Da li novac donosi sreću? - Da, kažu naučnici.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.298
1722720939035.png

Nakon ponovnog ispitivanja podataka, autori studie su zaključili da je više novca povezano sa više sreće za većinu, ali ne za sve ljude.

Kojoj grupi pripadate?

Kolega prije par godina išao na more. Vlasnik apartmana je nepokretan. I nema pomoći. Šta njemu znače pare?
Znače mu što može prilagoditi ne samo kuću i dvorište već i cijelu ulicu pristupu u kolicima. Što može ugraditi lift u kuću. Što može priuštiti najbolju njegu, krevete, banje, masaže, kreme itd.
I biti bolestan je lakše kad imaš para. Nažalost je tako..

Znače mu što može prilagoditi ne samo kuću i dvorište već i cijelu ulicu pristupu u kolicima. Što može ugraditi lift u kuću. Što može priuštiti najbolju njegu, krevete, banje, masaže, kreme itd.
I biti bolestan je lakše kad imaš para. Nažalost je tako..
Да, новац може да олакша многе муке и тешкоће. Али не треба то бркати са срећом

Neću reći ni da, ni ne, ali... Kao dete sam bila uskraćena za tonu stvari. Moji roditelji su se odricali mnogo čega kako bi nam pružili pristojan život, pa opet se nekad nije imalo. Na kraju dana smo bili zahvalni što smo svi tu gde jesmo, zajedno. Naravno, kako to već ide, stasala sam, našla posao, stala na svoje noge i sada dovoljno zarađujem da sebi mogu da priuštim ono što nekad nisam mogla. Pritom, pomažem i svojim roditeljima. Pre par godina sam ih poslala na more. Ne mogu vam opisati taj osećaj da sam sada sposobna da im pomognem i da se ne moraju odricati svega.

Back