Da li obavezno gledate rok upotrebe?

Poruka
74.342
1729110433494.jpeg

Pošto me život naveo da trenutno radim gde radim - u trgovini, naravno da sam upao u ludilo koje ta trgopvina sobom nosi.
Kao i vi svi tako i ja pogledam rok upotrebe ali samo na lako kvarljivoj robi a koju tokom letnjih meseci rado i zaobidjem zbog mnogo faktora od proizvodjača do rashladne vitrine.

Sa druge strane budu mi jako simpatičnmi ovi intelektualci u odelcima koji prevrću po mlkečnim proizvodima tražeći 0.2 jogurt sa "danom duže" iako će ga popije danas.
O veselom Bosancu kom smetalo što flaširanoj vodi "rok još tri mjeseca a u radnji toj i toj još godinu dana te mi prodavamo bajato" da ne pričam...

U prodavnicama je da kažemo lako jer je tako.

Stvari se dijametralno menjaju kad isti ovakvi "Cenjeni Potrošači koji žele da budu informisani" pazare na pijaci.
Nevakumirano i hermetički te temperaturno nezaštićeno kupuju sir, kajmak, kobasice a na njima nema "preporučljivo upotrebiti do...", sveže iz ukuvanog gepeka...
Kada shvate svoju glupost odbrambeni mehanizam nalaže izgovaranje floskule: "Ne kupujem tamo", kako da ne, da si mi živ i zdrav...

Imaš i loše tretiranu robu, džaba što je mleko sa 7 dana dužim rokom od onog koje preskočiš
Zbog provizije naruče previše a što nema gde da se odloži do vitrine to njih ne zanima.
..moguce ali to je problem sa kojim se suocavaju velike trgovacke radnje, ja pazarim u malim radnjama...
Od onih sam baksuza koje ne vole Lidl, Maksi itd...:lol:

Uglavnom ne jer se brzo potrosi

Voli narod da pokuša...
Redovno se tokom leta dešava da ukućani zaborave da stave otvoreno mleko u frižider.
Pa se posle sutra ujutru sete da stave u frižider a prenoćilo na plus 30...
Pa dodje deka da popije čašu mleka.
Pa mleko bajato.
Pa se deka ljuti sutra u prodavnici a stvarno on kupio pošto ukućani lenji da odu do prodavnice.
Sve ih mrzi, ma i to što su živi ali samo ako može pare na mufte ali da ne idu po njih nego da im neko uplati na račun...

I sad da ne bi raspravljali ko je, dal je, kad je - pokažemo natpis "po otvaranju da se popije do 2 dana"

pijem Jacobs monarch sa mlekom, tako da mi mleko po nedelju dana u frizu i nikad se nije ubajatilo...

Veliki za jedan npr mleka prodaju koliko mali za 7 dana.
...pa ne znam, u ovim lokalnim radnjicama oko mene uvek je mleko sveze...svaki dan dobijaju robu...
Mislim da su se ljudi navukli na velike trgovacke lance, postalo je nakako moderno setati izmedju onih nepregledno
dugackih redova svega i svacega, pipkati, stipkati i ostalo...kad dodjes kuci posle takve kupovine pitas se
koji sam moj kupila sve ovo, sta ce mi...:lol:

Pogledajte prilog 1626823

Pošto me život naveo da trenutno radim gde radim - u trgovini, naravno da sam upao u ludilo koje ta trgopvina sobom nosi.
Kao i vi svi tako i ja pogledam rok upotrebe ali samo na lako kvarljivoj robi a koju tokom letnjih meseci rado i zaobidjem zbog mnogo faktora od proizvodjača do rashladne vitrine.

Sa druge strane budu mi jako simpatičnmi ovi intelektualci u odelcima koji prevrću po mlkečnim proizvodima tražeći 0.2 jogurt sa "danom duže" iako će ga popije danas.
O veselom Bosancu kom smetalo što flaširanoj vodi "rok još tri mjeseca a u radnji toj i toj još godinu dana te mi prodavamo bajato" da ne pričam...

U prodavnicama je da kažemo lako jer je tako.

Stvari se dijametralno menjaju kad isti ovakvi "Cenjeni Potrošači koji žele da budu informisani" pazare na pijaci.
Nevakumirano i hermetički te temperaturno nezaštićeno kupuju sir, kajmak, kobasice a na njima nema "preporučljivo upotrebiti do...", sveže iz ukuvanog gepeka...
Kada shvate svoju glupost odbrambeni mehanizam nalaže izgovaranje floskule: "Ne kupujem tamo", kako da ne, da si mi živ i zdrav...

Ne kupujem na pijacama, iz higijenskih i cenovnih razloga. Jedino na Bajloniju volim da kupim krajke suvog mesa (800 din/kg) za u pasulj ili kupus, i par puta sam na Dušanovačkoj pijaci našao super domaću kobaju ...

Kupujem u samoposlugama, Lidl, Maxi, ređe Aman i najređe Idea. Ranije u Super Veru, ali je sad baš skup, tako da ga zaobilazim. Rok trajanja gledam obavezno, ko ne gleda je vrlo neupućen.

Ne kupujem na pijacama, iz higijenskih i cenovnih razloga. Jedino na Bajloniju volim da kupim krajke suvog mesa (800 din/kg) za u pasulj ili kupus, i par puta sam na Dušanovačkoj pijaci našao super domaću kobaju ...

Kupujem u samoposlugama, Lidl, Maxi, ređe Aman i najređe Idea. Ranije u Super Veru, ali je sad baš skup, tako da ga zaobilazim. Rok trajanja gledam obavezno, ko ne gleda je vrlo neupućen.
Ne kupuješ na pijacama sem par puta ovde i par puta onde?

Poenta i jeste - to što si kupio na pijaci nema deklarisan rok kojim se zanimaš po prodavnici iako sam objasnio da može pisati još 30 daba ali da je provrištalo uveliko...

Back