- Poruka
- 286.310
Koji vam se dopada, a koji vam je ostavio najveći utisak?
Поједине манастире треба посетити више пута, на пример манастири попут Студенице имају толико много фресака да се то не може запамтити. А Студеница има и изузетну архитектуру, као и кипове који су незаборавни, и много лепих детаља. Жича има сјајну продавницу са много манастирских производа као и манастир Градац. Поред Студенице се налази испосница Светог Саве где такође вреди отићи.Svaki put kada se nadjem u delu Srbiuje u kome se nalazi neki od poznatijih manastira obavezno ih posetim..
Zadnji koji sam posetila pre pandemije bio je manastir Manasija.
Na mene su ostavili utisak Studenica, Žica, Manasija, Fruškogorsi manastiri i manastiri iz Ovčarsko kablarske klisure
Manastir Manasija sa crkvom Svete Trojice, podigao je despot Stefan Lazarević, čije se mošti, po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve,
ispod bele mermerne ploče. Gradnja je trajala između 1407. i 1418. godine. Odmah posle osnivanja, Manasija je postala kulturni centar despotovine.
Njena „Resavska škola“ bila je prepisivačka radionica i bila je izvor pisanih dela i prevoda i posle pada despotovine
Pogledajte prilog 1267216
Студеница, Жича, Градац, Острог, Дајбабе... Ти ? Јеси била у Студеници ?U kojim si ti manastirima bio...?
Извињавам се, мислио сам када си била последњи пут ?Citaj uvodni post
Da...obisla sam ih oko pedesetak,a ima oko 350.Koji vam se dopada, a koji vam je ostavio najveći utisak?
Odavno imam zelju da ga vidim,ali nikako nemam priliku.Svaki put kada se nadjem u delu Srbiuje u kome se nalazi neki od poznatijih manastira obavezno ih posetim..
Zadnji koji sam posetila pre pandemije bio je manastir Manasija.
Na mene su ostavili utisak Studenica, Žica, Manasija, Fruškogorsi manastiri i manastiri iz Ovčarsko kablarske klisure
Manastir Manasija sa crkvom Svete Trojice, podigao je despot Stefan Lazarević, čije se mošti, po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve,
ispod bele mermerne ploče. Gradnja je trajala između 1407. i 1418. godine. Odmah posle osnivanja, Manasija je postala kulturni centar despotovine.
Njena „Resavska škola“ bila je prepisivačka radionica i bila je izvor pisanih dela i prevoda i posle pada despotovine
Pogledajte prilog 1267216
Nisam to posecivao kao turista nego kao vernik da pitam za savet... ima slance jedno 15km od mene, pametan iguman.Koji vam se dopada, a koji vam je ostavio najveći utisak?
Манастир Нови Стјеник - Јужни Кучај. Познат као "зилотски".Koji vam se dopada, a koji vam je ostavio najveći utisak?
Jel nam mozes ovo pojasniti u kom smislu manastiri ostavljaju utisak na tebe ???Na mene su ostavili utisak Studenica, Žica, Manasija, Fruškogorsi manastiri i manastiri iz Ovčarsko kablarske klisure
TakodjeSamo turistički ako me put tamo odnese.
Ako ti isperu mozak onda imaIma nesto u tim manastirima u zraku neka energija zarobljena medju zidovima.