Da li opet nema domaceg mleka u Srbiji?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.713
Da li od pre dvadesetak do mesec dana u Srbiji je doslo do drasticne nestasice domaceg mleka? Da li mlekare sve sada prave svoje proizvode od mleka iz praha? Da li se taj mlecni prah uvozi? Odkale se uvozi, iz cijih rezervi i koliko je staro? Ko za sto i koju politiku vodi sa tim nasim mlekom?

Evo gledam od pre nekih desetak dana ne mogu da nadjem kasvetan jogurt, slatko mleko ...

Hoces i domace mleko, i nisku cenu mleka u prodavnici, i visoku cenu mleka za srpske mlekare, da bi se uopste i bavili time?

Hoce ta 'i jare i pare' filozofija.
Ja hocu kvalitetan jogurt koji ne smrdi i nema u sebi ko zna sta, Hocu mleko koje je normalno taze a ne da smrdi na sve i svasta i da mi posle muka od njega, hocu mlecne namaze koji su normalni kao od pre 20 godina a ne sad ove koji kao da jedes neki griz i smrdi na ko zna sta a ne na sirne namaze.

Nije meni problem da platim sltako mleko litar i 1000 dinara ali da znam da u njemu nema hormona, da je taze i domace. Nije mi problem litar jogurt da platim i 1000 din litar ali da znam da je pravi jogurt sa pravim svezim mlekom napravljen na pravi nacin a ne na nacin da smrdi i da nema veze sa jogurtom. Mlecne namaze prave platio bih i 800 din ili 1000 din 250 grama ali da su oni pravi mlecni namazi od pre samo 5 ili 10 godina.

Ok razumem ali onda neka bude ovako neka ima veci broj klasa na rafovima pa recimo ovi buckurisi koji se sada prodaju neka se prodaju i dalje iz uvoza od praha i neka budu te cene ali neka stoji na etiketi velikim slovima sta je to kako se pravi jer to niti je jogurt niti je sveze slatko mleko niti su sirni namazi itd. Znaci ne sme da se zovu jogurtima ili mlekom ili sirni namaz ako to nisu. Neka se zove sirni namaz iz mleka od praha ili mleko iz mleka iz praha da se zna sta je sta i sta covek kupuje za svoj novac. A onda takodje na rafovima neka stoji i pravo domace sveze mleko bez hormona, pravi jogurt, pravi namazi i neka su im cene adekvatne pa i po 1000 din neka kostaju. I onda kupci neka biraju sta zele. Ovao sve u isti kos i svi se razboljevamo.

Da li od pre dvadesetak do mesec dana u Srbiji je doslo do drasticne nestasice domaceg mleka? Da li mlekare sve sada prave svoje proizvode od mleka iz praha? Da li se taj mlecni prah uvozi? Odkale se uvozi, iz cijih rezervi i koliko je staro? Ko za sto i koju politiku vodi sa tim nasim mlekom?

Evo gledam od pre nekih desetak dana ne mogu da nadjem kasvetan jogurt, slatko mleko ...

Нисам приметила несташицу млека .. ипак најквалитетније је млеко од домаће краве која је узгајана на питом начин , квалитет млека зависи и од услова у којима се крава налази , ако је реч о великим гигантима који кравама ограничавају кретање и сурово поступају прека њима , такво млеко ће бити доста лошијег квалитета за разилку од млека краве која пасе на пашњацима и није изложена стресу ..тако да при куповини млека све треба узети у обзир, ако се бира квалитет

Mleko ima neki čudan ukus ( Imlek-Moja kravica ).

Ujak koji živi u jednom vojvođanskom selu pričao je nedavno da mleko kupuje u trećoj ulici. Ima samo par krava u selu.

Broj krava je u Vojvodini drastično smanjen zbog male otkupne cene.

Pored neobičnog ukusa, ovo mleko se brže kvari.
Stočni fond je desetkovan.
Znači ostalo je možda 10 od sto krava.
Uskoro neće biti ni teladi da kupiš ako rešiš da zapatiš.

Ja svuda nalazim i dobar jogurt i dobro mleko i ne vidim nestasice, cak vidim i spustanje cena , sto je normalno za ovo vreme, obicno se spusta cena mleka a gomilaju jogurti jer se lakse cuvaju...znaci za ovo vreme situacija normalna iz mog potrosackog ugla a i cenovno su nize cene...

Slicno je i sa cenom sira, posto ako nije mleko onda ce sir, cena sira takodje je spustena, ukljucujuci i suve sireve..

Tako da mi nesto totalno nepovezana tema...
Mozda neki grad u Srbiji pa sukob lokalne mlekare, ali BG ne...

Cak se i ne kvari ubrzano , ali to nije neki znak , jer ako ima konzervansa, onda mleko mozes da koristis i kao raso, da se ne ukvari sir...
Bice da je nesto drugo oko te price sa mlekom..

Cokolada je poskupela ali kakao je poskupeo , ali mleko nije....

Ja svuda nalazim i dobar jogurt i dobro mleko i ne vidim nestasice, cak vidim i spustanje cena , sto je normalno za ovo vreme, obicno se spusta cena mleka a gomilaju jogurti jer se lakse cuvaju...znaci za ovo vreme situacija normalna iz mog potrosackog ugla a i cenovno su nize cene...

Slicno je i sa cenom sira, posto ako nije mleko onda ce sir, cena sira takodje je spustena, ukljucujuci i suve sireve..

Tako da mi nesto totalno nepovezana tema...
Mozda neki grad u Srbiji pa sukob lokalne mlekare, ali BG ne...

Cak se i ne kvari ubrzano , ali to nije neki znak , jer ako ima konzervansa, onda mleko mozes da koristis i kao raso, da se ne ukvari sir...
Bice da je nesto drugo oko te price sa mlekom..

Cokolada je poskupela ali kakao je poskupeo , ali mleko nije....
ne govori se ovde o nestasicama proizvoda neznam da li umes da citas vec se govori o nestasica domaceg mleka jer nema kvalitetne robe na policama marketa. Ima djubre neko spravljana od mleka iz praha ko zna odakle ko zna koliko je taj prah star i onda ko zna sta se sve stalja da bi se od toga napravio jogurt ilista god. ali nema pravih proizvoda od domaceg mleka

A pa to je resena stvar.....Srbija nece vise imati mnogo svog Srpskog mleka....ali ce ga imati , zato sto je potrebno imati odredjen broj krava radi djubrenja ko gaji psenicu i ratarske kulture...

Tako da bice mleka, to je sigurno , koliko treba za djubrivo....

Moze da se desi kao sa pasuljem, da se srpski pasulj izvozi a uvozi kirgistanski , tako i mleko...Ali to je onda zbog toga sto smo Tigar pa nam cena sitnica ali ne mozemo da je platimo...

I dalje nisam primetio opadanje ponude solidnog mleka..

Mleko ima neki čudan ukus ( Imlek-Moja kravica ).

Ujak koji živi u jednom vojvođanskom selu pričao je nedavno da mleko kupuje u trećoj ulici. Ima samo par krava u selu.

Broj krava je u Vojvodini drastično smanjen zbog male otkupne cene.

Pored neobičnog ukusa, ovo mleko se brže kvari.
1970.је било 7 крава по глави становника а сад обрнуто.

oce opet dodje neka frka kao oko dukata kad ispade ko otrovno , stetno sto li ?

secam se stavili ga tih dana na ogromnu akciju niko ni da pridje

ko da je na njemu pisalo- srkni pa crkni!

Back