Da li posećujete muzeje i koja postavka je na vas ostavila najjači utisak do sada?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Veliki utisak bio je kada sam prvi put videla Mikelandjelovog Davida visokog 5,5 metara na trgu ispred palate Vekio u Firenci
Leonardova Tajna večera u Milanu ostavila me je takodje bez daha
Stalna postavka renesansnih majstora u Akademiji u Veneciji gde se nalazi i Leonardov Virtuvije

Što sam išla, išla sam. :malav:
Eventualno u Metaverse-u možda obiđem još nešto.
Svojevoljno, a da mi se dopalo, desilo se u Dohi pre par godina. Obišla sam njihove MIA (Muzej islamske umetnosti) gde me je fascinirala najviše kulturna zaostavština Persije, to je bilo lepo videti, izuzetno stare artifakte koji ukazuju na nivo umetničke razvijenosti te nacije pre više vekova.

i MOMA (Muzej moderne umetnosti) kojem, premda mi se manje dopao od ovog prvog, moram priznati da je impozantan, i sve redom što sam videla je imalo za cilj prevashodno da oduzme dah, zapanji, preplavi, mada ne nužno nekom posebnom estetikom...
Doha je nekako megalomanska prestonica mlade i bogate države koja teži da sve bude ogromno, i nema kulturološki značajnog objekta koji se obilazi za pola sata-sat. Dan treba da odvojiš, pa i dalje nećeš postići da vidiš sve na samo jednoj odabranoj destinaciji. To se ide, ide i ide...
E, tamo treba da iznajmljuju ove električne trotinete, realno!

Back