Да ли пица треба да изгледа овако?

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.172
IMG_20230616_102731.jpg

Не знам, ту су ми у комшилуку али не бих да жваћем 10 цм спаљене коруљине.
Занима ме да ли је ово оно како треба да буде (што они тврде на Инстаграму после моје опаске) или сам ја у праву. Сматрам да је ово језиво.

Poslednja izmena:
Не знам, ту су ми у комшилуку али не бих да жваћем 10 цм спаљене коруљине.

Мени делује да је ово неко пуфнасто тесто. Оно...изнутра је ваздух, па зато изгледа да се тесто толико надуло.

Skoro su nam u jednom restoranu spremili ovakvu picu, ne bas tako pufnastu ali ugljenisanu. Ide devojka sa nekim kiselim osmehom, stavlja je na sto i kako je videla nasu reakciju tako je i pokupila picu sa stola. Valja su joj rekli da proba pa mozda i prodje takva kakva je haha
Definitivno nije u redu. Mrzi ih da ciste te peci pa su im pice tako ugljenisane.

За мене је пица танко тесто које се савија преко длана и пуууно сочног надева. Што више сира, то боље. Не подносим сиромашне пице и пасте, суве. И не волим пицу која има широк обод, ионако га не једем, служи ми да за њега држим парче.
Зато мени италијанске пице и пасте не пашу, сиромашни су ми, суви. Није џабе сиротињско јело. Више волим на наш начин, богато.

Pa lici na onu pravu italijansku ali kakvog je ukusa , to je pita :eek: nje

Lepo ti napravi domacu.
Pizza je moj omiljeno jelo da ne postoji ne znam čime bih se hranila.
Jednostavno toplo i sočno jelo ali pizza ima toliko varijacija na temu da je pitanje
šta znači prava italijanska?
u italiji konkretno nisam pojela ni jedno parče pizze vredno osvrta.

najbolji recept za testo za pizzu je

230 ml. tople vode ( 45°C)
1 kašika šećera
1/2 paklice (25 gr.) svežeg kvasca ili 1 kesica suvog
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
310 gr. brašna

a odozgo po ukusu ili sirevi ili mesišta
u italiji stavljaju svo moguće povrće čak i tikvice i plavi patlidžan
ali na primer ne mogu da shvatim kako neko može da stavi inćune na pizzu

Pizza je moj omiljeno jelo da ne postoji ne znam čime bih se hranila.
Jednostavno toplo i sočno jelo ali pizza ima toliko varijacija na temu da je pitanje
šta znači prava italijanska?
u italiji konkretno nisam pojela ni jedno parče pizze vredno osvrta.
И ја сам најгору пицу јела у Италији. А најбољу у Грчкој где су у тесто ставили фету, а фил је био вегетеријански, сир и поврће. Феноменално.
А у Италији, у неком малом, породичном ресторану ме је одушевила харинга у 8 залогаја. На средини запечена палента, около филети харинге, 8 комада и преко сваког други прелив. Мммм...

Back