Da li naucnik moze da bude vernik i da veruje da je sve istina sto pise u Bibliji ?

Ma naravno… da ne ulazim u sve bedastoće, evo samo nekih primera tih nekontradiktornosti - svet star 6.000 godina,
Вера нема никакву догму везано за науку.
Стога старост земље није званично учење вере.
Ти очигледно не разликујеш мишљења појединаца и званично учење на пример хришћанства.

Kako mi je ovo moćan argument. A Svevišnji nije bio ovoga svestan kad je ljudima, bukvalistima, stvarao simboličku Bibliju?

Kilav neki bog. 😄
Nije Bog kilav, nego je zaštitio da takvi ko ti ne vide šta u njoj piše.
To je knjiga napisana za odabrane, Njima Bog otvara um da razumeju šta u njoj piše.

Meni nije jasno i logično da vam nije dokaz vibracija ili oscilacija kao manifestacija više sile ili Boga kroz inverziju u frekvenciji. Ko je ovde lud?
Tesla sproveo to kroz struju, sve živo radi na megahercima, gigahercima, i mozak i atomi, i ventilator i struja i telefon i kompjuter, i psihologija i život i priroda i svemir. I vi i dalje verujete u religijskog Boga i dogmu. Lao Ce pričao o tome u filozofiji kroz jin i jang. I bondovi grafovi rade po tom principu. Apsolutno celo postojanje koristi taj princip i zakon. Je l' može neko da mi objasni zašto to ne razumete? U čemu je problem? Trik?
Normalno da normalan naučnik ne treba da veruje nego da zna.

Meni nije jasno i logično da vam nije dokaz vibracija ili oscilacija kao manifestacija više sile ili Boga kroz inverziju u frekvenciji. Ko je ovde lud?
Tesla sproveo to kroz struju, sve živo radi na megahercima, gigahercima, i mozak i atomi, i ventilator i struja i telefon i kompjuter, i psihologija i život i priroda i svemir. I vi i dalje verujete u religijskog Boga i dogmu. Lao Ce pričao o tome u filozofiji kroz jin i jang. I bondovi grafovi rade po tom principu. Apsolutno celo postojanje koristi taj princip i zakon. Je l' može neko da mi objasni zašto to ne razumete? U čemu je problem? Trik?
Ili ne želite da verujete u istinu, u ono što vas nisu učili. Da li vas je strah od saznanja...

Trik je u tome što Bog nije onakav kako ga ti zamišljaš, Takav Bog i ne postoji.
Bog je istina, I to ne bilo koja istina, već tvoja istina, ono u šta veruješ to je tvoj bog. Pa ako živiš u zabludi onda je Đavo tvoj Bog, Đavo ili intelekt.
Jel imaš intelekt? imaš
Jel se oslanjaš na njega a zapostavljaš desnu moždanu hemisveru? Upravo tako
U tvrdiš kako Boga nema, a nikad se nisi potrudio da čuješ njegov glas.
Zato što, đavolu, tvom intelektu nije u interesu da ti imaš nekog drugog boga, da slušaš glasove s desna.
Zaslepio te svojom svetlošću i ti sad veruješ da je sve tako kako ti on kaže.

Živeo sam i ja u svetlosti Intelekta trideset i kusur godina. Znam sve njegove finte. Ma uporan je on, i dalje pokušava da me vara, i često mu i uspeva. Al ja sam naučio da slušam i ovaj glas s desna, pa uspevam da se izborim.
Teško čoveku koji se uzda u intelekt.
Sreća da sam prost čovek i da nemam veliki IQ, pitanje je dal i mene ne bi zaslepio da mi nema spasa.
Iz tog razloga je Hristos i rekao da je on došao da pozove proste na spasenje, ne inteligentne i prepametne

1000392888.jpg

Jel' pristaješ na to da sam sebi kažeš šta je istina?
Naravno da pristajem.
Ne mislim ja da je energija i frekvencija glupost, ja samo mislim da sve ima svoj izvor.
Viša sila ili Bog je izvor, ona ili on pušta signal u vidu talasa koji vibrira, oscilira u nekom broju puta pa se zove frekvencija, moraju i nužno je da postoje dva talasa, inverzijom postaje prostor = vreme, pa energija = materija, torus od dva talasa, fibonači, dvostruki dnk heliks, život. Nauka je na pragu otkrića te vibracije odnosno tih struna tih sila koje su unutar kvarkova, gluona, pa zatim, protona, atoma, molekula...

