- Poruka
- 122.488
tema o crnoj rupi preko 700 pregleda.
ko kaze da nauka nikog ne zanima
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato o Jovani Jeremić 3.500+tema o crnoj rupi preko 700 pregleda.
Masa je energija. E=mc²Ali masa je u stvari materija.
U svakom trenutku se u gornjim slojevima Zemljine atmosfere dešavaju sudari čestica koji oslobađaju puno više energije nego što ju oslobađaju eksperimenti u CERN-u.razumem, ali zasto kazes da su samo teorijske? sto je akcelreator bio van pogona, kolko ono skoro 3 meseca?meni je to malo deplasirano jer nesto sto cupa toliku energiju pa bilo na nivou najveceg ekperimenta, ako nesto podje naopako moze da se obije o mnoge zakonitosti jer takav eksperiment i tog obima nije nikada radjen...ima u usa slican dugo znam, ali nije kao cern.
u danasnje vreme crna rupa nije nauka, pa se ljudi zalete da pogledaju, a ono crne rupe u svemiru... koga bre to interesuje osim kao apokalipsa koja ce biti uskuro BUUUU!tema o crnoj rupi preko 700 pregleda.
Kako zamišljaš da nula zapremine može da ima masu jedne zvezde?Postoje li crne rupe? Pročitajte sledeći odeljak o njima sa vikipedije sa prodiskutujte:
"Zvezde sa masom većom od 2 Sunčeve suočavaju se sa velikim problemom kada utroše svoje gorivo. U nekim slučajevima one mogu da eksplodiraju u vidu supernove, te na taj način, odbacujući materiju, da izbegnu katastrofalni gravitacioni kolaps, no teško je poverovati da se ovo uvek desi bez obzira na veličinu zvezde. Poslednji stadijum jedne masivne zvezde je crna rupa. Načelo isključenja u tom slučaju nije dovoljno jako da se odupre gravitaciji, pa zvezda kolabira u jednu tačku (singularitet) koja zadržava masu te zvezde, ali sa zapreminom jednakoj nuli."
To važi za energiju - entalpija, I zakon termodinamike.Da li je ovako nešto uopšte moguće kada znamo da se materija ne može uništiti već da samo može prelaziti iz jednog oblika u drugi?
Isto tako je i materija.Masa je energija. E=mc²
Ne nužno. Npr. foton, čestica koja nema masu i nije materija.Isto tako je i materija.
Nikako, tu definiciju o crnim rupama sam našao na internetu.Kako zamišljaš da nula zapremine može da ima masu jedne zvezde?
Foton je nešto izmedju.Ne nužno. Npr. foton, čestica koja nema masu i nije materija.
Svašta ima na internetu.Nikako, tu definiciju o crnim rupama sam našao na internetu.
Ha? Od kud ti to?Foton je nešto izmedju.
Kako zamišljaš da nula zapremine može da ima masu jedne zvezde?
Foton je talasno-čestične prirode, nešto izmedju.Ha? Od kud ti to?
Foton je jedna od elementarnih čestica u standardnom modelu.
Energija koja je sabijena na maksimum i može se osloboditi samo u prisustvu druge mase.A zašto ne? Razmisli malo. Što je uopće masa?
Energija koja je sabijena na maksimum i može se osloboditi samo u prisustvu druge mase.
Jedan kvant energije sabijen u masu je elementarna čestica, mase jedan.
Svašta ima na interenetu ali ja otkada znam za crne rupe znam ih kao takve.Svašta ima na internetu.
Kako materija miže da se uništi odnosno da nestane?To važi za energiju - entalpija, I zakon termodinamike.
Materija može da se uništi.
Lako. Čak i u vakumu konstantno nastaju parovi čestica i antičestica i međusobno se poništavaju uz oslobađanje energije. Još bolji primjer je poništavanje materije i antimaterije.Kako materija miže da se uništi odnosno da nestane?
Proces sudara odgovarajućih čestica i antičestica je ništa plus toplota?Lako. Čak i u vakumu konstantno nastaju parovi čestica i antičestica i međusobno se poništavaju uz oslobađanje energije. Još bolji primjer je poništavanje materije i antimaterije.
U većini slučajeva. U nekim slučajevima može nastati protonij/pozitronij.Proces sudara odgovarajućih čestica i antičestica je ništa plus toplota?
Postoji li antivodonik? Kako on izgleda?U većini slučajeva. U nekim slučajevima može nastati protonij/pozitronij.
Postoji. Dobili su ga u CERN-u.Postoji li antivodonik? Kako on izgleda?
Ali koliko vidim nije postojan.
Naravno da nije postojan.Ali koliko vidim nije postojan.