Да ли Несторовић пати од параноидне делузије?

Poruka
18.482
Преслушао сам неке његове изјаве и ставове, нисам знао да је човек толико залуђен темама из Трећег ока и тако тих часопоса и портала који се баве теоријама завере.
Питам се да ли он пати од параноидне делузије или се само прави луд како би ошишао те овце које верују у те глупости.

Параноидна делузија је врста делузијског поремећаја у којем особа развија снажно неприкладно уверење у нешто што није стварно, а та уверења често имају параноидни карактер. Ове делузије су често нелогичне и неосноване, али особа која их доживљава чврсто верује у њих, чак и кад постоји обиље доказа који указују на супротно.

Параноидне делузије обично укључују уверења да су други људи или организације у завери против појединца. На пример, особа може веровати да је стално праћена, да је мета неке тајне организације или да други људи планирају да јој науде. Ова уверења могу бити врло стварна и застрашујућа за особу која их доживљава, иако су изван стварности.

Важно је напоменути да параноидна делузија може бити део одређених менталних поремећаја, попут параноидног поремећаја личности, параноидног поремећаја шизофреније или као симптом других менталних болести. Лечење се обично спроводи уз помоћ терапеутске интервенције, лекова или комбинације оба.

Ако ви или неко кога познајете имате проблема са параноидним делузијама, препоручује се контактирање стручњака за ментално здравље, као што су психијатар или психолог, ради процене и адекватног лечења.

Преслушао сам неке његове изјаве и ставове, нисам знао да је човек толико залуђен темама из Трећег ока и тако тих часопоса и портала који се баве теоријама завере.
Питам се да ли он пати од параноидне делузије или се само прави луд како би ошишао те овце које верују у те глупости.

to ne znamo.
Lekarski nalazi se nalaze u vasingtonu..........u istoj fascikli sa nalazima Zelenskog i nisu dostupni javnosti.

koliko si tema otvorio o Nestoroviću? opsednut si njime? smeta ti nešto? imaš neki interes da blatiš čoveka?

To je cest slucaj kod teoreticara zavjera, Jovanke Jolica, Dejana Lucica, itd.

Ne, Nestor je pre svega jedan ovako simpatican i neopterecujuc lik, inace kao neko ko se vec dugo bavi ufologijom i stvarima na rubu znanosti (pa cak sam i sam napisao par tekstova za to cuveno "Trece oko" 😉) deluje mi kao da je on tu nesto kao nacuo onako usput pa voli da prica o stvarima koje ipak nedovoljno i povrsno poznaje (jer ga verovatno to zabavlja), takodje deluje mi i kao stariji covek koji veruje sve sto procita ili cuje na internetu i svaku glupost koju cuje na internetu uzima zdravo za gotovo, odprilike kao i moj cale (koji je tu negde slicna generacija kao i on i koji voli da ga slusa), ono ako je procitao negde neki clanak na netu ili je neko rekao na Balkan Infu ili Hepiju ono "mora" da je istina.

Mislim stvarnost je zaista ludja od fikcije, mislim postoje i NLO-i i vanzemaljci i vanzemaljske otmice i razna tajna drustva koja uticu na razna globalna zbivanja i neobicna kriptozooloska bica i brojne izgubljene i skrivene istorijske cinjenice i artefakti i razni tajni naucni eksperimenti i parapsihologija ............sve to postoji i postoje itekako razne stvari za koje mi ne znamo i o kojima se ne govori u mejnstrim medijima (mada je i to polako pocelo da se menja) za sta postoji i brojna dokumentacija, brojni kredibilni svedoci, ozbiljan istrazivacki rad pa neretko i fizicki dokazi,itd ali problem je sto medju tim pricama ima i jako puno sranja, dezinformacija, povrsnih i krivo interpretiranih informacija i raznih suludih prica (tipa ravna Zemlja, svemir ne postoji, Draza cale Dzona Lenona, Arkan na Kipru, itd) i usled tolikih informacija sto pravih sto pogresnih ljudi su onda sludjeni, zato jako je bitno da umes da filtriras informacije i da znas da razlikujes one informacije koje bi mogle da budu istina od budalastina a to vec ne ume mnogo ljudi jer to vec zahteva i neko iskustvo, razvijenu intuiciju, informisanost iz razno-raznih oblasti i neki vec kakav-takav ozbiljniji istrazivacki rad.
Recimo Dejvid Ajk napise knjigu od 500-1000 strana pretrpanu informacijama gde obrazlaze recimo pricu o humanoidnim reptilima, ono istrazio je maltene sve moguce drevne kulture i poziva se na price i legende koje su pricali drevne Maje, Asteci, Inke, Zulu narod, Dogoni, drevni Japanci, Kinezi, neki evropski narodi, price iz Biblije, Kurana, drevnih apokrifnih spisa, takodje intervjuisao je i brojne svedoke sirom sveta koji tvrde da su ih videli ili koji tvrde da znaju nesto o tome , znaci on covek nista nije izmislio, vec je samo na osnovu informacija koje je prikupuo (i za koje je naveo i izvore) stvorio jedan patern iliti obrazac, odnosno sastavio jedan mozaik ili slagalicu (odnosno pricu) i lepo neke stvari argumentovano obrazlozio pa sad na tebi je hoces li poverovati u to ili ne ali problem je sto su ljudi povrsni, nista im ne drzi paznju duze od 2 minuta i ni u sta se ne udubljuju mnogo pa onda iz neznanja odlaze u jednu ili drugu krajnost, i kao ne veruju ni u sta i ismejavaju , kao haha evo ga ovaj sto prica o reptilima ili vec o cemu ili ono uzimaju zdravo za gotovo sve sto cuju na netu ili negde bez ikakve provere izvora tih informacija i bez ikakvog trazenja nekog obrasca, potvrde toga i iz nekih drugih izvora, logicnog razmisljanja, itd nego tako primaju se na sve sto cuju (ili su totalno ograniceni i zatvorenog uma i ne veruju ni u sta).

