Quantcast

Da li podržavate ukidanje APV ?

Da li podržavate ukidanje APV ?

  • DA

  • NE


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

NalimInTheHous

Primećen član
Poruka
735
Dobar tekst, kvalitetna analiza :ok: divljanje žute bagre u apv je završeno, krajnje je vreme da separatističko/autonomaško/kriminalno/teroristička bagra ode iza rešetaka (a pre toga im treba oduzeti sve što su pokrali) :ok:

Велики ударац је претрпела аутономашка и сепаратистичка дружина из Војводине оглашавањем Уставног суда који је прогласио неуставним двадесет две одредбе Закона о надлежностима АП Војводине. Но можда је још већу панику код њих изазвала могућност да у кратком времену задобију још један ударац. Ради се о покушају, од стране новоформиране владајуће коалиције на државном нивоу, прекомпоновање локалних општинских власти. Ово би озбиљно уздрмалo војвођанерске феудалце, који су захваљујући вишегодишњој благонаклоности жутог Београда озбиљно угрозили пре свега економију Војводине а затим и њен положај унутар државе Србије.

bojan%20pajtic.jpg

Радикални аутономаши (Крезуби аутономаши)

Иако неки од аутономашких перјаница панично позивају у помоћ правосудне органе и полицију (Александар Јерков), наводно да би спречили прекрајање изборне воље грађана, није лоше да се подсетимо шта су исти говорили пре четири године. „Септембар ће донети одговоре на питања на којој политичкој страни ће бити и у ком правцу ће се развијати војвођанске општине у којима социјалисти имају златне гласове“ – гласио је закључак спикерке вести РТВ-а поводом прекомпозиције локалних општинских власти после избора. Занимљиво је међутим и то да је господин Бојан Пајтић у тој истој емисији говорио о нужности прекомпозиције власти зарад како рече страних инвеститора. Наглашавамо, да не буде забуне, реч је о 2008-ој години и тадашњим постизборним дешавањима.

Но данас – 2012. та господа причају сасвим другу причу. Господин Пајтић видно узнемирен за ту исту РТВ дао је следеће саопштење: „и ако неко заиста намерава да, уместо да се бави решавањем тих проблема, руши стабилне локалне самоуправе у којима је градоначелник из неке друге странке, и у којима је победила та странка која није у већинској коалицији у Републици, нека му је Бог у помоћи”.

klapa.jpg

Пајтићево призивање Бога у помоћ, онима који по њему наводно руше „стабилне локалне самоуправе“ у моменту када је ДС на свим нивоима постигао лоше изборне резултате па и у Војводини (и поред контроле медија и новца уложеног у „придобијање“ гласача), није ништа друго до вапај очајника. Ова „побожност“ протиног сина, или боље рећи претња Богом, одраз је немоћи с једне и беса и страха са друге стране. Да не улазимо у религиозне поводе и мотиве, којих можда има или би их макар требало бити код господина Пајтића, мада оваква сујеверна претња Богом најмање има утемељења у православној вери и више је одраз малограђанштине, немогуће је отргнути се утиску сличности овакве претње једног „европејца“ демократе и по форми барем представника оних политичких идеја које се у Србији тенденциозно представљају као прогресивне и модерне, истим таквим простачким претњама какве су до недавно упућивали појединци радикалне странке својим политичким противницима.

slike-ekonomija-1-tanjir_casa_evri_836616841.jpg

Јасно је да је култура политичког дијалога на ужасно ниским гранама у Србији , али зар један демократа, и то војвођанерски демократа (ни мање ни више), да се понаша као неко тамо из „крезубе Србије“?

Паре и спорни статут – две муке Пајтића

Међутим морамо имати у виду муку која је господина Пајтића натерала на овако несмотрену и афективну изјаву. Наиме од устоличења ових војвођанерских феудалаца на посед северне Србије, некада зване и српско Војводство а сада несрпска мулти култи Еврорегија, по свим показатељима привреда Војводине је ојађена и разорена. Ни време Милошевића, санкција и ратовања није толико осиромашило и уништило војвођанску економију као протекле године које су појели аутономашки скакавци.

Стандард у Војводини је за време аутономашких скакаваца пао на ниво испод албанског, масовну незапосленост компензује буџет републике Србије, око 70% пољопривредних субвенција државе Србије одлази пољопривредницима Војводине (мада је у Војводини свега 40% обрадивог земљишта Србије), док истовремено аутономаши постају све богатији и моћнији притом стално обмањујући јавност како Србија пљачка Војводину. Они пљачкају Војводину а друге оптужују по оној „држ те лопова“ коју изговара највећи лопов.

