Da li novac donosi srecu ?

Гледам некако да у будућности организујем свој живот тако да радим што мање и да будем под што мање стреса. А за паре ме заболе искрено, довољно ми је да имам за пола киле ћевапа и леба

Ljudima u urbanim sredinama novac znaci i sreca, u ruranim je drugacije. Moj deda na selu je srecan i sa malo novca od svoje penzije. Modernom coveku novac cini srecu, naravno potreban je ali problem je neravnoteza medju gradjanima, neko ga ima mnogo, a neko vrlo malo.

Ljudima u urbanim sredinama novac znaci i sreca, u ruranim je drugacije. Moj deda na selu je srecan i sa malo novca od svoje penzije. Modernom coveku novac cini srecu, naravno potreban je ali problem je neravnoteza medju gradjanima, neko ga ima mnogo, a neko vrlo malo.
Ti što imaju mnogo žele još, drugi se ubijaju od posla da bi stvorili bolju egzistenciju... mislim da niko tu nije stvarno srećan! Prvi "robiju" glupostima(materijalne stvari), drugi žive u grču.

Zeno, budi slobodna.:) Sloboda nema cenu, sloboda odlucivanja. Sloboda da kazes DA svim zivotnim odlukama koja te iskonski usrecuju. Novac ne spada u tu kategoriju. Sve sto je povezano sa novcem ima kratak epilog.
Istina je da je strah najveci neprijatelj slobodi, a osecaj da ti je ugrozena egzistencija stvara psihozu koja trajno ubija slobodu, pa je jedini osecaj potreba za opstankom sva druga osecanja zavise od toga.
Medjutim, ti si u pravu....

zavisi sta je za koga sreca.. Ako je neko srecan kad moze da otputuje na Maldive npr. onda je odgovor da! Meni licno novac nije neophodan da bih bila srecna, a sa druge strane, kada ga imam, daje mi osecaj sigurnosti.
A ako ti se bas ide na Maldive nedje se neko da te vodi iz prostog razloga da siris pozitivna osecanja.
Jer, pare leze na ulici, a sreca je u ljudima...

Back