Да ли подржавате ултрадесничарску акцију:"Уклонимо кућу цвећа!"

Да ли подржавате екстремнодесничарску акцију:"Уклонимо кућу цвећа!"

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Коментар је јасан:Смрт Комуни! :lol:

Линк-http://obraz.forumotion.com/forum-f2/topic-t1936.htm

Uf "obraz",ali zbog ideje:ok:
Treba prebaciti tiletove ostatke u Kumrovec,tamo je i rođen,tako se govorilo,ionako su promenjeni nazivi ulica i trgova,sklonjeni spomenici pa samim tim nema potrebe i da mu grob bude ovde.

Ne. Mislim da je to nepoštovanje prema nekome ko je, ma kakav bio, vodio ovu državu 40 godina. Čak štaviše, za ovakve akcije i pozive bih hapsila, bez obzira da li se radi o grobu Tita, Slobe, Đinđića ili bilo kog bivšeg državnika. Ako im je kompleks toliki da ne mogu da puste nekoga da počiva u miru onda im je neophodno i da odmore u zatvoru i da dobiju adekvatnu psihijatrijsku pomoć.

Ne. Mislim da je to nepoštovanje prema nekome ko je, ma kakav bio, vodio ovu državu 40 godina. Čak štaviše, za ovakve akcije i pozive bih hapsila, bez obzira da li se radi o grobu Tita, Slobe, Đinđića ili bilo kog bivšeg državnika. Ako im je kompleks toliki da ne mogu da puste nekoga da počiva u miru onda im je neophodno i da odmore u zatvoru i da dobiju adekvatnu psihijatrijsku pomoć.

Upravo tako.:ok::ok::ok:

Од недавно кружи следећа прича:

"Већ деценијама са Дедиња, најлепшег дела Београда, допире смрад "највећег сина наших народа и народности". Можда неки од тих народа и народности имају намеру да у догледној будућности ово ђубре прогласе за свеца, јер су захваљујући њему, добили своју, нацију, језик и државу, али српски народ нема баш ниједан добар разлог да држи то смеће у свом дворишту. Зато га треба бацити где му је и место – на сметлиште.

Почев од свог доласка у Србију, у лето 1941., започео је са суманутим убијањем Немаца, довевши до немачког стрељања "сто за једнога" у Крагујевцу и Краљеву, па до ликвидације виђенијих и образованијих грађана Ужица у тзв. Ужичкој републици, преко напада на четнике, започевши грађански рат међу Србима, до освајања Србије у јесен 1944 и масовних стрељања више од 100.000 истакнутих интелектуалаца, индустријалаца, свештеника и других угледних грађана, кланице на сремском фронту и жртвовања десетине хиљада србијанских младића, масовних стрељања на Кочевју, логора на Голом отоку, Св. Гргуру, Билећи ...
...Словенија, мај 1945. године

Након "ослобођења" национализовао је имовину свих богатих грађана и сељака, одузео поседе српске православне цркве. Поделио је земљу на републике, а Србију на две покрајине, форсирајући нове нације попут македонске, црногорске, босанске. Забранио је прогнаним Србима да се врате на Косово и Метохију а дозволило Албанцима да се слободно насељавају на српским опустелим огњиштима. Спровео је масовно досељавање Срба из Босне и Херцеговине у Војводину чиме је променио националну структуру у БиХ на штету Срба, а муслиманима је касније дао статус народа како би могли да преузму потпуну власт у Босни.

Када је Југославија почела да посрће на економском плану почео је да узима кредите од ММФ-а стварајући привид економског развоја и привреду зависну од страних донација. Чим је након његове смрти, ова помоћ престала, одлуком америчког Конгреса крајем 80-их, Југославија, већ увелико раздељена по републичким границама, није могла да се одржи.

Оно што се након тога догодило сви добро знамо.Сви народи СФРЈ су добили своје националне државе, само су Срби остали раздељени и расути, без своје јединствене државе.

