DA LI OSUDJUJETE VLADIKU PAHOMIJA...

DON

Aktivan član
Poruka
1.451
...PROTIV KOGA JE OKRUZNO JAVNO TUZILASTVO U VRANJU PODNEO KRIVICNU PRIJAVU ZBOG CINJENJA PROTIVBLUDNIH RADNJI NAD CETVORICOM DECAKA?

Za one koji ne znaju:Okruzno javno tuzilastvo u Vranju podneo je krajem decembra 2002 godine krivicnu prijavu protiv Vladike Pahomija,Episkopa Vranjskog zbog cinjenja protiv bludne radnje nad cetvoricom decaka,ucenika teoloske skole.Ovoj tuzbi su se pridruzili i roditelji dece.Javnost se ne malo zacudila "da li je tako nesto uopste moguce".Radi se o coveku,Vladiki koga su mnogi videli kao naslednika Patrijarha Pavla.Dakle,radi se o pravoslavnoj crkvi i veri? Moje licno misljenje:Ako je istina,onda stvarno pitanje:Kako i u sta vise verovati,a ako nije,onda dokle ide ljudska zloba i kleveta.Sud ce to svakako utvrditi,ali bih voleo da cujem misljenje i naroda,narod smo mi!Tim pre sto se radi o Vladiki koji ima(i dalje je Vladika) namestenistvo u gradu velikog filozofa,Oca Justina Popovica.

UH.....Pomalo teska i jako delikatna tema, cak je mozda i nezahvalno pricati o tome pre nego sto se obelodani sta se zaista desilo.
Moje misljenje je da je crkva malo tu zakazala, povukla se iz cele price. Ako je neko vladika ne znaci da ne podleze gradjanskim zakonima.
Ukoliko je istina da je to ucinio moj licni odnos prema veri se nece promeniti (ovo kazem iz razloga sto masa ljudi mesa veru sa crkvom). Bog ostaje Bog, a popovi su ljudi ipak. To je samo jedan slucaj koji je izasao u javnost, a ima mnogih drugih, recimo popovi se bave shvercom, imaju ljubavnice koje im mogu biti cerke, i ostale radnje koje nisu za primer.
Kod nas je mnogo toga trulo u poslednje vreme pa i neke stvari vezane za crkvu kao instituciju....nazalost.

Back