Da li popovi treba da se bave politikom?

Da li sveštena lica treba da se bave svetovnom politikom?
Naravno da treba, osim što im se ne treba dozvoliti da budu profesionalni političari.
Politika je deo društvenog miljea i popovi ne mogu da budu isključeni iz toga kao ni njihovo mišljenje i stavovi.
Medjutim, onog trenutka kada postane član ili funkcioner ili aktivista bilo koje stranke, ne može da bude i pop.

Porfirije je iz Beceja a to je blizu tu.
добро што се БРУКАШ и правиш паметан а немаш појма ?

википедиа а и интернет ? па ниси добро тастастурисао и обавестио се :mazi:
Породица Перић је из Чуруга, профирије је од малена имао надимак Прле...

знаш ли несретниче који се прави паметан ок освега баш, да у чуругу нема ПРОДОИЛИШТА и да га није ни било ?
па је РОЂЕН У ПРОРОДИЛИШТУ У НОВОМ БЕЧЕЈУ :mazi:
отален га изнели и одвели у свој Чуруг где је и одрастао... Чуружанин .

види мало ...

Ponos i sreća! Ove dve reči najkraće i najbolje opisuju emocije žitelja Čuruga, mesta gde je novoizabrani patrijarh Porfirije odrastao. Svi Čuružani sa kojima smo juče razgovarali kažu da su se oduševili kada su čuli da je baš njihov Prle izabran za poglavara Srpske crkve​

U ovom mestu danas žive Porfirijeva majka Radojka (78) i sestra Željka, njen muž i njihovo petoro dece. U porodičnu kuću Perića nismo mogli da uđemo, budući da majka Radojka trenutno ne stoji sasvim dobro sa zdravljem.

Koreni novoizabranog srpskog patrijarha Porfirija, iako je odrastao u Čurugu, vezani su za selo Crnča kod Dervente u RS, gde je u detinjstvu redovno odlazio. Njegov rođeni stric Slobodan Perić kaže da je jako ponosan na bratanca.
- Ponosan sam na svog Prleta! Otkad sam saznao da je izabran za patrijarha, plačem od sreće. Velika je to čast, veliki blagoslov za celu našu porodicu... - kaže Perić.

SAHRANJENA MAJKA PATRIJARHA PORFIRIJA, S ROĐENIM BRATOM ISPRATIO JE NA POČINAK Liturgiji u Čurugu prisustvovao i predsednik Srbije​

сад нам ти причаш новосађанима и онима који имају родбине у чуругу одакле је порфирије...

јел знаш да му и брат свештеник ?

јел знаш да нови бечеј у близини поред ем пто има породилиште има и цркву ?
е па не могу сви бити попови у цркви у чуругу... неко буде и у новом бечеју а то је порфирију комшилук...
дакле ако се родио у новом бечеју (јер нема породилишта у чуругу) ако је службовао тамо (одакле га зна мама вучић) не значи да је из новог бечеја.

петљаш се тамо где појма немаш и износиш непроверене информације које си на блиц негде прелетео седећи за тастатуром не упутивши се до краја у детаље...
:mazi:

дакле мама иѕ новог бечеја зна попу који се ту да кажемо врѕмао јел де, службовао...

веза по мами. што одма мора бити коверте и твоја наклапљња ?

како госпођа министарка, муж јој изабран за министра није још ни сео у фотељу а она наместила читаву фамилију...

јел би ти одолео наговорима маме ?

дакле постоје штеле и везе преко мама и тата познанства....

а ти одма коверте, и плус ти нас учиш оклен је порфирије :mazi:

опет ћеш као и сваки пут да се правдаша како ово како оно ...

дај се информиши како треба и без твојих наклапања око нечега за чега немаш конкретне доказе....

добро што се БРУКАШ и правиш паметан а немаш појма ?

википедиа а и интернет ? па ниси добро тастастурисао и обавестио се :mazi:
Породица Перић је из Чуруга, профирије је од малена имао надимак Прле...

знаш ли несретниче који се прави паметан ок освега баш, да у чуругу нема ПРОДОИЛИШТА и да га није ни било ?
па је РОЂЕН У ПРОРОДИЛИШТУ У НОВОМ БЕЧЕЈУ :mazi:
отален га изнели и одвели у свој Чуруг где је и одрастао... Чуружанин .

види мало ...

Ponos i sreća! Ove dve reči najkraće i najbolje opisuju emocije žitelja Čuruga, mesta gde je novoizabrani patrijarh Porfirije odrastao. Svi Čuružani sa kojima smo juče razgovarali kažu da su se oduševili kada su čuli da je baš njihov Prle izabran za poglavara Srpske crkve​

U ovom mestu danas žive Porfirijeva majka Radojka (78) i sestra Željka, njen muž i njihovo petoro dece. U porodičnu kuću Perića nismo mogli da uđemo, budući da majka Radojka trenutno ne stoji sasvim dobro sa zdravljem.

