Da li politicarima smeta pamet u nasoj zemlji?

Da li ste protiv ukidanja nacionalne penzije za osvajace zlatne medalje na OI ?

• Ukupno glasova
    9

kapetanmark

Legenda
Poruka
57.863
autorska tema

Nije nam nepoznato da nasa mladez osvaja medalje i najbolaj mesta iz matematike , fizike, hemije . Da li je njih neko nagradio sa pozamasnom svotom u gotovini i plus nacionalnom penzijom ?

Nije.

Da li se iz ovoga moze zakljuciti da nasoj vlasti ne odgovaraju pametni ? Da našoj državi pametni ne trebaju ? Dok se nekome za uspeh u miksu iz psitolja na vodu maltene dodeljuje 200 000 i plus naiconalna penzija.

ovo je samo dokaz da se kod nas pamet i znanje ne ceni.

Apsurd je to kako najsiromasniaj maltene zemlja evrope daje najvece nagrade i naiconalne penzije plus koja ce biti preko 2000 evra (270 000 dinara)

ne mođe da se deli šakom i kapom nešto što nije tvoje.

Tolike uspehe i medalje iz kategorije znanja su osvajali nasi predstavnici ali za to nisu nagradjivani ni pribliznom svotom a kamoli nacionalnom penzijom.

Ispada sport važniji od nauke. Što rekoše ljudi na drugim protalima, navijam za to da ne sovoje vise ni jednu medalju na oi!

pored ovog apsurda imamo cinjenicu da tiršova nema lekova!

Dobila je medalju i plus 200 000 evra od države i šta treba više ??? navlace narodu bes. Ovo je totalni mrak i apsurd. prosto da nepozelis da iko vise osvoji zlato....

Ovoj državi ocito pametni nisu potrebni zar ne ? Da jesu oni bi bili ti koji ce najvise biti nagradjivani zar ne ?

U ovoj anketi mozete da se odlucite da li ste za to da se sportistima dodeljuje nacionalna penzija kao osvajacima zlatne medalje na oi ?
trebali bi da se vise nego zadovoljni sa 200 000 evra u kešu. A ne plus jos tri prosecne zarade sto mu dodje trenutno oko 270 000 mesecno sto je apsurd i preterano dok decu lecimo putem sms! to je zaista sramotno

ovo je sa sajta budi human

Pomoć za decu​

Budi human!
Da bi omogućili bolesnoj deci odlazak na lečenje, rehabilitacije i drugu njima neophodnu medicinsku pomoć za poboljšanje zdravlja i uslova života, potrebna im je pomoć svih nas, ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu. Slanjem poruke, uplatom na račun, uplatom platnim karticama ili PayPal-om iz inostranstva pomoći ćeš im na njihovom putu do izlečenja i boljeg sutra.
Pomozi koliko možeš jer naše malo, njima će značiti mnogo!

dakle deceniju i vise skupljamo za djecu usrbiji preko sms

a ovam ose neracionalno razbacijemo tak osto cemo da placamo nekog ko jeu miksu osvojio zlatnu medalju iz pistolja na vodu po 270 000 dinara nacionalne penizije i plus 200 000 evra u kesu

pa mi smo stvarno nenormalni. zemlja apsurda.

ovo je bruka.

imamo mi puno rupa za zapusavanje a ne da se razbacujemo nerealnim glupostima.
osvajaci medalje ce dobiti 200 000 evra i to je puna kapa! ni jedna zemlja ne daje toliko.

nacionalne penzije morajuu biti ukinute.

Poslednja izmena:
Некако ми смета што ни један пекар, заваривач, бравар, касирка или зидар, пољопривредник- нису никад ни у разматрању за такво признање; нисам сигуран шта да мислим о томе да ти исти, које сам поменуо- треба да издвајају новас да суфинансирају из свог пореза за националне пензије некима који су често далеко имућнији од њих, а допринос заједници једних или других је прилично дискутабилан... :roll:

ovog apsurda imamo cinjenicu da tiršova nema lekova!

Jel zbog sportista nemaju lekove? 🤔

Ovoj državi ocito pametni nisu potrebni zar ne ?

