Da li oprostiti slugama režima?

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa oni i jesu razlog zašto Vučić vlada i vrv će još dugo vladati. A i kad padne će samo preleteti u novu vladajuću stranku da se opet uhlebe.

Zato uvek govorim da nam treba novi sistem.

a sta ces sa ljudima?
on pravi novi pokret, pa cemo i mi, i to ce da bude novi sistem, sve je u nezvesnosti za sada, jer kako znas da ce njegov pokret da bude vladajuci? jel vidis da mu beze svi?

Pitanje je da li oprostiti ovima koji su nas godinama trovali a na kraju se pokajali i da li je njihovo kajanje iskreno?
Možemo oprostiti ovima što su verovali u promenu, pa su nakon tipa 5,6 godina videli kuda to ide i napustili SNS
Možemo oprostiti i penzionerima jer oni druge izvore informacija osim TV nemaju
Ali ovim parazitima što i dalje podržavaju SNS trebali bi potpuno diskriminisati jer to mogu samo nesposobne, moralne nule
Takvi nam ne trebaju

Sada kada je svima jasno da SNS brod tone i da mu nema spasa i da se sprema da se lansira u Kinu mnogi mu okreću leđa. Imam rođaka radi na RTS u i priča mi kako je tamo za jbana situacija. Ljudi ne znaju kako da se ponašaju. Većina je protiv ubica iz SNS krda i na strani studenata i naroda ali ipak posao je posao. Olivera Kovačević i Jovan Memedović su npr juče podržali studente a njihovim stopama bi sada i većina ..
Pitanje je da li oprostiti ovima koji su nas godinama trovali a na kraju se pokajali i da li je njihovo kajanje iskreno?
Ovde ne mislim na Jovana čije emisije nemaju veze sa politikom ali recimo Olivera je bila u informativnom programu..
ja sam npr za potpunu lustraciju.. dakle svi marš na ulicu!
jednom smo se za jbali ..
Ljudi rade u različitim sistemima. Moraju da rade i prehrane svoje porodice, da školuju decu,...koji god novi sistem došao.
Problem je druge vrste. Nemate institucije koje rade u interesu građana zemlje i to je ključni problem. Nije jedan čovek problem, dok "rupe" opet postoje u svakom sistemu. Ne postoji idealan sistem, niti idealno društvo čak ni u Platonovoj državi. Sistem je previše kompleksan i glomazan za tako nešto. Nije rešenje ni da bude pod bilo čijom kontrolom. Koji god sistem izabrali, ukoliko ne valja, možda se treba zapitati i da li je sve samo do sistema? Šta je sa ljudima i običnim građanima. I oni su deo sistema. Možete promeniti sistem, da li možete promeniti "sebe"?
Isterati ljude na ulicu nije rešenje, već ih tamo imate previše. Postavite prave ljude na pravo mesto, to je već neko rešenje.
Institucije koje sprovode red i Zakon i društveno odgovorna politika. Pored ekonomije društva, to je minimum minimuma.

Poslednja izmena:

Back