Svuda se politika uvukla osim u vatrogarstvu.
Ja sam veliki oponent Vucicevog (Milosevicevog, Seseljevog...) rezima, ali mi smo svi ucili skolu i za vreme DOS-a. Zaposljavanje na vezu nije SNS ideja.
Mi zaposljavamo na vezu i skloni smo korupciji decenijama unazad, ako ne i citav vek.
Moramo da shvatimo PUT ----> CILJ ----> RESENJE ----> NEGA RESENJA.
Kroz put nas vode studenti, ali kroz cilj mora da provede OPOZICIJA. Politicka opozicija koja ima lidere spremne za izbore. Za negu smo potom svi odgovorni i to je najtezi korak.
Da li ce se ta opozicija stvoriti ili ce se ukrupniti, zaista nije od znacaja.
Protesti su kao tranzicija, moraju da budu vremenski ograniceni.
To zna svaki pravnik koji je posteno ucio skolu.
Od obustave nastave sada je mnogo vaznije da se oformi pokret koji ima politicku snagu.
Ucitelji snagu nemaju po prirodi svog zanata.
Pod hitno nam treba politicko delovanje cije god, da li opozicije koja staje pod jedan kisobran ili ProgGlas-a, da li istupanje istaknutih studenata i profesora...KO GOD, ali mora da bude neki lider koji ima snagu da pokaze opciju, da organizuje izbore i da izadje na izbore.
Ko misli dobro mora da organizuje masu i da je usmeri ka cilju.
Dve skole u komsiluku rade po 45 minuta.
Mozda nece raditi na dan protesta, ali danas su radile normalno...niko nas i ne pita, takva je odluka...verovatno direktora i kolektiva, ne znam...i danas mi je receno da ce biti takmicenja koje organizuje Drustvo matematicara...niko nije spreman, niko nije vezbao, puci ce vecina, ali kako sam shvatila, deca ce izaci...ne znam, takvo je stanje u mom okruzenju koje je listom opoziciono.
Uvek sam bila za ili svi ili niko...tako je moralo biti. Kao sto mislim da je vreme za politicko delovanje opozicije u martu. Ne nuzno ove opozicije vec neke opozicije koja ce preuzeti vodjstvo.