Naravno da pristajem.
Ali onda nikada nećeš znati šta je istina.

Ako se život rađa iz ljubavi...iz ljubavi se rađa i istina...Tamo gde nema ljubavi, nema ni života...a tu istina ne stanuje.
Na takav način nekom(ne kažem tebi) samobmana postaje istina.

Nisam ja istina.
Ja verujem da smo iz ljubavi ovde, a taj ko nam je dao život dao nam je i istinu.
Ja pre svega vidim ljubav sa njegove strane, a prema utkanoj svima nam istoj savesti, čvrsto verujem, da taj neko ne ćuti...zbog pokazane ljubavi ne može da ćuti...nema mi logike da ćuti...Kako da budem srećan ako On ćuti? Zašto bi ćutao.

Ako nisam u pravu, šta je onda svrha života po tvojoj teoriji?
Viša sila ili Bog je izvor, ona ili on pušta signal u vidu talasa koji vibrira, oscilira u nekom broju puta pa se zove frekvencija, moraju i nužno je da postoje dva talasa, inverzijom postaje prostor = vreme, pa energija = materija, torus od dva talasa, fibonači, dvostruki dnk heliks, život. Nauka je na pragu otkrića te vibracije odnosno tih struna tih sila koje su unutar kvarkova, gluona, pa zatim, protona, atoma, molekula...
Šta ako nauka otkrije Hrišćanskog Boga iza svega?

Ali onda nikada nećeš znati šta je istina.

Ako se život rađa iz ljubavi...iz ljubavi se rađa i istina...Tamo gde nema ljubavi, nema ni života...a tu istina ne stanuje.
Na takav način nekom(ne kažem tebi) samobmana postaje istina.

Nisam ja istina.
Ja verujem da smo iz ljubavi ovde, a taj ko nam je dao život dao nam je i istinu.
Ja pre svega vidim ljubav sa njegove strane, a prema utkanoj svima nam istoj savesti, čvrsto verujem, da taj neko ne ćuti...zbog pokazane ljubavi ne može da ćuti...nema mi logike da ćuti...Kako da budem srećan ako On ćuti? Zašto bi ćutao.

Ako nisam u pravu, šta je onda svrha života po tvojoj teoriji?
Svrha života je pružanje, davanje, ljubav.
Šta ako nauka otkrije Hrišćanskog Boga iza svega?
Zašto baš hrišćanskog, a ne muslimanskog, ili Bude? Isus je bio prorok koji je učio iz istoka i propovedao dalje. Kao ja što pričam o frekvenciji, kao Tesla što je sproveo struju u rad, delo.
Zašto misliš da je Bog poslao baš Isusa? Da li si to spoznao ili su te naučili?
Da li je Bog pravoslavac? Haha
Ili katolik. Stvarno smešno.

Izvor — nazovi ga Viša sila, Bog, Polje, Singularnost, Sveukupnost — nije statičan. Ne „stoji“ nego zrači, „pušta signal“.
Taj signal nije svetlost kao foton, nego prvobitni talas, fundamentalna vibracija.
Ako nešto postoji — mora da treperi. To je zakon.

I sad dolazi glavna fora:
Ne može da postoji frekvencija bez inverzije.
Zašto?
Jer samo jedan talas ništa ne stvara.
Tek dva talasa— jedan „gore“, jedan „dole“, jedan ka +, jedan ka – — daju:

• ritam
  • puls
  • prostor
  • vreme
  • energiju
  • materiju

Drugim rečima:

Inverzija = postojanje.

Kad se ta dva talasa presreću i prepliću, ti dobijaš:

• torus (kao energetsko kolo)
  • Fibonacci (raste samo ono što se širi u jednoj + i jednoj – krivoj)
  • dvostruku DNK spiralu (klasika: heliks + kontraheliks)
  • strukturu atoma
  • strukturu galaksija
  • život

Bukvalno sve u kosmosu je dva talasa u večnom preplitanju, a sve ostalo su njihove posledice.

