Kćerka Direktora Cirkusa
Buduća legenda
- Poruka
- 47.119
Šta ima prefinjenihedonista.
Kako si?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta ima prefinjenihedonista.
Ma troši, jednom se živi....
A joj kolko rintam nedaje mise za glupostMa troši, jednom se živi....
Pa kako ces uštedeti ako ces razbacivati,negledam ni ja u 2,3 5 eura kadje hrana,nameštaj ili nešto što je ajmo reci potrebno ali nesto sad patike da platim 200eu one su iste kao i one od 30 uzela sam jednom i nikad vise jer toje glupost za meneNajvise se "rasipam" na letovanjima. To je za mene najvazniji godisnji dogadjaj i tu i ne pomisljam da gledam na cene.
Od "krupnijih" troskova, pazim na cenu kada kupujem automobile.
Meni to pazenje na cene ne ide u glavu. Neki paze dal je paprika 120 il 140 dinara a kada prodaje kucu , zacas sa 120 000 iljada evra sidje na 90 000 evra. Izgubi za par minuta 30 000 evra a da bi tolko ustedeo mora ceo zivot da pazi na cene mleka, majica, patika, bicikla............
Inace, moj moto je ne stedeti vec zaradjivati.
kako mozes da pazis na cenu automobila? mozes samo da se potrudis da dobijes maksimum za svoj novac.Najvise se "rasipam" na letovanjima. To je za mene najvazniji godisnji dogadjaj i tu i ne pomisljam da gledam na cene.
Od "krupnijih" troskova, pazim na cenu kada kupujem automobile.
Meni to pazenje na cene ne ide u glavu. Neki paze dal je paprika 120 il 140 dinara a kada prodaje kucu , zacas sa 120 000 iljada evra sidje na 90 000 evra. Izgubi za par minuta 30 000 evra a da bi tolko ustedeo mora ceo zivot da pazi na cene mleka, majica, patika, bicikla............
Inace, moj moto je ne stedeti vec zaradjivati.
Rado potrošim , ali gledam da ne ispadnem debil.kolika je granica?nebeska?
Za jedne čizme skoro 1/3 početničke plate.koliko ste bile spremne
najvise da platite omiljeni komad garderobe? da li je to hir ili potreba?
prodavci mogu da te smuvaju da ti uz ono standardno uvale i nesto sto ti apsolutno ne treba, samo da sto vise platis taj auto.kako mozes da pazis na cenu automobila? mozes samo da se potrudis da dobijes maksimum za svoj novac.
a bre Milune,dal ti znas da kazes ne?prodavci mogu da te smuvaju da ti uz ono standardno uvale i nesto sto ti apsolutno ne treba, samo da sto vise platis taj auto.
Govorim za , naprimer, one senzore-radare, koji identifikuju sve sto mrda u radijusu od 50 m. Kome to treba? Ako vozis , trebas biti pazljiv a ne da te ta tehnika uspava, da nista ne mislis pa , kada dodjes u situaciju da ti ta tehnika ne pomaze, ti se ne mozes snaci jer si naviko da na tvoju voznju paze ti senzori i sateliti.
Skoro sam cito da je jedan amerikanac pogino jer mu "Tesla" sa senzorskim navodjenjem nije registrovao kamion ispred, pa se ovaj zakucao u taj kamion bez automatskog kocenja.Drugi opet, sleteo u kukuruz jer je voznju prepustio automatskom "pilotu" , satelitskom navodjenju.
Zatim, prodavac me ubedjuje da je 4x4 optimalna verzija za beogradske ulice, a o "prednostima" automatskog menjaca ne treba ni govoriti. Naravno ne treba ni pomisljati da se otkazem staklenog krova,...... a hibrid, pa to se podrazumeva...........ko danas vozi cist benzinac. A ne treba ni pominjati da danas samo penzioneri i domacice voze slabiji motor ............bez minimum 150 konja ne sedaj u auto,....sramota bre. Sve je kompjuterizovano i kada lupis u drvo na ogromnom ekranu se pojavi simbol i obavestenje "udarili ste u drvo"........cudo od auta.........i umesto da platis 22 iljade evra kolko si ukalkuliso kada si ulazio u prodavnicu, izadjes iz nje sa cenom od 33 iljade..................al auto je maksimalno opremljen.
ma nisam reko da mogu da me smuvaju vec naprotiv, da znam, kako muvaju pa se pazim. Zato sam i reko da stedim na auta.a bre Milune,dal ti znas da kazes ne?
u ovoj drzavi ako kupujes mislim da je to nemoguce kad se setim snimka kako lepe cenu na cenuRado potrošim , ali gledam da ne ispadnem debil.