189391_nenad-canak-01_f.jpg

Друга мука господина Пајтића је негативна оцена уставности Закона о надлежностима АП Војводине из којих неминовно произилази и обарање статута Војводине. Војводини је иначе по том статуту омогућено да одлучује независно од своје државе (тј. Србије), да остварује међународне односе и има службени језик и писмо. По члану 40. Корхецовог статута, који је наметнут Војводини друштвеним договором и самоуправним споразумом наших аутономаша и њихових београдских помагача, Срби као већински народ (чак када би их било и 101% у Војводини) не могу имати више од 50% у горњем дому скупштине Војводине (они то зову Веће националних заједница). Тај члан Корхецовог статута је у нашој Војводини увео феудалну неједнакост и то по националној припадности. (1)

„Тужно је да 2012. неко оспорава ту предност Војводине и у културном смислу нас изједначава са Шумадијом или централном Србијом. Ми имамо наше специфичности, овде живе различите националне заједнице чији национални идентитет желимо да очувамо. Од тога, једноставно, нисмо спремни да одустанемо“, објашњавајући своју приврженост статуту Вопјводине и одбојност према Уставу Србије изјављује Пајтић, сматрајући да устав Србије треба мењати јер како он каже: „садржи много недостатака“. Дакле очито неуставни статут Војводине је Пајтићу добар јер позивајући се на културолошку једнакост развлашћује већински српски народ и ставља га у положај националне мањине у сопственој држави – демократски нема шта.

vojvodjanski-pasos-527.jpg

Али управо на културним основама, фаворизујући виртуелне „панонске специфичности“, аутономашки и сепаратистички феудалци све ове године покушавају да изграде војвођанерски културни (при чему су осим српског у перспективи угроженени идентитети и других етничких заједница које живе на овим просторима) идентитет као базу за касније успостављање федералне јединице која би тежила да постане самостална држава. Значи прво у име некакве демократске једнакости, нигде виђене, треба у покрајинским структурама, културним установама и медијима потиснути српско а затим фаворизовати и постепено градити војвођанерско национално утемељење и војвођанерску свест, чиме се отварају врата да се у перспективи створи и држава. Ништа ново и већ виђено на овим просторима, сетимо се само примера Милове Црне Горе.

nenad%20anak%20sa%20tamburom_1335384579_420x0.jpg

Осим дрске и лажљиве пропаганде о „другости и другачијости Војводине“ велики проблем, који иде на воденицу војвођанерских аутономаша и феудалаца, је непознавање ситуације у Војводини од стране српске политичке и интелектуалне елите, а пре свега незаинтересованост Београда да се боље упозна са одређеним специфичностима овога региона. То незнање, незаинтересованост и игнорантски однос доводи до тога да се прихватају стереотипи и тезе „војвођанске пропаганде“ и у самој престоници, пре свега о суперироној војвођанској култури којом обилато манипулишу војвођански аутономашки „фенси паори“ (израз Душана Ковачева, вероватно нашег најбољег аналитичара овог феномена).
 

NalimInTheHous

Primećen član
Poruka
735
nastavak:

У Војводини су угрожени сви

Најмањи је проблем у очувању права националних мањинских заједница и њихових специфичности у Србији. По том питању, слободни смо да кажемо, Србија предњачи у односу на регију па и на читаву Европу. Од стране демократа су мањинске заједнице добијале само обећања и корупцију неких њихових првака, а заузврат су им гласове те исте демократе присвојиле и покрали на протеклим изборима што су посведочили и представници националних мањина. Проблем је као и увек код војвођанских феудалаца поштапање другима зарад својих интереса. Уместо да тим националним мањинама омогуће укључивање у друштво, како то доликује европским земљама на које се позивају, они их остављају гетоизиране и самоизоловане од остатка српског друштва те то сматрају тековином европских вредности и бригом за те заједнице.

119023.jpg

Лицемерно је међутим инсистирање на правима националних мањина када су основна људска права у Војводини угрожена, као што су право на запошљавање, здравство и др. Уништавањем економије, малверзацијама са војвођанским фондовима у којима је нестало на стотине милиона евра и бруталном партократијом аутономашка дружина је довела грађане Војводине на просјачки штап, независно од тога којој нацији или мањинској заједници припадају.