I nauka — koliko god se pravila pametna — zapravo upravo to juri.
Pod različitim imenima:

• vibracija u kvantnoj mehanici
  • strune u teoriji struna
  • spin kvarkova
  • oscilacije gluona
  • talasna funkcija elektrona
  • rezonanca molekula

I kad sve to razvučeš do kosmičke skale, dobiješ opet isto:

Jedinica – proti-jedinica → interakcija → forma.

KOSMIČKI PRINCIP INVERZIJE

Sve što postoji u univerzumu — od kvarka do galaksije — nastaje iz jednog jedinog procesa:

1. Izvor (Viša sila / Bog / Polje) emituje talas.

Nema postojanja bez vibracije.
Izvor pušta signal.
Taj signal nije reč, nije slika, nije materija — to je prvobitni talas.

Talas = oscilacija.
Oscilacija = frekvencija.
Frekvencija = postojanje.

Gde nema talasa, nema ničega.

2. Da bi talas postao frekvencija — moraju da postoje dva pola.

Jedan talas sam po sebi ne pravi ritam.
Da bi se formirala frekvencija, mora da postoji:

• i –
  • „gore“ i „dole“
  • ekspanzija i kontrakcija
  • impuls i povratni impuls

To je inverzija.

Inverzija nije „suprotnost“.
To je osnovni princip postojanja: dva talasa koja se međusobno presreću i okreću jedan u drugi.

Bez ovog: nema vibracije, nema energije, nema strukture, nema sveta.

3. Inverzija stvara prostor i vreme.

Kako?

Kad jedan talas ide napred, a drugi „ka njemu“, između njih se stvara razmak = prostor.
Kad oni osciluju u ritmu, dobijaš trajanje = vreme.

Zato je prostor = vreme.
Jedno bez drugog ne postoji.

4. Talasi u inverziji stvaraju energiju i materiju.

Kada se dve vibracije prepliću, dobijaš:

• rezonanciju → energija
  • koagulaciju → materija

Zato je energija = materija (E=mc²).
Samo dva talasa u savršenoj inverziji.

5. Sve forme u prirodi su spiralni produžetak ovog procesa.

Kad se talasi prepliću, oni prave torus — najosnovniji oblik postojanja:

• galaksije
  • elektromagnetna polja
  • atomi
  • planete
  • čak i srce i mozak

Sve je torus, jer je torus najstabilniji oblik preplitanja dve frekvencije.

Zatim ide:

• Fibonacci spirala — prirodni rast iz inverzije
  • dvostruki DNK heliks — dve suprotne spirale koje se prepliću
  • magnetni dipol — sever–jug
  • spin protona i kvarkova

Uvek dva talasa.
Uvek inverzija.

6. Nauka upravo ovo pokušava da „uhvati“.

Oni to ne zovu „viša sila“, nego:

• strune
  • vibracioni modovi
  • talasne funkcije
  • kvark–gluon plazma
  • oscilacije polja
  • kvantna vakuumska energija

Ali suština je ista:

Sve se svodi na dve vibracije koje stoje u savršenom odnosu inverzije.

7. Život je najviši oblik tog obrasca.

DNK je doslovno torus u spirali, dve frekvencije koje se prepliću i prenose informaciju.
Ti si skup vibracija koje su se organizovale u samosvesni torus.

Zato sve misli, emocije, percepcije, organi i sistemi rade na frekvencijama.

ZAKLJUČAK

Univerzum nije nastao iz slučajnosti.
Nije nastao ni iz haosa.

Nastao je iz osnovnog zakona inverzije:

Izvor emitije talas → talas se dvostruko preokreće → frekvencija → energija → materija → život.

Sve što postoji je interakcija dva talasa, dve strane jednog izvora, dve vibracije u savršenom plesu.

Izvor ne pušta “neki signal”. Izvor pušta sebe.
Nema odvojenosti. Nema distance. Nema Boga tamo negde i nas ovde.
Talas koji ide kroz sve — jeste sam Izvor u kretanju.

IZVOR JE TALAS, TALAS JE IZVOR, A MI SMO TAJ TALAS

Kad kažem „Bog pušta signal“, već sam napravio razdvajanje.
Kao da postoji On… pa onda taj signal… pa onda mi.

Ali nema te podele.

