Да ли онај ко воли неког може осетити и 'видети' више од других...?

Fiamma

Iskusan
Poruka
6.964
Овде се не мисли само на романтичну љубав, већ на љубав уопште, укључујући и пријатељску и родбинску љубав...

Да ли особа која неког пуно воли, може да предосети доста ствари везано за понашање, расположење и сл. вољене особе...?
Чиме се то може објаснити?

Замолила бих да на тему дају коментар само они који имају да кажу нешто озбиљно,а спемери нека нас заобиђу.

Ја сам чула једну веома занимљиву причу. Момак је кренуо сам кроз планину, јер је волео пешачење, и намеравао је да преноћи код своје бабе која је тамо живела. Међутим, изгубио се и већ је почело да се смркава. Лутао је дуго док коначно није успео да дође до бабине куће. Већ је било глуво доба ноћи. Када је ушао у кућу, затекао је бабу будну. Рекла му је да га је сањала како лута по планини, и да није могла да заспе док коначно не дође. Иначе, баба уопште није знала да се он упутио на планину. Хтео је да је изненади.

Има ли неко оваквих прича?

Овде се не мисли само на романтичну љубав, већ на љубав уопште, укључујући и пријатељску и родбинску љубав...

Да ли особа која неког пуно воли, може да предосети доста ствари везано за понашање, расположење и сл. вољене особе...?

Замолила бих да на тему дају коментар само они који имају да кажу нешто озбиљно,а спемери нека нас заобиђу.

Ја сам чула једну веома занимљиву причу. Момак је кренуо сам кроз планину, јер је волео пешачење, и намеравао је да преноћи код своје бабе која је тамо живела. Међутим, изгубио се и већ је почело да се смркава. Лутао је дуго док коначно није успео да дође до бабине куће. Већ је било глуво доба ноћи. Када је ушао у кућу, затекао је бабу будну. Рекла му је да га је сањала како лута по планини, и да није могла да заспе док коначно не дође. Иначе, баба уопште није знала да се он упутио на планину. Хтео је да је изненади.

Po mom misljenju ,moze..ima dosta prica na tu temu i nacin kako je osoba osetila ili sanjala voljenu(e) ,osobu, recimo pri snovima ,kako se avion rusi na liniji gde taj il i ta ,treba da leti ..
A, ima dosta i telepatije, jer mislim da su u pitanju mozdane sinapse, koje rade ubrzano ,iako to osoba ne moze osetiti, njoj se desava -javljanje- ,ili iznenadna informacija o toj osobi ili desavanju ,koje okruzuje tu osobu. Ili da skratim sesto culo...koje se kod nekog javi ,zbog senzibiliteta, kkoju poseduje. Mada ,ima i slucajeva da neko predoseti tragediju ili nesto LEPO ,iako nije u pitanju voljena osoba.
Ova prica takodje drzi vodu, i prica nije jedina...ima ih na stotine.

Kako ne može, čak i iz "običnog" života ima sijaset takvih primera.
Emotivne veze su na suptilnom nivou posebne nevidljive niti koje nas povezuju... na više načina.
Mada, mislim da je tako i sa mržnjom, i sa drugim intenzivnim osećanjima (samo od uslovno rečeno negativnih emocija imamo štete... od takvih suptilnih veza).

Pa zavisi šta podrazumevaš pod tim "vidi" ?

Romantična ljubav ili potreba za opstankom vrste ? :lol:
"Niko od nas nema ništa protiv da prijatelja boljeg od sebe vidi kako pada sa krova" Konfučije
I brat je ljubomoran na brata.

Naravno da moze!Moja najstarija cera zivi u Bg zbog skole,i uvek osetim kada joj se nesto lose desava!Ne umem to da objasnim,pomislim na nju,onako me u predelu srca nesto pocne zigati,okrenem telefon i cujem da je imala neprijatnosti ili probleme,uglavnom nesto sto je nju uznemirilo!