Села по Војводину су сабласно опустела, пар градова је пренасељено, маса људи је напустила Војводину због социјалне угрожености. Припадници мањина се исељавају из Војводине, али не због националног притиска већинског народа или непоштовања мањинских права, већ због корупције која је опустошила овај регион и оставила га без будућности.

v225513p0.jpg

Дакле ни националне мањине ни већина, ни економија, ни уопште друштво Војводине није брига којом се оптерећују аутономаши. Шта је онда заправо њихова брига, шта је то што је Пајтића толико узрујало протеклих дана? Главни проблем аутономашке дружине је као и увек у томе „ди су наши новци“. Пошто је сасвим извесно да ти „наши“ новци нису у Београду, нису ни централној Србији, а нису ни у џеповима грађана Војводине (мада им је то обећавано уколико се аутономаши поврате на сцену) остаје још само да се провери да нису ти наши новци у џеповима управо војвођанских феудалаца. Наши новци су у њиховим џеповима, а они то не би хтели да се сазна. Стога они и дижу толику медијску ларму на опасност да коначно изгубе право на извлачење новца из градова и општина Војводине, а са тим и да коначно дође и на ред питање како то да су наши новци завршили код њих.

Јасно је свима да је Статут Војводине неуставан и пре одлуке Уставног суда, као и то да је прекомпоновање локалних самоуправа нужно да би се синхронизовала републичка и локална власт ради нормалног функционисања власти, као и ради разобличавања највеће пљачке столећа на овим просторима. Али ту не треба да се заврши посао нових власти, потребно је вратити поверење грађана у институције државе, а то просто значи вратити покрадено и отето и похапсити одговорне за овакво јадно стање због корупције у институцијама и привреди. То је све немогуће са влашћу корумпираних и антидржавних војвођанерских феудалаца који су до сада неометано радили свој деструктивни посао. Једино ред и правда могу вратити поверење грађана у власт, а и помоћи овој опљачканој регији да стане на ноге и да постане мотор развоја Србије у овом веку.

http://www.vidovdan.org/index.php?o...oanerske-feudalce&catid=38:aktuelno&Itemid=59
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
124.120
Ti kao da nisi iz NS-a. Vise je odradjeno za vreme zutih po gradu nego za vreme Zlobe + Vadikala

mislis vise ste odradili za vase dzepove i bankovne racune .....

treba nova vlast da podvuce crtu i da se odradi zavrsni racun i pokaze koliko ste narodnih para pokrali vicuci "di su nasi novci"

nije vojvodina samo novi sad sta je sa drugim gradovima ? njima ne date nista i oni zamiru....
 

AZTEC

Buduća legenda
Poruka
27.335
Neka se drzava organizuje te protera autonomashe,i veoma vazno da ih ovde na internetu cenzurishe jer ih nigde drugde nema,bleje po netu "po vaz dan" sa po 10 naloga i predstavljaju po forumima kao da ih satro ima,mislim to je glupava sitnica ali i tu ih zakociti,ali prvo da se proteraju iz drzave i zabrani im se ulazak u Srbiju.


Malo ih je!!!
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
124.120
ja ne vidim nikakav pozitivan efekat postojanja tzv APV Vojvodine osim ako se u to ne racuna uhlebljenje ppar hiljada parazita i neradnika na drzavnu sisu

cenim da je bolje taj novac usmeriti u poljoprivredu obrazovanje i zdravstvo opstina Srema Banata i Backe nego izdrzavati vojvodjansku administraciju

vojvodjansku administraciju treba ukinuti kompletno , a beogradsku skresati za 80%
 

buudala

Legenda
Poruka
60.362
ja ne vidim nikakav pozitivan efekat postojanja tzv APV Vojvodine osim ako se u to ne racuna uhlebljenje ppar hiljada parazita i neradnika na drzavnu sisu

cenim da je bolje taj novac usmeriti u poljoprivredu obrazovanje i zdravstvo opstina Srema Banata i Backe nego izdrzavati vojvodjansku administraciju

vojvodjansku administraciju treba ukinuti kompletno , a beogradsku skresati za 80%

Potpuno si u pravu.
 

Superpipo

Zainteresovan član
Poruka
194
Tačno je da je odrađeno dosta za vreme DS-a i kompanije u NS-u ali postoji jedno ali. Grad trenutno nema načina da popuni budžet za sve svoje zaposlene tako da su računi krenuli da rastu nenormalnom brzinom. Pogledajmo Spens danas i pre pet godina. Danas izgleda sređenije otkako su postavili novi pod ali je skoro pa sablasno prazan dok je ranije bio jedna od najpopularnijih mesta za okupljanje. Računi za stanovanje su porasli nesrazmerno svojoj usluzi i tu se prevashodno misli na informatiku koja je poskupela svoje usluge u zadnjih 2 godine za otprilike 35%. To ne bi bio nikakav problem da je kvalitet usluga porastao za barem 15% ali kao što većina žitelja NS-a zna kvalitet je opao veoma primetno. Grejna sezona koja traje realno samo u decembru i januaru i možda februaru i grejanje koje ne ispunjava nikakve standarde grejanja. Problemi sa parkiranjem su isto veoma loši jer je veoma teško da iznajmite mesto za parkiranje u ulici na period duži od nekoliko sati. Da ne pričamo kako je Novi Sad postao za Vojvodinu ono što je Beograd za Srbiju, gde on jedini profitira a ostala mesta ređaju gubitke. Ima još mnogo, mnogo dodatnih problema ali trenutno žurim pa ću kasnije dodati.
 