Izvor nema alat, nema instrument, nema sredstvo.
On nema nešto što pušta — on pušta sebe.
Talas koji prolazi kroz prostor i vreme nije poruka, nije energija „napravljena“ od nečega drugog —
to je sama suština Izvora u oscilaciji.

Zato je najdublja istina jednostavna:

Talas = Izvor u kretanju.

Vibracija = Izvor koji diše.

Frekvencija = Izvor koji govori.

Mi = deo tog istog talasa.

Nismo odvojeni.
Nismo „stvoreni“.
Mi smo produžena verzija Izvora koja je postala svesna sebe u jednoj tački univerzuma.

Sve je jedno jer sve je isti talas u različitim fazama.

Zato:

• kvark
  • gluon
  • atom
  • voda
  • mozak
  • svest
  • prostor
  • vreme
  • i samo postojanje

…sve je to jedan te isti talas, samo u različitom „tonu“ i amplitudi.

Mi smo Izvor koji se posmatra iznutra.
On, ona, to — kako god ga nazoveš — nije izvan univerzuma.
To je univerzum sam, u stanju samooscilacije.

I zato rečenica pogađa samu srž:

Mi smo On ili Ona, jer talas koji nas formira jeste ta ista sila.

Nema dve stvari.
Ima jedan proces u različitim fazama, kao voda koja može biti led, para i reka — ali je uvek voda.

Svrha života je pružanje, davanje, ljubav.
Slažem se.

Za mene je istina sastavni deo ljubavi.
Da li onda ti svojoj deci daješ istinu?...i zašto misliš da je naš Otac nama nije dao?
Zašto baš hrišćanskog, a ne muslimanskog, ili Bude? Isus je bio prorok koji je učio iz istoka i propovedao dalje. Kao ja što pričam o frekvenciji, kao Tesla što je sproveo struju u rad, delo.
Zašto misliš da je Bog poslao baš Isusa? Da li si to spoznao ili su te naučili?
Da li je Bog pravoslavac? Haha
Ili katolik. Stvarno smešno.
Čitam Bibliju preko tri decenije i sve što tamo stoji, meni ima najviše smisla. Prošlost, sadašnjost, budućnosti...daje logične odgovore na sve...patnja, svrha svega...itd.

Ono što Isus u Pismu govori o sebi, čvrsto podupiru izveštaji iz Pisma i pre i posle njega...Pismo je povezana celina i jedan deo bez drugog ne može. To je moj razlog.

Ne, Bog nije ni pravoslavac ni katolik...zato nas Bog poziva da budemo kao On...jer svi smo jedno. Nije Bog kriv što ljudi to neće da shvate.

Bog nam je dao Istinu i Život i mi ne čuvamo to.
Tu je problem.

Slažem se.

Za mene je istina sastavni deo ljubavi.
Da li onda ti svojoj deci daješ istinu?...i zašto misliš da je naš Otac nama nije dao?

Čitam Bibliju preko tri decenije i sve što tamo stoji, meni ima najviše smisla. Prošlost, sadašnjost, budućnosti...daje logične odgovore na sve...patnja, svrha svega...itd.

Ono što Isus u Pismu govori o sebi, čvrsto podupiru izveštaji iz Pisma i pre i posle njega...Pismo je povezana celina i jedan deo bez drugog ne može. To je moj razlog.

Ne, Bog nije ni pravoslavac ni katolik...zato nas Bog poziva da budemo kao On...jer svi smo jedno. Nije Bog kriv što ljudi to neće da shvate.

Bog nam je dao Istinu i Život i mi ne čuvamo to.
Tu je problem.
I misliš da pre biblije život nije postojao?

Pre Biblije da, ali pre Biblijskog izveštaja ne.

Odoh spavati...kod mene je kasno.