Sve to, a ti ipak ateista? Kako to ebte? :lol:

mislim da je tako i sa mržnjom, i sa drugim intenzivnim osećanjima (samo od uslovno rečeno negativnih emocija imamo štete... od takvih suptilnih veza).
Да ли би могла да даш пример пошто ми није јасно на шта си конкретно мислила?

Да ли би могла да даш пример пошто ми није јасно на шта си конкретно мислила?

Mislim da SVE emocije neizostavno stvaraju prefinjene veze između ljudi.. i ljubav, i bes, i mržnja.. na suptilnom nivou su ljudi povezani i imaju mogućnosti da osete, ukoliko su iole senzibilni, šta se dešava sa "onom drugom osobom".
Npr ne morate da osećate šta se dešava sa osobom koju volite.. može da se to desi i sa osobom koju mrzite.. ili da osoba koja vas mrzo (ili je na bilo koji način fiksirana na vas) može da oseti šta se vama dešava.

Овде се .. мисли .. на љубав уопште...

Fiamma, priča ima na tone i u njima nema ničeg mističnog.
Podsetimo prvo da je svet u kojem živimo prožet samom suštinom života poznatom pod mnogobrojnim imenima. U ovom podneblju su najpoznatija imena Sveti Duh, Reč Boga, Živa Voda, Sveta Voda (mada to nije ona koju u nekim krajevima domaćice čuvaju po bocama), Komforter, Melodija Sfera... Tom sveprisutnom, sveznajućem i svemogućem Svetom Duhu pripisivane su i pripisuju se mnoge osobine i svojstva kojih ili nema ili mu ne pripadaju a da mu se one osnovne karakteristike i zadaci ignorišu i zaobilaze - na žalost i štetu samog čoveka i njegovog duhovnog progresa.
On, Sveti Duh, je ujedno naša odrednica i stadijum ljubavi i svesti kojima težimo.
On pomaže i podučava nas Duše na nebrojeno načina gde su najpoznatiji noćni i budni snovi a onda Intucija, te slučajne podudarnosti ...
Najlakše mu je da nam pomogne i podučava kada u našim srcima ima ljubavi.
U ovom slučaju je baki dat san iz odredjenih razloga koje možemo nagadjati; možda je trebala da ispred kuće upali svetlo ili da izadje i dovikuje kako bi pomogla....
Dodajmo i nešto što nimalo nije zanemarujuće a to je da ovaj svet biva prožiman i drugim daleko nižim energetskim tokovima - koji kao energija pripadaju nižem polu kreacije ili materijalnim svetovima. Tu su negde i talasi energije koje mi odašiljemo preko emocija pa bilo da je to emotivna ili humana ljubav bilo da je to mržnja, ljutnja, bes... Ovi poslednji su najčešće destruktivne prirode i treba ih se kloniti ili zaštititi.

Evo primera Tedija, prijatelja iz USA koji mi je pre par meseci ispričao svoj slučaj. "Vozio sam autoputem. Odjednom sam dobio jaku potrebu da idem u toalet. Morao sam što pre svratiti do koje benzinske pumpe i toaleta. Nagazio sam gas a istovremeno sam primetio da me jedan auto prati u stopu. Stignem do pumpe i toaleta i izadjem iz auta. Auto koji me sledio stao je odmah iza mene. Kada sam izašao iz auta više nisam imao potrebe za toaletom dok mi je vozač onog auta prišao rekavši: 'Jurim za vama da vas stignem i upitam nešto a vi ste nagazili gas. Hteo sam da vas pitam šta znači nalepnica na vašem braniku, "Sing HU to open your heart." '
Odgovorio sam mu i shvatio da je Sveti Duh odabrao najpogodniji način da me zaustavi i ovaj tragač za božanstvenom istinom dobije odgovor koji mu je bio potreban i koji će ga dovesti u spoj sa onim što mu je trebalo za dalju duhovnu nadogradnju. Pozdravili smo se i razišli a da nisam ni svraćao do toaleta."
Ako dodješ do knjige "Earth to God... Come in Please..." probaj je pročitati i imaćeš na desetine priča ljudi širom sveta.
Tamo gde Sveti Duh priskoči u pomoć to je uvek za najviše dobro ne samo te osobe već celine...

