Da li postoji gluplji auto od ovog? - Chevrolet Cheetah

tu si se malo zajebo
ribe se pale na likove a ne na kola
Ma idi:) "Gledam lika, a znam ga, drži pekaru, a naslonjen na džipa u koji sam maštala da se vozim....kako da mu ne dam? "
"još plati i kotel...:)"
Kad već pominješ žene u temi o kolima... Pa neće ti kaže da je s tobom zbog auta, nego da si lep i pametan....dok misli "zamalo" kad si se na nju zaleteo...:)

Da li postoji gluplji auto od ovog? - Chevrolet Cheetah​

i davno prije ove teme sam gledao filmić na yt o ovom autu samo sam se morao malo podsjetiti.
ono šta naslov sugerira upravo je suprotno - auto je imao genijalan dizajn da pojede ac cobru.

chevroletov v8 motor je bio maksimalno pomaknut nazad prema vozaču da bi se dobio idealan
raspored težine. motor se pregrijavao, vozač je bio izložen toplinskom udaru ispušnih cijevi,
tvrdoglavost u držanju ceste je nadoknađivao ubrzanjima i već tada u tim prvim nastupima
jako malo bolida u klasi se moglo nositi sa njim na startno ciljnoj ravnini.

nažalost nije opravdao svoje postojanje jer se razvoj morao zaustaviti samo godinu dana
nakon prve pojave na trkaćim stazama. 1964. homologacija je podignuta sa 100 cestovnih auta
na 1000 i chevrolet odustao od financiranja projekta.

Nikada neću razumeti ova američka kola sa otvorenom prikolicom otpozadi. Kiša kada pada većina stvari ne može da se prevozi.

3-4.jpg

Neka kupe kombi ako teraju nešto često ili karavana, meni ovakvo rešenje nema smisla. To voze američki farmeri i služi im da tu pozadi stave lopate i ostali alat.
To je nekad bilo. Sad ga kupuju jer im se sviđa što je velik a povremeno prevezu nešto, nekada motor ili kvad kad idu u divljinu ili da povuku čamac ili prikolicu jednom u sto godina.

Neka kupe kombi ako teraju nešto često ili karavana, meni ovakvo rešenje nema smisla. To voze američki farmeri i služi im da tu pozadi stave lopate i ostali alat.
imaju smisla farmerima, građevinarima i sl. ima jako puno vrsta tereta koje nebi ni za živu glavu stavio u unutarnji prostor već ti je baš potreban pikap.

od vremena kad su bili nezamjenjivi na pa do današnjih vremena kad su više dio tradicije.

da li si se vozio u njemu?
da jesi shvatio bi koliko je to odlicno skockan automobil.
i mislim prvi sa tri odvojena sedista pozadi i velikim naslonom za ruke i case izmedju vozaca i suvozaca.
Јако ми је жао што је Мултипла „пукла”. Осим што је то био одличан аутомобил, мени је и лијепа (она прва, са фаровима горе). Очигледно се многима није свидјела па су пробали „пеглање” и у другој верзији спуштали фарове не би ли изгледала „нормалније”, али није помоло...

Back