Да ли неко има искуства са преносом регистрације аутомобила у Грчкој?

ako je auto sa Eu sertifikatom, ne verujem da ima ikakve dodatne dadzbine. Ali ne mozes na primer Kineza koji nije sertifikovan u Evropi (na primer).
Naravno grcko osiguranje, ali bez rezidencijalnog statusa ne mozes nista, traze tax id za registraciju

Tamo mozes 90 dana da boravis, sta ti se ispalti da se sa tim mlatis?

ako je auto sa Eu sertifikatom, ne verujem da ima ikakve dodatne dadzbine. Ali ne mozes na primer Kineza koji nije sertifikovan u Evropi (na primer).
Naravno grcko osiguranje, ali bez rezidencijalnog statusa ne mozes nista, traze tax id za registraciju

Tamo mozes 90 dana da boravis, sta ti se ispalti da se sa tim mlatis?
Auto je trenutno sa srpskim tablicama

Obavezno CABRIO!

Screenshot_2024-10-31-10-41-53-031-edit_com.miui.gallery.jpg

Ja bisvoj auto uvezao tamo i izbegao kupovinu nekog krša iz uvoza.
Sto bi uvozio nesto sto ne vredi..imaš u Grčkoj salone daju dobru garaciju kao i na Zapadu ...
Ayvens used cars offers only high quality used cars, which have passed our extensive selection process. Every car comes with a complete maintenance history, a 12-month warranty and a 14-day money back guarantee. So, you can decide with confidence

Ako imas boravak ne vidim šta je tu problem mada ne vidim logiku zašto bi uvozio u Grčku kad možeš kupiti nesto na njihove table a prodati tog svog u Srbiji
Novo i skoro novo je isto i tamo i ovde. Ne isplati mi se da prodam godinu dana star auto ovde jer to isto ne mogu tamo da nađem za te pare

Novo i skoro novo je isto i tamo i ovde. Ne isplati mi se da prodam godinu dana star auto ovde jer to isto ne mogu tamo da nađem za te pare
Za tr pare ga nećeš imati na grčke table..
Import Duties and Taxes: Importing a vehicle into Greece incurs a 10% duty and a 24% VAT on the vehicle's value.

Za tr pare ga nećeš imati na grčke table..
Import Duties and Taxes: Importing a vehicle into Greece incurs a 10% duty and a 24% VAT on the vehicle's value.
Tu ulazi u igru na koliko će da bude procenjen polovan auto iz inostranstva.

Tehnički, ako imam Grka kojem verujem, prodam mu moj auto za male pare, on ga registruje sa malim dažbinama a ja ga kupim od njega za neku kintu više, da ga častim.

Back