Da li postoje crne rupe?

Ili to ili imaju sposobnost da apsorbuju svetlost a ne da je reflektuju.

Ne. Kada svetlost prođe horizont događaja nepovratno ide ka singularitetu crne rupe i tamo ili ostaje beskonačno ili nestaje. Nepoznato za sada. Vidi, imaš knjigu "Kratka povest vremena" od Hokinga u koj on , relativno prihvatljivim jezikom, objašnjava sve ovo o čemu je ovde pisano. Od velikog praska pa nadalje. Imaš i o crnim rupama ( kako nataju, beli patuljci, crveni dzinovi, neutronske zvezde, praiskonske crne rupe, horizont događaja, singularitet a pre svega zakrivljenost prostorvremena). Uglavnom ne piše o svojim radovima već uopšteno. A imaš još jednu Hokingovu knjžicu: Kratki odgovori na velika pitanja. Biraj...Inače teorija o crnim rupama je matematička teorija. Zanimljiva stvar.

Ne. Kada svetlost prođe horizont događaja nepovratno ide ka singularitetu crne rupe i tamo ili ostaje beskonačno ili nestaje. Nepoznato za sada. Vidi, imaš knjigu "Kratka povest vremena" od Hokinga u koj on , relativno prihvatljivim jezikom, objašnjava sve ovo o čemu je ovde pisano. Od velikog praska pa nadalje. Imaš i o crnim rupama ( kako nataju, beli patuljci, crveni dzinovi, neutronske zvezde, praiskonske crne rupe, horizont događaja, singularitet a pre svega zakrivljenost prostorvremena). Uglavnom ne piše o svojim radovima već uopšteno. A imaš još jednu Hokingovu knjžicu: Kratki odgovori na velika pitanja. Biraj...Inače teorija o crnim rupama je matematička teorija. Zanimljiva stvar.
Ali šta se događa sa tom pruvučenom svetlošću? Ja mislim da su crne rupe mesta koja mogu da apsorbuju svetlost i zato one nisu obasjane i ne reflektuju svetlost. Ja ne verujem da su to "gutači svega" gde se sve sažima u jednoj tački nego nebeska tela karakterističnih fizičkih karakteristika i hemijskog sastava.

Ali šta se događa sa tom pruvučenom svetlošću? Ja mislim da su crne rupe mesta koja mogu da apsorbuju svetlost i zato one nisu obasjane i ne reflektuju svetlost. Ja ne verujem da su to "gutači svega" gde se sve sažima u jednoj tački nego nebeska tela karakterističnih fizičkih karakteristika i hemijskog sastava.
Imaš neku matematiku koja to potvrđuje? Postojeća interpretacija crnih rupa nije isisana iz malog prsta nego izvedena iz matematike. Još je Laplace u 18 stoljeću teoretizirao o tijelu toliko masivnom da od njega ne može pobjeći ni svjetlost. Svi kasniji teorijski radovi, od Minkowskog, Einsteina, Hilberta, Wheelera, Schwarzschilda, Oppenheimera, Hawkinga itd. samo potvrđuju postojeće spoznaje o crnim rupama. Dakle, crne rupe nisu samo stvar vjerovanja nego i nekih teorijskih spoznaja i rezultata promatranja. Tako da bi svoje vjerovanje ipak morao nečim podkrijepiti.

Još je Laplace u 18 stoljeću teoretizirao o tijelu toliko masivnom da od njega ne može pobjeći ni svjetlost.
Ako svetlost ima masu, a na ovoj temi sam video da ima, nije ni čudno da može biti privučena. Možda i planete privlače svetlost, ali ne tom silo kao crne rupe jer imaju dosta manju silu gravitacije od crnih rupa, ali mi to ne možemo dokazati.

Poslednja izmena:
Postoje li crne rupe?

Načelo isključenja u tom slučaju nije dovoljno jako da se odupre gravitaciji, pa zvezda kolabira u jednu tačku (singularitet) koja zadržava masu te zvezde, ali sa zapreminom jednakoj nuli."
Ako je materija stišljiva kako onda zvanična nauka tvrdi da je voda ne stišljiva jedno sa drugim ne ide. Dok se dogovore oko toga mi bi trebali da se pozabavimo ovim zemaljskim neoliberalnim crnim rupama koje usisavaju sve oko sebe i ako nešto hitno ne preduzmemo sve će nas usisati u njihov mrak.

Ako je materija stišljiva kako onda zvanična nauka tvrdi da je voda ne stišljiva jedno sa drugim ne ide. Dok se dogovore oko toga mi bi trebali da se pozabavimo ovim zemaljskim neoliberalnim crnim rupama koje usisavaju sve oko sebe i ako nešto hitno ne preduzmemo sve će nas usisati u njihov mrak.
Kakva voda? H2O je molekula, a unutar crne rupe se i atomi raspadaju na quarkove i gluone

Back