Naravno da nisu potrebni. Šta će jednoj rudarskoj koloniji pametni ljudi. Samo opet, kakve to veze ima sa sportistima? 🤔

U ovoj anketi mozete da se odlucite da li ste za to da se sportistima dodeljuje nacionalna penzija kao osvajacima zlatne medalje na oi ?

Al si napravio anketu: "Da li ste protiv ukidanja... da, slažem se da treba ukinuti". Sad sam promašio pa sam izabrao da a trebalo je ne. I sad me zanima, jesi to namerno tako naopako napisao ili nisi baš preterano inteligentan da sastaviš jednostavno pitanje? 😉

Iskreno nemam ništa protiv da osvajači olimpijskih medalja dobijaju nacionalne penzije, mada opet to je sad već diskutabilno, šta, kako, kome, mislim nit su svi sportisti isti i u istoj materijalnoj situaciji niti su isti sportovi kojima se bave.

Mislim primera radi stvarno je nepotrebno davati nacionalnu penziju jednom Novaku Djokoviću koji ne zna koliko miliona ima (dok neki ljudi žive sa 20 hiljada) ili ne znam Nikoli Jokiću koji ima ugovor na 200 miliona dok recimo eto strelci kao Mikec i Zorana ili recimo 3X3 basketaši sigurno ne zaradjuju previše od tog sporta i vrlo moguće da osim tog sporta moraju još nešto da rade sa strane kako bi preživeli i namirili svoje potrebe i gotovo je izvesno da će nakon sportske karijere morati nešto da rade jer teško da će im njihov sport omogućiti neki lagodan život i lagodnu penziju i u redu je da onda oni jednog dana kao možda nekadašnji olimpijski šampioni koje država nije zaboravila primaju neku nacionalnu penziju ili ne znam vaterpolisti ili odbojkaši/odbojkašice recimo jer to nisu nešto naročito unosni i profitabilni sportovi gde su zarade velike koje bi im omogućile neku mirnu penziju.
Mada recimo i što se košarlaša tiče, opet nisu svi u istoj situaciji, recimo likovi kao Jokić koji ima ugovor na 200 miliona ili Bogdan koji ima ugovor na 65 miliona oni su se sigurno obezbedili za narednih nekoliko generacija i njima to zaista neće biti potrebno, dok recimo ovi igrači što ne igraju u NBA i nikad nisu igrali u NBA (pogotovo oni što igraju u domaćim klubovima) ono možda sad kao aktivni igrači fino zaradjuju u smislu daleko iznad nekih osoba sa prosečnim primanjima ovde kod nas, ne znam mogu da imaju finu gajibu, da voze dobar auto, da se fino oblače kako žele, i ne moraju stalno da kalkulišu koliko šta košta i koliko su šta platili kao što to radi neki "običan" svet ali verovatno čim budu prestali da igraju to prestaje i verovatno će i oni morati nešto nakon igračke karijere (za razliku od recimo Jokića ili Bogdana čiji verovatno ni unuci neće morati ništa da rade), jer to što sad zaradjuju ili imaju ovo ili ono teško da će im preteći ili mnogo koristiti i tamo za 20,30 godina kada igračka karijera im bude bila već davna prošlost, kao što uostalom i sad imamo brojne legende i to mnogo veće od njih koje se voze gradskim prevozom i cenjkaju se na pijaci za kilo kajsija ili breskvi i čekaju penziju da unučetu kupe čokoladu.

Naravno da nisu potrebni. Šta će jednoj rudarskoj koloniji pametni ljudi. Samo opet, kakve to veze ima sa sportistima? 🤔

Al si napravio anketu: "Da li ste protiv ukidanja... da, slažem se da treba ukinuti". Sad sam promašio pa sam izabrao da a trebalo je ne. I sad me zanima, jesi to namerno tako naopako napisao ili nisi baš preterano inteligentan da sastaviš jednostavno pitanje? 😉

Da greska je minimalna, nisam trebao napisati to PROTIV ali odgovori su sasvim jasni!