To je ta neka granica.
Hajde da budem za sekund ozbiljna. Jedan modni kreator, ne sećam se da li domaći ili strani je rekao nešto pametno o isplativosti komada. Koliko puta obučete / obujete nešto i to i dalje lepo izgleda i stoji. Odvojite malo više za dobre patike, kvalitetan kupaći ili haljinu ..bilo šta - poenta je da se ne raspadne i iskrivi posle 5 pranja. Čak iako prividno date dosta više - ukoliko to nosite na duže staze - isplativo je.u ovoj drzavi ako kupujes mislim da je to nemoguce kad se setim snimka kako lepe cenu na cenu
jedina majica kojoj svaki cosak legne na cosak je kupljena u Becu,Lui Jo. Ovo ovde- jezivo ne znam gde mi je koje rame.Hajde da budem za sekund ozbiljna. Jedan modni kreator, ne sećam se da li domaći ili strani je rekao nešto pametno o isplativosti komada. Koliko puta obučete / obujete nešto i to i dalje lepo izgleda i stoji. Odvojite malo više za dobre patike, kvalitetan kupaći ili haljinu ..bilo šta - poenta je da se ne raspadne i iskrivi posle 5 pranja. Čak iako prividno date dosta više - ukoliko to nosite na duže staze - isplativo je.
Nekada bude i dobar komad a jeftino. Samo pogledati kroj i sastav - materijal , ne mora sad nužno brendirano ali velika je verovatnoća da vam neće stajati ukoliko nije skrojeno po nekim standardima. Bezveze ide u širinu ili dugi ili kratki rukavi , 100% najlona ili slična sr..nja.jedina majica kojoj svaki cosak legne na cosak je kupljena u Becu,Lui Jo. Ovo ovde- jezivo ne znam gde mi je koje rame.
ne znam sta da mislim,dal da platis glupu majicu 40,50e i da je cuvas kao oci u glavi da ne zalis ili da kupujes ove od 10e i ides sav iskrivljen.Nekada bude i dobar komad a jeftino. Samo pogledati kroj i sastav - materijal , ne mora sad nužno brendirano ali velika je verovatnoća da vam neće stajati ukoliko nije skrojeno po nekim standardima. Bezveze ide u širinu ili dugi ili kratki rukavi , 100% najlona ili slična sr..nja.
Isplativo?
Koliko je 50 evra - 6000 din? U Legendu sam sam kupila lepu belu za 2000 din, skrojenu kako treba od kvalitetnog pamuka. Toliko je i tražila neka osoba koja prodaje bez fiskalnog , neke turske verovatno. Pomislila sam....wat?ne znam sta da mislim,dal da platis glupu majicu 40,50e i da je cuvas kao oci u glavi da ne zalis ili da kupujes ove od 10e i ides sav iskrivljen.
moracu da virnem sta tamo ima turska garderoba nije losa ali zavisi gde kupujes, one insta stranice sto prodaju haljine ugl imaju los materijal.Koliko je 50 evra - 6000 din? U Legendu sam sam kupila lepu belu za 2000 din, skrojenu kako treba od kvalitetnog pamuka. Toliko je i tražila neka osoba koja prodaje bez fiskalnog , neke turske verovatno. Pomislila sam....wat?
Tamo sam upala misleći da nema ništa, pogotovu ne pristupačno , ali nije bilo tako.moracu da virnem sta tamo ima turska garderoba nije losa ali zavisi gde kupujes, one insta stranice sto prodaju haljine ugl imaju los materijal.