Poslednja izmena:

Svakako da on ne pati, ali oni koje zaludjuje sigurno pate...

Može se o svemu pričati, ali ponekad je bitan i kontekst, kojom prilikom i kad neko insistira na nečemu, itd...
To je ono sto podiže obrve i navlači osmeh na lice.. ;):cool::mrgreen:

E to nekad je bitnije kako i na koji nacin neko nesto prica nego sta zapravo prica. 😉

Ono imas ljude (recimo neke na Balkan Infu) koji stalno trucaju o nekim katastrofama, daju neke mracne prognoze, ono sve strava i zasu ali to pricaju na takav nacin da te zabavljaju i da ti popravljaju raspolozenje ili neko neku najobicniju situaciju na ulici, u prodavnici ili u gradskom prevozu moze da predstavi kao neku ludu anegdotu i kao da se ne znam ni ja sta desilo.

E to nekad je bitnije kako i na koji nacin neko nesto prica nego sta zapravo prica. 😉

Ono imas ljude (recimo neke na Balkan Infu) koji stalno trucaju o nekim katastrofama, daju neke mracne prognoze, ono sve strava i zasu ali to pricaju na takav nacin da te zabavljaju i da ti popravljaju raspolozenje ili neko neku najobicniju situaciju na ulici, u prodavnici ili u gradskom prevozu moze da predstavi kao neku ludu anegdotu i kao da se ne znam ni ja sta desilo.
Nisam baš mislio na takav jedan kontekst, već kad su stvari malo svima, da kažem..."očiglednije"...na štetu "cenjenog pripovedača"...no, hajde. :):lol::cool:

Da li Drugosrbijanci pate od paranoidne Nestorozije ? :think:

...

Može se o svemu pričati, ali ponekad je bitan i kontekst, kojom prilikom i kad neko insistira na nečemu, itd...
To je ono sto podiže obrve i navlači osmeh na lice.. ;):cool::mrgreen:

Vidis da moja tematika ima uporišta u glasačkom telu...:cool:

Nestor mi je ukrao program :rtfm:
Ali on ne dobacuje toliko daleko i misaono duboko kao ja :kafa:

Tako da...ja cu biti Predsednik za koju godinu, a on moze Premijer...

...

Сад си нашао и овог аутошовинистистичког пајаца Кесића да цитираш?

Video je kompilacija Nestorovićevih nebuloza, Kesić je tu nebitan, kakvo citiranje?
Битно јер је видео клсично кмечање Кесића због Несторовог изванредног успеха на изборима.

Несторовићеви ставови у овим изјавама су његови ЛИЧНИ ставови, а не политички и нису део програма покрета који он води, тако да је Кесићево убацивање тих његових личних ставова у политички контекст тотална манипулација.

Битно јер је видео клсично кмечање Кесића због Несторовог изванредног успеха на изборима.

Несторовићеви ставови у овим изјавама су његови ЛИЧНИ ставови, а не политички и нису део програма покрета који он води, тако да је Кесићево убацивање тих његових личних ставова у политички контекст тотална манипулација.
Aman, čoveče, niko o Kesiću ne govori, tema nije o Kesiću, samo je iskorišten igrom slučaja video iz njegove emisije.

