Stojkov Menidjer
Legenda
- Poruka
- 74.342
Pošto me život naveo da trenutno radim gde radim - u trgovini, naravno da sam upao u ludilo koje ta trgopvina sobom nosi.
Kao i vi svi tako i ja pogledam rok upotrebe ali samo na lako kvarljivoj robi a koju tokom letnjih meseci rado i zaobidjem zbog mnogo faktora od proizvodjača do rashladne vitrine.
Sa druge strane budu mi jako simpatičnmi ovi intelektualci u odelcima koji prevrću po mlkečnim proizvodima tražeći 0.2 jogurt sa "danom duže" iako će ga popije danas.
O veselom Bosancu kom smetalo što flaširanoj vodi "rok još tri mjeseca a u radnji toj i toj još godinu dana te mi prodavamo bajato" da ne pričam...
U prodavnicama je da kažemo lako jer je tako.
Stvari se dijametralno menjaju kad isti ovakvi "Cenjeni Potrošači koji žele da budu informisani" pazare na pijaci.
Nevakumirano i hermetički te temperaturno nezaštićeno kupuju sir, kajmak, kobasice a na njima nema "preporučljivo upotrebiti do...", sveže iz ukuvanog gepeka...
Kada shvate svoju glupost odbrambeni mehanizam nalaže izgovaranje floskule: "Ne kupujem tamo", kako da ne, da si mi živ i zdrav...