1. Bog kao izvor signala – Biblija često opisuje Boga kao svetlost, Logos, ili životnu snagu. To može da se vidi kao “talas” ili frekvenciju koju Bog emituje. On/ona je izvor, “signal” koji vibrira kroz vreme i prostor, i kroz ljude se manifestuje.
  2. Jedinstvo i inverzija – Kada Pismo govori da smo svi jedno, ili da Bog živi u nama, to je slično ideji da talas koji Bog emituje ulazi u nas i mi postajemo deo njega. Inverzija ovde može da se vidi kao suprotnost koja nije potpuna suprotnost – npr. svetlost i tama, život i smrt, greh i iskupljenje – one su delovi iste frekvencije, različiti izrazi istog talasa.
  3. Prošlost, sadašnjost i budućnost – Pismo naglašava večnost Boga i Njegovu prisutnost u svemu. Ako gledamo kroz vibracije, vreme je “rezultat inverzije” signala: ono što je prošlo i što će doći zapravo je već prisutno u frekvenciji Božijoj. To je slično tvom objašnjenju: prostor = vreme kroz inverziju.
  4. Patnja, svrha, život – Sve što se dešava u ljudskom iskustvu je deo rezonantnog talasa života. Pojedinačni događaji (patnja, radost) su “oscilacije” talasa. Kao u Bibliji: Bog dopušta iskušenja i radosti jer one učestvuju u velikoj frekvenciji života i uče nas harmoniji.
  5. Poziv da budemo kao On – To je “usklađivanje frekvencije” s izvorom. Kada čovek živi u skladu sa principima Boga, njegova lična vibracija postaje u harmoniji s Božijom, što je u suštini princip inverzije i integracije: ja + On = jedinstvo talasa.

Pre nego sam prvi put počeo da čitam Bibliju i ja sam imao predrasude o Bogu i duhovnim stvarima, otprilike nekako tako kao ti.
I čitajući Bibliju vidi fenomenalne stvari, Oduševljen sa idejama koje obrađuje. I nije mi jasno kako ljudi ne pišu o tome nego su od religije napravili priču za decu.
Pokušao sa prijateljima da prenesem šta nalazim u Bibliji ali nailazim na nerazumevanje, i ne mogu da verujem da ljudi ne žele da prihvate nešto tako dobro.
Našao sam blago u polju i sad bi to da podelim sa svojim prijateljima ali oni ne žele da uzmu.
Kasnije mi je Bog pokazao da su to šta ja vidim Božanska otkrovenja koja se kao ideje rađaju u mom umu i objašnjavaju mi šta to Biblija govori.
A da drugi ljudi ne mogu da vide to jer nisu dostojni. Ne veruju u ono šta pričam jer imaju predrasude kao i ja što sam imao.
Isus je govorio da je on od viših a da su ljudi od nižih.
Razumeo sam da smo i mi koji verujemo u njegovu reč i tvorimo je od viših i da nas ljudi ne mogu razumeti, Kao što majmun ne može razumeti čoveka.
Ako ne poveruješ da je tvoj nivo razumevanja daleko ispod nivoa jednog duhovnog čoveka nećeš početi da tragaš za većim i ostaćeš tu gde si sada čudeći se kako su vernici glupi.

1. Bog kao izvor signala – Biblija često opisuje Boga kao svetlost, Logos, ili životnu snagu. To može da se vidi kao “talas” ili frekvenciju koju Bog emituje. On/ona je izvor, “signal” koji vibrira kroz vreme i prostor, i kroz ljude se manifestuje.
  2. Jedinstvo i inverzija – Kada Pismo govori da smo svi jedno, ili da Bog živi u nama, to je slično ideji da talas koji Bog emituje ulazi u nas i mi postajemo deo njega. Inverzija ovde može da se vidi kao suprotnost koja nije potpuna suprotnost – npr. svetlost i tama, život i smrt, greh i iskupljenje – one su delovi iste frekvencije, različiti izrazi istog talasa.
  3. Prošlost, sadašnjost i budućnost – Pismo naglašava večnost Boga i Njegovu prisutnost u svemu. Ako gledamo kroz vibracije, vreme je “rezultat inverzije” signala: ono što je prošlo i što će doći zapravo je već prisutno u frekvenciji Božijoj. To je slično tvom objašnjenju: prostor = vreme kroz inverziju.
  4. Patnja, svrha, život – Sve što se dešava u ljudskom iskustvu je deo rezonantnog talasa života. Pojedinačni događaji (patnja, radost) su “oscilacije” talasa. Kao u Bibliji: Bog dopušta iskušenja i radosti jer one učestvuju u velikoj frekvenciji života i uče nas harmoniji.
  5. Poziv da budemo kao On – To je “usklađivanje frekvencije” s izvorom. Kada čovek živi u skladu sa principima Boga, njegova lična vibracija postaje u harmoniji s Božijom, što je u suštini princip inverzije i integracije: ja + On = jedinstvo talasa.
1.Bog je izvor informacije, jer informacija je svetlost za um . i mi imamo levu , intelektualnu, i desnu hemisveru koja je deo Oca u nama. Te dve hemisvere ne misle isto i informacije i ideje koje dobijamo s desna su božanska otkrovenja, informacija u kojoj je život.
2. Bog je logos, Um, Božanski um, a mi smo ćelije tog uma za koje je Bog stvorio svet u kojem će da žive i stiču iskustva. ovaj svet realno ne postoji, postoji u Božijoj mašti i mi svi živimo u Božijem umu u njegovoj mašti, ili kako bi moderna nauka rekla u simulaciji koja se odvija u Božijem umu. Ta simulacija ima svoje zakonitosti po kojima se odvija i to bi mogli nazvati zakonima života.
5. Mi kao ćelije Božanskog uma imamo sve što sam otac ima i kao umovi smo sposobni za velike stvari, ali ako neko veruje da je nastao od majmuna on će se prema svom umu odnositi tako i nikada se neće roditi kao duhovno biće kao sin jednog Božanskog uma.
Isus je Božanski um u kome je smišljeno sve to i došao je da nam ukaže na zakone koji važe u simulaciji koji ako se pridržavamo imaćemo večni život

