- Poruka
- 18.850
Aha...i moraš da potrošiš bogatstvo da bi odnegovao to bogatstvo...Dete. Deca su bogatstvo.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aha...i moraš da potrošiš bogatstvo da bi odnegovao to bogatstvo...Dete. Deca su bogatstvo.
Pa, nije svako ko ima puno para sve navedeno, a svako od nas ima pomalo loših osobina, samo se više loših karakteristika inače nekako kace ljudima koji imaju love, a sirotinja je po pravilu dobar čovek, dobar komšija, ona mucenica što jedva krpi kraj sa krajem, a činjenica je da nedostatak novca često kod ljudi radja negativna osećanja , što možemo videti po statistici ubistava zadnjih par godina i sličnih tragedija , kojih ima i kod bogatih, ali mnogo manje u odnosu na siromašniji deo građana ili što bi moja baba nekada govorila kad beda zakuca na vrata , ljubav izlazi kroz prozor i zaista najveće svadje , bar iz mog iskustva, i sa mamom i sa mužem , pa i nervoza prema deci, dešava se kad su finansijske krize, tad se svi setimo svega što nas inače nervira , a sto filtriramo kad imamo para za različite aktivnosti i kad možemo da se opustimo. Kad nemamo para , pa se nakupi tenzije, čovek kaže i sta misli i sta ne misli i uvredi i povredi, prva sam i sama negativna i poprilično "zlobna" kad me muče pare, kad dodje visok račun a nemam do plate da platim, kad deci nešto hitno treba , a nemam gde da zaradim tako brzo, pa se to itekako oseća u vazduhu.Ako je neko bolesno ljubomoran, neskolovan, nekulturan, seksualno isfrustriran, poremecen, neuroticar, kukavica, zlica, pun zavisti, nesiguran, budala-meri sebe samo po izgledu- i ima puno para; on placa lakse racune- u tom smislu mu je zivot laksi ali definitivno nije bolji. Novac ne popravlja karakter nego ga podmicuje. Sve lose osobine velike pare jos vise naglase ili podcrtaju. Zato sto iluzija moci koja ide sa velikim parama nikoga nije promenila na boljeg coveka iznutra a definitivno vrsi konstatan pritisak izvana da se drzi kvantiteta ( koliko,cega imati ) a ne kvaliteta ( kako i sa kime ziveti)
Pa, zato što je život na selu 3X teži od života u gradu iskreni. Ceo dan imas obaveze da bi imao sa jedeš i preživis. Ja kad dodjem sa posla zbudzim rucak i mogu napolje sa decom , mogu sa gledam tv, mogu da odem negde na klopu, stan sredim za pola sata i to je to dan na selu je rad od jutra do sutra, da bi imao da jedeš a gde su sve ostale potrebstine. I u selu deca idu u školu i trebaju im patike i garderoba i slave rodjendane itd itd. Jedino ako nisu stalno pocepani, u skolu idu bez knjiga i ne kupuju poklone za rodj . Ne znam , nisam dugo bila u nekom selu..Prave srece? Po cemu? Covek je izpizdeo radeci kod privatnika za milostinju. Uradio je to iz ocaja, ne iz sopstvene zelje. Ljudi u gradovima previse "mastaju" o zivotu na nekoj cuki sa 15 ovaca, 2 macke i 1 psom 10 kilometara udaljenom od najblize kuce. To je svima dostupno, svako to moze da uradi kad god pozeli ali...ipak...niko se za to ne odlucuje. Ipak im je ta buka i ludnica draza a prica o skromnom zivotu na selu sto dalje od civilizacije je jedan od najglupavijih klisea ikada.
Pa , zavisi ja sam srećna kad jedem pljeskavicu .Novac donosi sreću jedino kad ga neko koristi da bi na vreme otkrio neku bolest i da bi mogao što pre da se izleči.
Zdravlje donosi sreću
U drugim situacijama novac, sam po sebi, ne donosi sreću.
Ako si ti sretan koji utapa tugu u alkoholu, ko je onda nesretan??? I.a li onda uopće nesretnih ljudi?.?ja ne bi ni trazio srecu u novcu, vec sam srecan Samo sam dao par primera gde se jasno vidi da donosi bar privremenu srecu.
Ja sam se zajebao sa alkoholom dok sam bio mnogo mladji , lececi socijalne fobije bez razmisljanja o posledicama , i dalje nije lako ali ide na bolje i srecan sam svakim trenutkom koji dobijem , jer znam da svake sekunde neko drugi nece dobiti novi momenat , i jednog dana necu ni jaAko si ti sretan koji utapa tugu u alkoholu, ko je onda nesretan??? I.a li onda uopće nesretnih ljudi?.?