Da li postoji zivot posle smrti?

Ljudsko bice je poput najlepseg leptira koga ste ikad videli. Smrt nije nista drugo do jedne cudesne metamorfoze. Naravno smrt nije ista za sva ljudska bica. Da bi metamorfoza uspela bice mora biti spremno za to. Smisao zivota (u ovoj dimenziji) je da se spremimo za taj trenutak.

U trenutku smrti,covek gubi 0,3 % svoje tezine.Koje tezine? Mnogi su skloni da kazu da to upravo dusa izlazi iz pokojnika.O tome se moze dugo razgovarati.Konkretno na pitanje:U svakoj veri,postoji raj i pakao.Zvali ih mi ovako ili onako.Propovedanje svake vere(napominjem ovo VERE!)je malte ne jedno te isto,samo malo drugacije napisano.Svaka vera se trudi da verniku objasni i priblizi ga Raju nebeskome.Znaci,covek je sklon verovanju i o zivotu posle zivota.Negde se to zove Duh,negde reinkarnacija...tek,velika vecina veruje u zivot posle zivota.

DON:
U trenutku smrti,covek gubi 0,3 % svoje tezine.Koje tezine? Mnogi su skloni da kazu da to upravo dusa izlazi iz pokojnika.O tome se moze dugo razgovarati.Konkretno na pitanje:U svakoj veri,postoji raj i pakao.Zvali ih mi ovako ili onako.Propovedanje svake vere(napominjem ovo VERE!)je malte ne jedno te isto,samo malo drugacije napisano.Svaka vera se trudi da verniku objasni i priblizi ga Raju nebeskome.Znaci,covek je sklon verovanju i o zivotu posle zivota.Negde se to zove Duh,negde reinkarnacija...tek,velika vecina veruje u zivot posle zivota.

ja sam gost od malopre i upravo sam na takve i slicne stvari mislio kad sam objasnjavao ovom bosandzerosu da nema pojma. ima tu jos fenomena. i doziveo sam jednu neverovatnu stvar - putujuci beovozom oko novog BG cuo sam zenu i coveka da pricaju o duhovima i okultnim stvarima ali ne na neki shabanski nacin nego vidi se da bas razumeju materiju. nisam verovao da uopste u Srbiji ima ljudi koje se bave parapsihologijom.

Parapsihologija je veoma ozbiljna nauka kojom se bave veoma ozbiljni ljudi.dr Ljubisa Stojanovic iz Beograda je najpoznatiji parapsiholog kod nas.Treba ipak odvojiti naucnu parapsihologiju od "prizivaca" duhova.takvih je dosta a najvise u Istocnoj Srbiji,podrucje Zajecara.

DON:
Parapsihologija je veoma ozbiljna nauka kojom se bave veoma ozbiljni ljudi.dr Ljubisa Stojanovic iz Beograda je najpoznatiji parapsiholog kod nas.Treba ipak odvojiti naucnu parapsihologiju od "prizivaca" duhova.takvih je dosta a najvise u Istocnoj Srbiji,podrucje Zajecara.

ej done nisam pricao o "prizivacima" - cak stavise ljudi su pricali o tom prizivanju na vrlo strucnom nivou i kritikovali one koji to rade poput tih sto ih ti nazva "prizivaca" rekose da to nije za igru(ja sam samo prisluskivao razgovor jedno 2-3 min). mozda je bas to bio ljubisa sa nekom koleginicom...

a ti bosandzeros procitaj knjigu "astralna medicina" za pocetak ...

Tema o smrti se stalno vrti.To pokazuje da svi mi teško ili nikako ne prihvaćamo činjenicu da nas poslije smrti više nema među živima.I radi toga straha je crkva vječna i neuništiva.
Ja kažem nažalost.Mrtve stanice mozga više ne proizvode nikakvu misaonu aktivnost i samim umiranjem nestaje i svijest a tijelo se raspada u zemlji na sastavne elemente i nema gubitka materije.To je isto kao kada se isprazni električna struja iz baterije ,koju onda možete baciti.Međutim,zemaljski način dosezanja besmrtnosti postoji.Umreti moraš ali svoje gene,naslijeđe,svoju krv daješ svom djetetu.Majčinska ljubav i roditeljstvo pa i heterosex nije ništa drugo nego nagon za produženje vrste,za dosezanje besmrtnosti preko svoga djeteta jer sve što se rodi mora i umrijeti.A smrt je definitivni kraj postojanja pojedinca,doduše šteta za pojedinca ali gledajući ukupno korisno za zajednicu i produženje vrste.Poslije smrti nema više ništa već samo smrt.

Za "pametnog" GOSTA
Cemu to "bosandzeros" Mislim jesi ti dosao nekog zajebavati ili si dosao napisati nesto pametno..

I jos nesto.. kazes da JA procitam tu knjigu astralna medicina... Ok za tvoju informaciju knjigu sam procitao a tebi savjetujem da uzmes BONTON pa da procitas jer ima tu stvari koje bi ti trebao nauciti..
Mislim prvo nauci osnovu ponasanja pa se onda prebaci na takve knjige kao "astralna medicina"

caos!! ja sam devojka koja je jedva ziva ostala , tj. prosle god sam imamla saobracajnu nesreci i bila sam u komi 5 dana , posle tog 5. dana srce mi je stalo 4-5 min sam bila mrtva i mogu ti reci svega cega se secam je bila bela svetlost i moj pokojni deda koji mi je rekao da se vratim dole, jer sam im jos uvek potrebna. ima i postoji raj-VERUJ MI.

E bas fino da nam se jos neko javio, na ovu nadasve inspirativnu i zanimljivu temu.
Ovo sto nam je nasa gosca:) ispricala je stvarno zanimljivo.
U nekim slucajevima "privremene " Smrti ljudi govore kako vide nekakvu jaku svjetlost i veliki Tunel.
Zanimljivo da ga nasa Gosca nije spomenula u svojoj prici(govorim o tunelu)
To me podstice na razmisljanje. Zar nebismo svi mi "smrtnici" trebali na isti nacin umrjeti. Ne mislim na uzrok smrti nego, na nacin na koji nas nas Duh napusti. Kako to da neki prolaze kroz Tunel a neki ga uopste ne vide? Zar nebi svi trebali prvo kroz taj Tunel pa onda dalje kud ko moze:)?
Sad me zanima dali ovi ljudi izmisljaju ili ne?
Dali je to samo plod njihove maste. Ne kazem da to nije istina sto je Ova djevojka ispricala, samo je malo zbunjujuce. Kazes javio ti se Deda? Kako ti se javio? Kako je izgledao? Kao Duh, providan? ili je imao isti izgled kao i prije? Nisam cuo bas nekih prica o tome da su ljudi sretali neke "ljude" prilikom privremene smrti:(
Pozdrav:)

Back