Zanima se za sve to sto ide u paketu sa alternativnom medicinom, dakle u okvirima njegove struke. Ne moze nikako biti da je alternativna medicina tacna, a teorije zavere nisu, nego oboje ide zajedno, morate se pomirti sa tim koliko god bilo tesko.

koliko si tema otvorio o Nestoroviću? opsednut si njime? smeta ti nešto? imaš neki interes da blatiš čoveka?
Какво црно блаћење, човек је за лечење. Он је брука за десни сектор.
У праву је био Бошко када је рекао да пролазе преваранти.
Ne, Nestor je pre svega jedan ovako simpatican i neopterecujuc lik, inace kao neko ko se vec dugo bavi ufologijom i stvarima na rubu znanosti (pa cak sam i sam napisao par tekstova za to cuveno "Trece oko" 😉) deluje mi kao da je on tu nesto kao nacuo onako usput pa voli da prica o stvarima koje ipak nedovoljno i povrsno poznaje (jer ga verovatno to zabavlja), takodje deluje mi i kao stariji covek koji veruje sve sto procita ili cuje na internetu i svaku glupost koju cuje na internetu uzima zdravo za gotovo, odprilike kao i moj cale (koji je tu negde slicna generacija kao i on i koji voli da ga slusa), ono ako je procitao negde neki clanak na netu ili je neko rekao na Balkan Infu ili Hepiju ono "mora" da je istina.

Mislim stvarnost je zaista ludja od fikcije, mislim postoje i NLO-i i vanzemaljci i vanzemaljske otmice i razna tajna drustva koja uticu na razna globalna zbivanja i neobicna kriptozooloska bica i brojne izgubljene i skrivene istorijske cinjenice i artefakti i razni tajni naucni eksperimenti i parapsihologija ............sve to postoji i postoje itekako razne stvari za koje mi ne znamo i o kojima se ne govori u mejnstrim medijima (mada je i to polako pocelo da se menja) za sta postoji i brojna dokumentacija, brojni kredibilni svedoci, ozbiljan istrazivacki rad pa neretko i fizicki dokazi,itd ali problem je sto medju tim pricama ima i jako puno sranja, dezinformacija, povrsnih i krivo interpretiranih informacija i raznih suludih prica (tipa ravna Zemlja, svemir ne postoji, Draza cale Dzona Lenona, Arkan na Kipru, itd) i usled tolikih informacija sto pravih sto pogresnih ljudi su onda sludjeni, zato jako je bitno da umes da filtriras informacije i da znas da razlikujes one informacije koje bi mogle da budu istina od budalastina a to vec ne ume mnogo ljudi jer to vec zahteva i neko iskustvo, razvijenu intuiciju, informisanost iz razno-raznih oblasti i neki vec kakav-takav ozbiljniji istrazivacki rad.
Recimo Dejvid Ajk napise knjigu od 500-1000 strana pretrpanu informacijama gde obrazlaze recimo pricu o humanoidnim reptilima, ono istrazio je maltene sve moguce drevne kulture i poziva se na price i legende koje su pricali drevne Maje, Asteci, Inke, Zulu narod, Dogoni, drevni Japanci, Kinezi, neki evropski narodi, price iz Biblije, Kurana, drevnih apokrifnih spisa, takodje intervjuisao je i brojne svedoke sirom sveta koji tvrde da su ih videli ili koji tvrde da znaju nesto o tome , znaci on covek nista nije izmislio, vec je samo na osnovu informacija koje je prikupuo (i za koje je naveo i izvore) stvorio jedan patern iliti obrazac, odnosno sastavio jedan mozaik ili slagalicu (odnosno pricu) i lepo neke stvari argumentovano obrazlozio pa sad na tebi je hoces li poverovati u to ili ne ali problem je sto su ljudi povrsni, nista im ne drzi paznju duze od 2 minuta i ni u sta se ne udubljuju mnogo pa onda iz neznanja odlaze u jednu ili drugu krajnost, i kao ne veruju ni u sta i ismejavaju , kao haha evo ga ovaj sto prica o reptilima ili vec o cemu ili ono uzimaju zdravo za gotovo sve sto cuju na netu ili negde bez ikakve provere izvora tih informacija i bez ikakvog trazenja nekog obrasca, potvrde toga i iz nekih drugih izvora, logicnog razmisljanja, itd nego tako primaju se na sve sto cuju (ili su totalno ograniceni i zatvorenog uma i ne veruju ni u sta).
Дечко ти си исто за посматрање. :roll:

Da li Drugosrbijanci pate od paranoidne Nestorozije ? :think:

...
Ја нисам ни Србијанац, ни другосрбијанац, већ Херцеговац из Београда. Иначе, пре ће бити да си ти другсрбијанац кад користиш њихово западно писмо латиницу.

А овај Вучићев кловн је лажни националиста и прави политички профитер и паразит.