Ако ово није доста смећа за један живот онда ми, као народ, треба да се угушимо у њему."

Ваш коментар?

Zna se, gde mu je mesto...u Hrvatskoj

Гробовима је место НА ГРОБЉУ. Значи треба објективно сагледавати ситуВацију. Свакоме нормалном човеку смета гроб Броза у сред насеља... исто тако ће и друге бивше земље изместити земне остатке разних диктатора на гробље. А када је у питању Милошевић - сети се како су "демократе" ЗАБРАНИЛЕ ДА БУДЕ САХРАЊЕН НА ГРОБЉУ па је породица морала да га сахрани на свом приватном имању. ТРЕБА БИТИ ОБЈЕКТИВАН.

Подржавам предлог,али под једним условом.
Само уклањање Титовог гроба из Србије(или премештање на неку споредну локацију чиме би се показао став према покојнику ил ињеговом делу),чисто ради физичког премештаја, нема никаквог смисла.Има још људи који су,попут Тита, донели колективну странпутицу,а који су овде сахрањени и чији се гробови не дирају,а неки од таквих су смештени у Алеји великана.

Међутим, улањање нечијег гроба доживљавам као симболичан чин уклањања или отклона од онога што је тај радио.Тито је донео нов начин размишљања,нов начин живота(апсолутна зависност од државног система,што данас резултира неспособношћу већине да се одупре окупацији),а данас велика већина није напустила и није спремна да напусти тај слугењарски неспособни(и идолатријски) начин живота и размишљања(највећа последица је све мање породица и све мање деце).
Оно што је Тито урадио са Србијом(али и са другим републикама) у погледу начина живота је као кад човек тови свињу пред клање.Тако је свињи релативно лепо док је газда храни,али у једном моменту дође 5.октобар и крене свињокољ.Људима је понуђен, наизглед, релативно лакши и лагоднији начин живота,али који резултује ситуацијом да се појединац, пошто формира породицу, у потпуности послушно подреди систему ,јер од њега зависи његов и живот његове породице.
У таквим условима је лако наметнути нови школски систем у којем ће се креирати будуће робовске генерације,лако је уклонити људима знање о апсолутном моралном ауторитету,лако је наметнути релативизацију разумевања добра и зла и причати приче о "људским правима" са паролом "гледај своја посла,шта те брига шта ја радим",лако је наметати изопачености и менталне болети као део "нормалалног" система вредности,лако је човека (којем си отео предходно све)учинити корпоративним робом/надничаром који ће имати толико тек да сутра опет мора да дође и надничи,а да ствара нове људе,тј.да ствара породицу и децу - нема могућности и чак нема интересовања(јер сада је ,мож` мислити, чувени "21. век",век самодовољности и самоугодништва).

Кад већина Срба буде желела да промени глобални ток којим иде и којим живи(ЕУ,глобализација - територијално и биолошко нестајање),а којем је пут поплочао Тито са комунистичким уређењем(као првом степеницом до закорачења ка ово другој или трећој на којој смо сада), онда ће као шлаг на торту уклањање Титовог гроба имати свој смисао.У супротном, било би лицемерно дело уклонити носиоца животне филозофије којом већина живи ,а наставити безпоговорно са том истом филозофијом у свакодневној пракси.

Па друг стари није бијо само српски председник,но свију братских народа и народности.
Ред би бијо да демокрацијска србија уступи негове мошти на коришћење наредних 30 год. некој од пријатељских земаља бивше СФРЈ,као гест добре воље и заједнићке будућности међу еуропским системима вредности.Предлажем систем ''по кључу'' да се избегну евентуалне несугласице међу браћом.Па нек је са срећом.

Pleonazam.Ostalo nije vredno komentara.Ne zaslužuješ da budeš moderator.

