Da li pokret "Srpski put" može da bude stožer patriotske opcije?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hm337

Elita
Poruka
21.277
Vidim da su se neki silni profesori i neki poznati među njima potpisali u proglasu o potencijalnom osnivanju ....

ono što mi je zanimljivo je da tu vidim na listi i Ratka Ristića koji je u Mi snaga naroda, i dr dr dr Dragana Petrovića koji je u Beogradu odbornik Mi snaga naroda i Jovana Janjića koje je poslanik Mi glas iz naroda a tu su i Proroković i Antonić i Ković

Interesuje me da li bi po vašoj proceni ovaj pokret mogao da podigne procenat birača koji glasaju za patriotsku opciju...
ako bi se oko ove liste okupile sve patriotske opozicione stranke da li bi mogli na izborima u maju da prebace 20% i tako postanu tas na vagi koji odlučuje o tome ko će formirati vladu?

Ili mislite da ova opcija nikad neće zaživeti nego će sve ostati na ovoj zajedničkoj izjavi?

Privuku neke glasove i ako dodju sa ostalom opozicijom negde do većine kažu nećemo sa Đilasom/Marinikom i tu se sve završava.
mislim da je sada i njima jasno da je av av sekta veće zlo od Đilasa i Marinike a mogu i da prave manjinsku vladu uz podršku jedne ili druge strane...Nestorović to u Beogradu nije mogao pre godinu dana jer nije imao kontrolu nad dva od šest poslanika koje je imao...

mislim da je sada i njima jasno da je av av sekta veće zlo od Đilasa i Marinike a mogu i da prave manjinsku vladu uz podršku jedne ili druge strane...Nestorović to u Beogradu nije mogao pre godinu dana jer nije imao kontrolu nad dva od šest poslanika koje je imao...

Зашто мислиш да је СНС највеће зло на политичком небу Србије ?
Због Вучића ?

А да немају Вучића, да га Вучевић заиста гурне у пензију ?

Пази СНС има велику и добру организацију,
ако би нови лидер променио неке лоше навике странке,
можда би могли да буду добар темељ модерне српске државе.

Е онда направити јаку Демократску странку и СПС,
и добио си партије које покривају цело политичко небо Србије у 21. веку.

Мислим да српске грађане не интересују националне, верске или монархистичке странке.
Тога ће увек бити, али више због колорита ...

Vidim da su se neki silni profesori i neki poznati među njima potpisali u proglasu o potencijalnom osnivanju ....

ono što mi je zanimljivo je da tu vidim na listi i Ratka Ristića koji je u Mi snaga naroda, i dr dr dr Dragana Petrovića koji je u Beogradu odbornik Mi snaga naroda i Jovana Janjića koje je poslanik Mi glas iz naroda a tu su i Proroković i Antonić i Ković

Interesuje me da li bi po vašoj proceni ovaj pokret mogao da podigne procenat birača koji glasaju za patriotsku opciju...
ako bi se oko ove liste okupile sve patriotske opozicione stranke da li bi mogli na izborima u maju da prebace 20% i tako postanu tas na vagi koji odlučuje o tome ko će formirati vladu?

Ili mislite da ova opcija nikad neće zaživeti nego će sve ostati na ovoj zajedničkoj izjavi?

Nisi spomenuo profesora Mila Lompara koji je osnivač Udruženja "Srpski glas". 🙂

Privuku neke glasove i ako dodju sa ostalom opozicijom negde do većine kažu nećemo sa Đilasom/Marinikom i tu se sve završava.

Ne, to neće reći. Građanska, prozapadna, parlamentarna opozicija ne može sama da pobedi SNS. To ne mogu ni političke stranke sa desnog centra.

Samo zajedno mogu da formiraju skupštinsku većinu.

Mislim da bi bilo dobro ukoliko bi to Udruženje bilo u koaliciji sa desno orijentisanim, demokratskim nacionalnim strankama.

Na drugoj strani Proglas može da uđe u koaliciju sa parlamentarnim opozicionim strankama.

Зашто мислиш да је СНС највеће зло на политичком небу Србије ?
Због Вучића ?

А да немају Вучића, да га Вучевић заиста гурне у пензију ?

Пази СНС има велику и добру организацију,
ако би нови лидер променио неке лоше навике странке,
можда би могли да буду добар темељ модерне српске државе.

Е онда направити јаку Демократску странку и СПС,
и добио си партије које покривају цело политичко небо Србије у 21. веку.

Мислим да српске грађане не интересују националне, верске или монархистичке странке.
Тога ће увек бити, али више због колорита ...
zato što su štetočine...uzimaju kredite koje ne ulažu u nešto što će da vrati kredit i donese profit nego ih troše na grandomanske projekte iz kojih njihove firme mogu da ispumpaju novac gradeći po višestruko uvećanim cenama...to nije stranka nego mafija i sekta sa kultom ličnosti velikog vođe...zahvaljujući predsedniku Vučiću...zahvaljujući predsedniku Vučiću...zahvaljujući predsedniku Vučiću....

Patriotska nacionalsocijalisticka opcija ti je trenutno na vlasti...Vecina ljudi glasa za njih i jos kada im dodas te sto si ti nabrojao to ti je oko sedamdeset posto glasaca u Srbijij... To je ista opcija...Racunaj da ste vec na vlasti, samo treba da se javite sluzbi, ako hocete i ako vec niste...Ne razumete se u politiku drzave, zato ste formalno odvojeni...Inace kada vas upute, bice vam jasno da ste na istoj strani...

Nestor
Ković
Lompar

Svako svoje puteve ima a ono isti put.

Lomparov put je nešto drugačiji.