Сад си нашао и овог аутошовинистистичког пајаца Кесића да цитираш?
Никога нисам цитирао, већ је он окачио његове небулозе. Да није Кесића никада не бих ни сазнао какве глупости и бесмислице пропагира Несторовић.

Замисли неко је уништио 5000 скелета џиновских људи од 5 метара, јер то доводи у питање теорију еволуције. Који имбецил.

Човече апсулутно ме не занимају Кесићеви ставови, већ само оно што је окачио, а то су Несторовићеви снимци. Зар те није срамота кад слушаш ове његове небулозе о хиљаду година које недостају о ванземаљцима који су је&али нечије бабе и слично ?

Aman, čoveče, niko o Kesiću ne govori, tema nije o Kesiću, samo je iskorišten igrom slučaja video iz njegove emisije.
То је тактика сендвичара, скренути са теме и спиновати, јер немају одговор на конкретно питање.

Zanima se za sve to sto ide u paketu sa alternativnom medicinom, dakle u okvirima njegove struke. Ne moze nikako biti da je alternativna medicina tacna, a teorije zavere nisu, nego oboje ide zajedno, morate se pomirti sa tim koliko god bilo tesko.
Опет сендвичарско спиновање и скретање са теме. Да ли је неко споменуо да је алтернативна медицина проблем ? Није. Али ове небулозе да су ванземаљци је&али нечије бабе, да постоје портали где људи нестају па се појаве за 15 година то је срамота.

Али у политичком контексту. А погледи др. Нестора на уфологију и друге познате научне правце нема везе са политиком.

Зар те није срамота кад слушаш ове његове небулозе о хиљаду година које недостају о ванземаљцима који су је&али нечије бабе и слично ?
Прво, полако са тим ,,то су небулозе". Многи умни о Мудри људи су говорили о томе. Они који мисле да све знају о овом свету и његовим тајнама заправо ништа не знају.

Друго, ово су његови лични а не политички ставови о нису део Програма његовог Народног Покрета.

И треће, да поносан сам што слушам и подржавам Др. Несторовића, јер је он један паметан, мудар и јако занимљив човек од кога се много занимљивих ствари може чути. Уз то је сјајан лекар.

Да ли је неко споменуо да је алтернативна медицина проблем? Није.
Alternativna medicina ima naucno objasnjenje koje se krije a to znaci da postoji i alternativna nauka. Alternativna nauka znaci da postoji i alternativna tehnologija. Cinjenica da se sve to krije zajedno ukazuje da postoji i zavera. Sve te stvari su neraskidivo povezane....
да постоје портали где људи нестају па се појаве за 15 година то је срамота.
Naravno da postoje takvi slucajevi i sta je problem?

Ufologija je sistem teorija i sveocenja koja se bori da postane posebna naucna grana tj da postane nauka, koja za svoj predmet istrazivanja ima vanzemlajce..
Ufologija postaje sve popuralnija u Srbiji, zahvaljujuci ufologa koji prezentuje reluztate njihovog istrazivanja.
U Srbiji imamo dve ufoloske skole
1, Transparenta skola ciji su najznacajniji predstavnici - Dr. Nestorovic, Gmizicka...
2,Netransparentna skola ciji je glavni predstavnik Nada Kostic - Mudra zena
Ove dve skole su u ''sukobu''
Transparetna skola sa Nestorovicem i Gmizickom polazi da je o vanzemlajcima sve kristalno jasno da sve zna, kako su nastali, odakle su dosli, i da su imali ne samo kontakt sa ljudima, nego su se i vencavali sa njima.
Netransparetna skola polazi da mi imamo saznanja da su Vanzemaljci bili na Zemlji, ali da taj ''naucni''fenomen treba tek da se istrazuje.

Da se cuje i druga strana, Jovan Deretic ( RIP ) je jako kritican prema ufologiji, jer postavlja pitanje - Sta je njihov predmet istrazivanje ? Dajte da ga vidimo ?
Takodje Deretic postavlja pitanje kako to da vanzemaljci dolaze iz celog Svemira da vide Zemlji, a da nikada nisu ostavili neki trag o svojoj poseti, koji mogu svi da vide i provere.

Nestorovic uzvraca udarac i kaze da se Ufologija kao ''nauka'' razvija, kao i mnoge nauke koji se borile u svojoj proslosti.

Dr Branimir Nestorović: Da li smo vanzemaljci?​

https://ordinacija.tv/dr-branimir-nestorovic-da-li-smo-vanzemaljci/

Dr Nestorović: O plavim i zelenim očima- Možda smo se stvarno ukrštali sa vanzemaljcima?​

https://ordinacija.tv/dr-nestorovic...zda-smo-se-stvarno-ukrstali-sa-vanzemaljcima/

Nestorovic srpski ufolog​

télécharger.jpg

Back