Ako si za ukidanje vučićeve odluke o nacionalnoj penziji onda ćes izabrati opciju :
Da, slažem se da to treba ukinuti pod hitno!

Odgovorio si sa da, dakle slazes se da to treba ukinuti pod hitno.

Odgovorio si kako si zeleo ne brini

Odgovorio si sa da, dakle slazes se da to treba ukinuti pod hitno.
Odgovorio si kako si zeleo ne brini

E, našao sam dugme "promeni glas". Tako da je sad sređeno, prc!

Ne znam što sto su ti te nagrade/penzije problem, jel ti misliš da će to završiti kod građana ako bi se ukinulo? Naravno da ne bi. Završilo bi u privatnim džepovima. Bolje ovako. Sportisti su ti jedna od retkih preostalih svetlih stvari u usranoj državi.

Pa samo projekat Expo 2027 košta 18 milijardi evra, možeš misliti koliko će tu da se nakradu a ovde govoriš o sići ;)

E, našao sam dugme "promeni glas". Tako da je sad sređeno, prc!

Ne znam što sto su ti te nagrade/penzije problem, jel ti misliš da će to završiti kod građana ako bi se ukinulo? Naravno da ne bi. Završilo bi u privatnim džepovima. Bolje ovako. Sportisti su ti jedna od retkih preostalih svetlih stvari u usranoj državi.

Pa samo projekat Expo 2027 košta 18 milijardi evra, možeš misliti koliko će tu da se nakradu a ovde govoriš o sići ;)
Mišljenje baznijaša poput tebe nas ne zanima. Zabij nos u svoju Ćaršiju

autorska tema

Nije nam nepoznato da nasa mladez osvaja medalje i najbolaj mesta iz matematike , fizike, hemije . Da li je njih neko nagradio sa pozamasnom svotom u gotovini i plus nacionalnom penzijom ?

Nije.

Da li se iz ovoga moze zakljuciti da nasoj vlasti ne odgovaraju pametni ? Da našoj državi pametni ne trebaju ? Dok se nekome za uspeh u miksu iz psitolja na vodu maltene dodeljuje 200 000 i plus naiconalna penzija.

ovo je samo dokaz da se kod nas pamet i znanje ne ceni.

Apsurd je to kako najsiromasniaj maltene zemlja evrope daje najvece nagrade i naiconalne penzije plus koja ce biti preko 2000 evra (270 000 dinara)

ne mođe da se deli šakom i kapom nešto što nije tvoje.

Tolike uspehe i medalje iz kategorije znanja su osvajali nasi predstavnici ali za to nisu nagradjivani ni pribliznom svotom a kamoli nacionalnom penzijom.

Ispada sport važniji od nauke. Što rekoše ljudi na drugim protalima, navijam za to da ne sovoje vise ni jednu medalju na oi!

pored ovog apsurda imamo cinjenicu da tiršova nema lekova!

Dobila je medalju i plus 200 000 evra od države i šta treba više ??? navlace narodu bes. Ovo je totalni mrak i apsurd. prosto da nepozelis da iko vise osvoji zlato....

Ovoj državi ocito pametni nisu potrebni zar ne ? Da jesu oni bi bili ti koji ce najvise biti nagradjivani zar ne ?

trebali bi da se vise nego zadovoljni sa 200 000 evra u kešu. A ne plus jos tri prosecne zarade sto mu dodje trenutno oko 270 000 mesecno sto je apsurd i preterano dok decu lecimo putem sms! to je zaista sramotno
kao sto vec rekoh... u moru gluposti koje pises, potrefis povremeno pa napises i nesto smisleno!

Smejurija si ti udbina kuhinjo. Poks je udbaška fekalija i slugeranja britanskih dušmana

Ти си дете комунизма, а не ја.

Ви сте нас стрељали, а не ми вас. Ви сте нама имовину одузимали, који смо стварали државу и друштво, а нисмо ми вама одузимали право на живот и право на имовину.

Боље ти је да ћутиш, што нам убацујете ДБ олош вас деришта комунизма !

У ПОКСу има дивних људи. Не знаш - ћути !

Back