Koreni novoizabranog srpskog patrijarha Porfirija, iako je odrastao u Čurugu, vezani su za selo Crnča kod Dervente u RS, gde je u detinjstvu redovno odlazio. Njegov rođeni stric Slobodan Perić kaže da je jako ponosan na bratanca.
- Ponosan sam na svog Prleta! Otkad sam saznao da je izabran za patrijarha, plačem od sreće. Velika je to čast, veliki blagoslov za celu našu porodicu... - kaže Perić.

SAHRANJENA MAJKA PATRIJARHA PORFIRIJA, S ROĐENIM BRATOM ISPRATIO JE NA POČINAK Liturgiji u Čurugu prisustvovao i predsednik Srbije​

сад нам ти причаш новосађанима и онима који имају родбине у чуругу одакле је порфирије...

јел знаш да му и брат свештеник ?

јел знаш да нови бечеј у близини поред ем пто има породилиште има и цркву ?
е па не могу сви бити попови у цркви у чуругу... неко буде и у новом бечеју а то је порфирију комшилук...
дакле ако се родио у новом бечеју (јер нема породилишта у чуругу) ако је службовао тамо (одакле га зна мама вучић) не значи да је из новог бечеја.

петљаш се тамо где појма немаш и износиш непроверене информације које си на блиц негде прелетео седећи за тастатуром не упутивши се до краја у детаље...

дакле мама иѕ новог бечеја зна попу који се ту да кажемо врѕмао јел де, службовао...

веза по мами. што одма мора бити коверте и твоја наклапљња ?

како госпођа министарка, муж јој изабран за министра није још ни сео у фотељу а она наместила читаву фамилију...

јел би ти одолео наговорима маме ?

дакле постоје штеле и везе преко мама и тата познанства....

а ти одма коверте, и плус ти нас учиш оклен је порфирије :mazi:

опет ћеш као и сваки пут да се правдаша како ово како оно ...

дај се информиши како треба и без твојих наклапања око нечега за чега немаш конкретне доказе....
Curug i Becej su isto blizu, dzabe spinujes.

Curug i Becej su isto blizu, dzabe spinujes.
па рекао сам да су блиу. чуруг и НОВИ БЕЧЕЈ , не бечеј. говори тачније прецизније ако ниси чуо тамо у припиздини да је нови бечеј у питању а не бечеј.

па види чуруг и госпођинци су исто близу таман толко , па и жабљ, јел то значи да је порфирије из госпођинаца или жабља ?

јел видиш колко глуепташ НЕПРОВЕРЕНО кад си лупио да је порфирије из чуруга ?

сад се правдаш глупостима, по којима испада да је профирије онда из ГОСПОЂИНАЦА јел чуруг и госпођинци су ти на прс у дупе, тј ту су на пициметар...

дакле порифирје је иѕ ГОСПОЂИНАЦА ЈЕР ЈЕ ТО БЛИЗУ ЧУРУГУ ?

или ти онај ко је из футога је у ставри из ветерника јер је то ту близу ?

углавном, мама вучић зна ЧУРУЖАНА порфирија , који је тамо службовао по новом бечеју а одрастао у чуругу и НИЈЕ ИЗ НОВОГБЕЧЕЈА А КАМОЛИ БЕЧЕЈА!

знаш мој пријатељ је из обреновца дакле он ће да каже да је из БЕОГРАДА јер то је ту на прс у дупе ?

:rotf:

па рекао сам да су блиу. чуруг и НОВИ БЕЧЕЈ , не бечеј. говори тачније прецизније ако ниси чуо тамо у припиздини да је нови бечеј у питању а не бечеј.
Curug i Becej su blizi nego Curug i Novi Becej opet dzabe spinujes, imam navigaciju imam internet i lako mogu da proverim.
Ja nisam ni rekao da je Porfirije iz Curuga nego si to ti rekao!!

Curug i Becej su blizi nego Curug i Novi Becej opet dzabe spinujes, imam navigaciju imam internet i lako mogu da proverim.

хахахахах ебо те лед!

какав лик!

имам навигацију!

порифирје није из новог бечеја а није ни иѕ бечеја!

јес близу. ко што му је близу и ЖАБАЉ! ко што су му близу и госпођинци!

па јел он онда из госпођинаца????

:rotf:
ти си рекао да је он из БЕЧЕЈА. а ја сам те исправио.

ја сам рекао да је из ЧУРУГА , вућићева мама из бечеја. па се тако перић порфирије докопао места патријарха преко госпоја маме и комшилука...

