 nm

Не смем рећи да сам добар, али покушавам да га припитомим :mrgreen:
Ево, замолио сам га, и ово је издумао (а већ сам га научио да одговара на ћирилици :D) :

Закључак:​

Димензије правоугаоника у нанометрима су:

a=4,999,999,999,980 nm,b=20 nm
Избјегао је децимале нанометрима! :rotf:
Кад је већ тако, помени му нану нанину и њему и онима што га „опаметише”, а и приупитај га је ли то баш ТАЧНО толико или ипак није? :mrgreen:

Избјегао је децимале нанометрима! :rotf:
Кад је већ тако, помени му нану нанину и њему и онима што га „опаметише”, а и приупитај га је ли то баш ТАЧНО толико или ипак није? :mrgreen:
Али мораш му признати да је интелигентан, па иако је вештачки :mrgreen:

Back