markons82

Elita
Poruka
16.421
mislis vise ste odradili za vase dzepove i bankovne racune .....

treba nova vlast da podvuce crtu i da se odradi zavrsni racun i pokaze koliko ste narodnih para pokrali vicuci "di su nasi novci"

nije vojvodina samo novi sad sta je sa drugim gradovima ? njima ne date nista i oni zamiru....

Seruckas al jbbg dzaba se trudis, slab si...

Odradjen Kej, odradjeni bulevari, pravi se obdaniste za valjda 800 dece, napravljena bolnica, sredjena decja bolnica.... doduse to je samo u Ns-u, nisam u mogucnosti da kazem sta se odradilo u ostatku gradova Vojvodine. Al kada Bg uzima vecinu pogace onda jbbg..

Lupetas, bolje se pokri usima, samo se sramotis...
 
Poslednja izmena:

SSJ4

Ističe se
Poruka
2.340
Ako se ukine status pokrajine, tek onda sto ce biti separatista, posto ce se videti kao samo jos jedan u nizu aktova vezanih za beogradizaciju Srbije. Ono sto treba da se uradi, je da se Srbija podeli na vise oblasti, i da svaka ima svoj ekonomski i politicki centar. Tako da ljudi biraju svoju lokalnu vlast, koja ima vise ovlascenja, i raspolaze sopstvenim parama. Ovime bi se postigao kontra efekat.
 

AZTEC

Buduća legenda
Poruka
27.335
Seruckas al jbbg dzaba se trudis, slab si...

Odradjen Kej, odradjeni bulevari, pravi se obdaniste za valjda 800 dece, napravljena bolnica, sredjena decja bolnica.... doduse to je samo u Ns-u, nisam u mogucnosti da kazem sta se odradilo u ostatku gradova Vojvodine. Al kada Bg uzima vecinu pogace onda jbbg..

Lupetas, bolje se pokri usima, samo se sramotis...

Zas koliko,15 godina?
 

Legenda_1

Elita
Banovan
Poruka
18.455
ja ne vidim nikakav pozitivan efekat postojanja tzv APV Vojvodine osim ako se u to ne racuna uhlebljenje ppar hiljada parazita i neradnika na drzavnu sisu

cenim da je bolje taj novac usmeriti u poljoprivredu obrazovanje i zdravstvo opstina Srema Banata i Backe nego izdrzavati vojvodjansku administraciju

vojvodjansku administraciju treba ukinuti kompletno , a beogradsku skresati za 80%
:ok:
Kratko i ebitačno! :lol:
 

Protector

Elita
Poruka
15.085
Не треба одједном укинути Војводину јер од тога неће ништа добро испасти. Морају се полако смањивати надлежности и мора се блокирати Војводина кад год може у неким одлукама.
 

комшија

Legenda
Banovan
Poruka
65.488
ne bih rekao da je canak poreklom iz titove korenice u hrvatskoj starosedelac.

НЕБИТНО ЈЕ ко је када у Војводину дошао, и које је вероисповести, или нације. Јер, у медијима се увелико најављује широк фронт отпора републичкој влади у Београду, а који се прави од политичких странака и организација и угледних културних радника у Покрајини, и који ће јединствено деловати против одлука републичке владе уколико исте буду оцењене као неповољне по Покрајину. Најављује се у медијима и (што је веома битно) интернационализација проблема, па је већ и Тома Диплома изјавио како он "није за исхитрена решења" тј. спушта доживљај "љутим четницима" из Београда, од којих многи нису били ни рођени у време јогурт револуције, Слобе и његовог ДБ-а, и екипе из Нове Пазове.

Оних који су за то да се Покрајини не смеју одузимати њена права има и међу српским избеглицама који су у Покрајину дошли деведесетих.
А, има, наравно, и оних чији су преци Срби који су на тло данашње Покрајине дошли пре 300 година, нпр. такав је случај са председником НВО "Војвођански клуб", другом Живаном Берисављевићем.
 

john doe

Veoma poznat
Poruka
14.012
Врло "релевантни" извори с Видовдана, Фејсбукрепортера, Васељенске... Лако је писати шта народ воли да чита, а на терену тотоално друга прича...
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.