Komentar: Idiotluk
Objašnjenje:
Matori Zagorac je istorijska ličnost koja ima prođu- stoga Kuću cveća treba obnoviti, vratiti gardu u Kuću cveća, i naplaćivati 10 Evra ulaz, a ispred otvoriti Gift-Shopove i zaraditi na Titu.

Razlog: Ko hoće kod Tita neka plaća PDV.

Slozio bih se sa kolegom, bravar je brand i budale ste ako to ne iskoristite.

Sto si tolko nervozan?Nije to park.Slazem se da bi komunalna policija trebala bolje da radi svoj posao.Ali ovo nije njen posao.

Odakle si? Jel' znas gde je i sta je Savski Venac?
Nije ni vazno dal' znas, da si citao imao bi prilike da se upoznas i sa retkom florom i muzejskom gradjom koja na grobu u tom delu Beograda propada...

Hvala bogu da me tvoj avatar asocira na PINK i sve sto on predstavlja,
pa tvoje misljenje UOPSTE ne shvatam ozbiljno....
I HITLERA dodaj medju te drzavnike pa gledaj da ga negde lepo sahranis- najbolje u tvom dvoristu ....
(ajde za Djindju da ti oprostim- jos je istorijski blisko, nedovoljno da se sagleda njegova stvarna uloga u ist. dogadjajima)
a ako si gradjanka Srbije imas pravo na besplatnu pomoc.......

Uostalom, ovi neinventivni ultraljubicasti-supersrbicni-najdesnijismonasvijetu-desnicari uvijek bi samo neke pizzdarije radili, rusili, obarali, zatirali, kopali iz zemlje. Nikad nista konstruktivno i normalno od njih.

Odite saditi drvece, cistiti rijecna korita ili tako nesto ako vam je vec dosadno, nejaci. :kafa:

da, podrzavam apsolutno uz uvjet da ga nama posaljete

Како да не, како да не, изаћићемо вам у сусрет и проследићемо Меморијални центар, део збирке Музеја историје Југославије (преписка, фотогрфије, неке поклоне..све, бре, може), мермер, слова са споменика, цела погребна опрема и трошкове сахране ћемо да платимо.

Само се питам да ли се неко од дежурних мудраца и чувара овог злочинца уопште пита КОЛИКО ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ КОШТА МЕСЕЧНО ОДРЖАВАЊЕ И ИЗДРЖАВАЊЕ ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА Ј.БРОЗА, "Музеја" 25.мај, итд. ??? Зашто, бре, САМО МИ то да плаћамо? Какво је ДОБРО он донео јадном српском народу???

Значи нисам рекао да ми треба да му се клањамо и да водимо деце на екскурзије, али док има интересовања за гледање гроба ЈБТ - то треба наплаћивати - као што рекох, ако већ нисмо имали користи од њега док је био жив, дај бар сад неку вајду да имамо од њега.
Ништа лично - чисто пословно!

Знам да си то рекао али ја бих га ипак склонио...........
деконтаминација земљишта

Само се питам да ли се неко од дежурних мудраца и чувара овог злочинца уопште пита КОЛИКО ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ КОШТА МЕСЕЧНО ОДРЖАВАЊЕ И ИЗДРЖАВАЊЕ ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА Ј.БРОЗА, "Музеја" 25.мај, итд. ??? Зашто, бре, САМО МИ то да плаћамо? Какво је ДОБРО он донео јадном српском народу???

Ostatke mu sigurno ne održavaju.(a da ti pravo kažem čisto sumnjam da tamo ima išta osim one kamenčuge...Đavo bi ga znao gde su njega frljili)Ali mi opet lakše pada pomisao da mi/nam pare odvajaju za održavanje nekog kvazi "muzeja" nego za plaćanje infostana,poreza,telefona,struje,vode,haus-majstora,ligt majstora i čega sve još nekoj ljigi koja bi se verovatno odma uguzila tamo...(npr.Američka ambasada ili tako neki šit )

agvozden_bager.jpg

Да, подржавам. Распалу лешину тиранина у Дунав.

Back