самим тим ниеј у птиау никакве коверте како ти наводиш, већ штела преко госпоја маме. госпоја мама прогурала свог попа.

јел би ти одолео мами ?

ајде није то неки грех велики... маме су маме... разумемо рпедседника шта ћеш...

Udaljenost Bečej Curug autom iznosi 18,9 km, i potrebno je oko 18 мин vožnje. Rastojanje Bečej Curug vazdušnom linijom iznosi 15.99 km

Udaljenost Žabalj Čurug autom iznosi 12,1 km, i potrebno je oko 12 мин vožnje. Rastojanje Žabalj Čurug vazdušnom linijom iznosi 10.9 km ...

пошто су жабаљ и чуруг јако близу , чак ближе него чуруг и бечеј, јер то значи да је профирије који је из чуруга У СТВАРИ ИЗ ЖАБЉА ЈЕР ЈЕ ТО ЈАКО БЛИЗУ ???

:rotf: :rotf: :rotf:

иди реци онима у жабљу да је ЖАБАЉ ИСТО ШТО И ЧУРУГ па ће те живог одеру :rotf:

о сунце ти жалосно...

Udaljenost Bečej Curug autom iznosi 18,9 km, i potrebno je oko 18 мин vožnje. Rastojanje Bečej Curug vazdušnom linijom iznosi 15.99 km

Udaljenost Žabalj Čurug autom iznosi 12,1 km, i potrebno je oko 12 мин vožnje. Rastojanje Žabalj Čurug vazdušnom linijom iznosi 10.9 km ...

пошто су жабаљ и чуруг јако близу , чак ближе него чуруг и бечеј, јер то значи да је профирије који је из чуруга У СТВАРИ ИЗ ЖАБЉА ЈЕР ЈЕ ТО ЈАКО БЛИЗУ ???

:rotf: :rotf: :rotf:

иди реци онима у жабљу да је ЖАБАЉ ИСТО ШТО И ЧУРУГ па ће те живог одеру :rotf:

о сунце ти жалосно...
Hvala Bogu sto ne zivim tamo vi Vojvodjani ste komplikovani ljudi.

Tacnije iz Dervente poreklom.
сад радило мало гуглет јел де

поправљаш се!

па тако су сви на севру србије пореклом преко дрине или преко лима...

е сад пошто си утврдио оклен је ПРОФИТИЈЕ , јасно ти је да је он иѕабран преко ВЕЗЕ преко ИНСИСТИРАЊА госпоја маме а кад маме наврну на синове да им причају приче од малена...

јел би ти маму одбио ?

дакле има тога увек је било тих рођачких, не кажем да је то добро, напротив!
то је продично мешање и у питљње где га не сме бити! у СПЦ не сме бити тога...

али и сотале релеигије су поѕнате по шитмовању и наоретку у каријери свештеника преко штеле и везе није то код нас ништа ново...

хоћу да кажем не мора бити коверта одма како ти наклапаш...

Poslednja izmena:
Hvala Bogu sto ne zivim tamo vi Vojvodjani ste komplikovani ljudi.
срби са севера србије.

нисмо напротив.
прости ко пасуљ. једноставни.

и СРБЕНДЕ . српска атина.

види ђинђићеву изјаву о новосађанима кад рече да кад хоће да нешто одлучи где ниеј сигуран оде у нови сад да види шта мисле новосађани... каже нсиам се џабе женио са новосађанком. новосађани поштено и другачије виде ствари...

упамти ово са надстрешницом ћемо ми истерати на правду!

ако неће суд по правди како мора и ослобађа одговорног весића а неће ни вучевића да дају, онда ће народ правду истерати.

али нећем оса милом пајић и динком грухоњићем које је наметнула титоистичка удба знаш и сам роде србине...

сад ћемо се и њих решити. новосађани ће правду ѕа убиство својих 15 суграђана да реше. упамти то.

ВИ НАС ПОДРЖИТЕ И НЕ НАСДЕАЈТЕ НА МИЛУ ПАЈИЋ И ТАЈ ДИНКОВ ШЉАМ КОЈИ СЕ САМ НАМЕТНУО као тобож вође... и њихове титоистичке пленуме!

Poslednja izmena:
Za politčku diskusiju su dovoljni likovi sa TAXI stanice i opozicija ispred Amana sa Jelenom u ruci
јес видо, одма приче како радиле коверте при иѕбору ПРОФИТИЈА

ѕаборавили наша српска посла и утицај породице , МАМЕ , веза иѕ родног краја и то ...

шта је , ПРОФИТИЈЕ не сме да буде ничији зема па ни госпоје вучић јел ?

госпон председник није одолео маминој инстуркцији а шта ћеш знамо сви да маме су маме...

и одма вучић вакав вучић накав...

пре ће бит да профитија желела мама и андреј...

Back