Lompar je stanovišta kao Dritan Abazović što je bio u Crnoj Gori. Iliti, govoreći iz te perspektive, zarad opštih nacionalnih interesa nužno je ponekad sarađivati i sa najljućim protivnicima.

Lompar je stava da je pomirenje nacionalne Srbije sa građanskom (do izvesne mere) nužno radi opštih, nacionalnih interesa. Inače u Srbiji neće biti nikakve promene; ni vlasti, niti sistema.

Linija za koju su opredeljeni Ković, Antonić i ostali, tvrdokorna je suverenistička (nacionalistička) opcija.

Poslednja izmena:
Da li to znači da su oni koji nisu za SSP, PSG, ZLF direktno povezani sa AV?
Nisu povezani....I u samoj sluzbi postoje odredjene frakcije koje nisu za Vucica, predpostavljam....Ali okvir je isti...Kada bi vam bilo jasno da je nasa jedina opcija za zivot nase ekonomije ovaj lazni put u EU i lazne integracije i da tu uzimamo sve pogodnosti i samo korist, sto je jasno kao dan iz pozicije vlasti, dakle, kada bi ova opozicija u to bila upucena i ona bi bila za taj lazni put, na kome je korist, a da drzava nikada ne udje tamo i ne integrise se...Takodje se slazu i oko ne uvidjenja sankcija Rusiji, ne ulaska u nato, saradnja postoji, ali da su na vlasti bilo bi im jasno da je ta saradnja na korist nase vojske, a koja se nikada nece integrisati u nato...Takodje bilo bi im jasno da ova vlast nikada nece priznati Kosovo, da se nikada nece odvojiti od zagrljaja Rusije, jer nase sluzbe su gotovo kao jedna..Sve je to i prijemcivo toj opoziciji koju pominjes...Nacionalne citanke, nacionalisticka politika, nacionalizam u skolama, velika moc crkve, veze sa RS i podrska u podrivanju Bosne...Stim sto bi ta opozicija shvatila da je vlast u takvoj poziciji da predsednik mora da glovori kako mi postujemo integritet Bosne...Pazite, toj opoziciji smeta to sto on nije otisao na tu neustavnu proslavu dana Republike Srpske...Naravno da bi on voleo da bude vladar i tog dea zajedno sa Srbijom, ai prosto postoje stvari koje nisu prikladne zbog spoljne politike...Dalje, misljenje te opozicije o tome kako ovde ambasadori kroje politiku je takodje totalno pogresno i uverili bi se sa pozicija vlasti da to uopste nije tako...Da ne nabrajam dalje, to su iste opcije...

Ristic - podrzavao Milicu udbasicu
dr dr dr Petrovic - mozda formalno obrazovan, ali nacelno zamlata koji menja stavove i organizacije od danas do sutra.
Janjic - bio na listi udbaskog prorezimskog udruzenja koje glumi nekakve opozicionare.
Prorokovic - bio clan Zavetnika
Antonic - SNS bot
Kovic - ni sam ne zna sta hoce, malo protiv Vucica, malo bi da se miri sa njim.

Meni licno ne pada na pamet da za takvu ekipu glasam.

Eventualno ako Milo Lompar i Dejan Mirovic nesto vise naprave sa "Srpskim glasom", mada tesko.

Ja bih studentima dopustio da proberu ljude za prelaznu, i samo prelaznu vladu... Ovo što se sad odmah navrat-nanos radi, opet u maniru ispod žita, nikad ne sluti na dobro... To su sve zaleti panike iz sebičnog trbuhom za kruhom, političko-fantazijskog razloga... Mislim da je vreme da talas relaksacije univerzuma, nastao još od rušenja berlinskog zida '89 konačno dospe u punoj svesti i do nas... To znači: uveriti se finalno u jednu opštu evropsku realnost, davno nastalu. ;)

Ja bih studentima dopustio da proberu ljude za prelaznu, i samo prelaznu vladu... Ovo što se sad odmah navrat-nanos radi, opet u maniru ispod žita, nikad ne sluti na dobro... To su sve zaleti panike iz sebičnog trbuhom za kruhom, političko-fantazijskog razloga... Mislim da je vreme da talas relaksacije univerzuma, nastao još od rušenja berlinskog zida '89 konačno dospe u punoj svesti i do nas... To znači: uveriti se finalno u jednu opštu evropsku realnost, davno nastalu. ;)

Nikako da prestaniš da robuješ ideji konačnog rešenja,
i idealnog društva.

To je Tvorac već rešio i napravio.
Idealno društvo je društvo puno nerešivih problema, kolko ja kapiram Tvorčevu ideju.

Vlada mora biti strucna ne samo prelazna to je veoma bitno i sve mora da se cisti.

Nikako da prestaniš da robuješ ideji konačnog rešenja,
i idealnog društva.

To je Tvorac već rešio i napravio.
Idealno društvo je društvo puno nerešivih problema, kolko ja kapiram Tvorčevu ideju.
Nikada nisam rekao da postoji idealno društvo, to ti je labava imputacija...
Ja ovde govorim o prividu uređenog društva, koje se, da parodija bude najveća, predstavlja idealnim... Ko onda od nas dvojice ima wish for idealism? :cool:
Čak mi glupo i sramota da te pitam koga smatraš "Tvorcem" takvog "idealnog" poretka čijih "vrlina" se pribojavamo da nam se otkriju u svoj svojoj raskoši?
Jasno sam i napisao tačku preseka: 1989, pad berlinskog zida... Od tada na dalje, pojedinac se može praviti lud (nažalost ne samo) na sopstvenu odgovornost.

Back