Da li novac donosi srecu ?

LazaB

Iskusan
Poruka
6.001
Moje licno misljenje je da je odgovor potvrdan, mislim da je svako od nas toga svestan ali ljudi ne zele da priznaju to da ne bi zvucali materijalno , ali isti ti ljudi ce reci kako su im najlepsi dani u zivotu bili kada su bili na nekom krstarenju ili na moru u Grckoj i slicno kao da su ta putovanja dosla dzabe :D Cak i ako je neko klinicki depresivan, ako novcem uspe da se prebaci na bahame i da na plazi pije koktel dok ga oblecu ribe jer je dosao u privatnom avionu , kladim se da ce se osecati bolje ( a u isto vreme obezbedi i svoje najblize ) :D Sta vi mislite ?

Ne može se reći da baš donosi sreću,ali sa druge strane,mnogo mi se kaki od onih stereotipnih izjava tipa 'Novcem se ne može kupiti sreća'
Niko ne može da me ubedi da je onaj čikica što prosi da buskim stanicama srećniji od nekoga ko je materijalno obezbeđen
Uistinu,novac donosi samo privremeno zadovoljstvo,danas se materijalno obezbedite,i skinite taj problem sa vrata,sutra ce doći drugi
Takav je ćivot

money-happiness_o_2540673.jpg

Ne i da, zavisi od strukture licnosti. Kada bi novac bio jedini preduslov za srecu onda medju holivudskim glumcima ne bi bilo samoubistava, narkomanije, alkoholizma i duboke depresije jer vecina njih po jednom angazmanu dobije onoliko koliko prosecna osoba ne zaradi za ceo zivot.
U Srbiji su ljudi uglavnom plice inteligencije zbog cega usvajaju sve ono sto im se servira putem masovnih medija, a to je da ne mozes biti srecan ako nemas iPhone i BMW i ako ne visis ceo dan po skupim lokalima sto odgovara industriji koja pravi ove proizvode, odgovara im veca potrosnja, a u principu sreca nema veze sa tim. Moja prababa koja je odrastala u onome sto bi se danas gledalo kao materijalna beda i po srpskim standardima, a o zapadno-evropskim i da ne govorim je bila medju najsrecnijim i najnasmejanim ljudima koje sam ikada upoznao i u takvim uslovima odgojila cetvoro dece.

Back