Gostovala ja u jednoj emisliji dok sam isla u srednju. Nas par je gostovalo kao mladi talenti. U toj ekipi je biodecko koji mi se svidja.

E sad kazem ja mojoj mami jedne prilike da se meni svidja neko, ali ne kazem ko, tu svoju simpatiju nikada nisam ni pominjala, ni njega ni jednog drugog decka.
I tako jedan dan dodje moja mamakuci sa posla i zovne me i kaze: ,,Znas kako, ja danas bila na poslu i tako radim za mašinom i nesto razmisljam. I dodjem do zakljucka da se tebi svidja onaj decko sto je bio sa tobom u emisiji" :eek: Ja zanemela. Bilo je jos primera, ne mogu da se setim. Uglavnom ponekad sam se pitala ima li moja mama moć da čita misli.

Evo još nečeg zanimljivog. Ja sam uvek bila nekako usamljena osoba, sklona romantici. Jednom tako sanjam sebe i nekog dečka u mojoj sobi. Soba do nas puna nekih ljudi, vrata poluotškrinuta, i nas dvoje se tiho ljubimo da niko ne čuje. Probudim se i baš sam se lepo osećala, kao da sam se stvarno ljubila sa nekim. Prodju meseci, i ja se smuvam i zaljubim u jednog dečka. Ljubav cveta, bla, bla, i dodje on kod mene na slavu. Sedeo kod mene u sobi sa mojim društvom, a u sobi pored ostali gosti. I tako moje društvo ode, ostanemo on i ja, i počnemo da se ljubimo tiho, kako ostali ne bi čuli. Ja se setim onog sna u tom trenutku.

Gostovala ja u jednoj emisliji dok sam isla u srednju. Nas par je gostovalo kao mladi talenti. U toj ekipi je biodecko koji mi se svidja.

E sad kazem ja mojoj mami jedne prilike da se meni svidja neko, ali ne kazem ko, tu svoju simpatiju nikada nisam ni pominjala, ni njega ni jednog drugog decka.
I tako jedan dan dodje moja mamakuci sa posla i zovne me i kaze: ,,Znas kako, ja danas bila na poslu i tako radim za mašinom i nesto razmisljam. I dodjem do zakljucka da se tebi svidja onaj decko sto je bio sa tobom u emisiji" :eek: Ja zanemela. Bilo je jos primera, ne mogu da se setim. Uglavnom ponekad sam se pitala ima li moja mama moć da čita misli.

Nema, ali ima dobru moc dedukcije.

Moze i da oseti i da predoseti...
To se zove telepatija, intuicija...

Ja bih rekao da kada se dve osobe povezu na odredjenom nivou, onda im sila koja prozima univerzum salje poruke.Ovo je receno prilicno prosto i sirovo, ali nadam se da nazirete poruku.

Tako nekako. Međutim, svi smo na neki način nadfizički povezani pa se takve poruke mogu odnositi i na osobe koje nam nisu emotivno bliske (bliske u tom smislu da postoje neke snažne emocije među nama) već se neretko mogu odnositi i na neke druge osobe koje su nam najčešće po nekoj svojoj osobini jako slične a da te sličnosti ne moramo biti ni svesni.

Nema, ali ima dobru moc dedukcije.

Ali shvati da ja tog dečka nikada pred njom nisam pomenula, sto posto sam sigurna da me nikad nije čula da pričam o njemu. Samo sam joj rekla: ,,Da, svidja mi se neko", i to je to. Nisam imala ni sliku tog dečka, ni nista sto bi joj pomoglo da nasluti tako nesto.

опет ја :mrgreen:

били смо мали, пред четврти разред. тачно ноћ пред одлазак у школу, први дан, сањала сам разред, а у разреду нека девојчица коју не познајем.
сутрадан, дошла у школу девојчица, она из сна...и данас смо к'о сестре!

Back