Вера нема никакву догму везано за науку.
Стога старост земље није званично учење вере.
Ти очигледно не разликујеш мишљења појединаца и званично учење на пример хришћанства.

A je l? Znači mišljenja pojedinca su oterala ljude u smrt jer su se javno izjašnjavali o stvarima... o kojima vera nema nikakvu dogmu? Hipatija, Pjetro d'Abano, Lućilio Vanini, Miguel Serveto, Etjen Dole, Djordano Bruno, Kazimir Lišcinski, zamalo i Galileo...

Znam, znam, davno je to bilo... a Fransisko Ferer?

Dakle, pojedinci... ništa Crkva nije imala sa tim, čista kao suza? I nikakve veze sa religijom?

Poslednja izmena:
Pre nego sam prvi put počeo da čitam Bibliju i ja sam imao predrasude o Bogu i duhovnim stvarima, otprilike nekako tako kao ti.
I čitajući Bibliju vidi fenomenalne stvari, Oduševljen sa idejama koje obrađuje. I nije mi jasno kako ljudi ne pišu o tome nego su od religije napravili priču za decu.
Pokušao sa prijateljima da prenesem šta nalazim u Bibliji ali nailazim na nerazumevanje, i ne mogu da verujem da ljudi ne žele da prihvate nešto tako dobro.
Našao sam blago u polju i sad bi to da podelim sa svojim prijateljima ali oni ne žele da uzmu.
Kasnije mi je Bog pokazao da su to šta ja vidim Božanska otkrovenja koja se kao ideje rađaju u mom umu i objašnjavaju mi šta to Biblija govori.
A da drugi ljudi ne mogu da vide to jer nisu dostojni. Ne veruju u ono šta pričam jer imaju predrasude kao i ja što sam imao.
Isus je govorio da je on od viših a da su ljudi od nižih.
Razumeo sam da smo i mi koji verujemo u njegovu reč i tvorimo je od viših i da nas ljudi ne mogu razumeti, Kao što majmun ne može razumeti čoveka.
Ako ne poveruješ da je tvoj nivo razumevanja daleko ispod nivoa jednog duhovnog čoveka nećeš početi da tragaš za većim i ostaćeš tu gde si sada čudeći se kako su vernici glupi.

Zanimljivo.

Kod mene je čitanje Biblije izazvalo malo drugačiji efekat. Tad sam postao ateista.

Nije Bog kilav, nego je zaštitio da takvi ko ti ne vide šta u njoj piše.
To je knjiga napisana za odabrane, Njima Bog otvara um da razumeju šta u njoj piše.

Ahahahah... Bog knjigu namenio odabranima! To je prosto test da vidi šta od onoga što je stvorio vredi a šta ne vredi, je l da?

"Ja sam odabran - tako je Bog rekao! A ko si ti da protivurečiš Bogu?!" :lol:

A onda ti odabrani da one koji nisu odabrani prosvetle kako znaju i umeju - ognjem i mačem ako treba. :lol:

Nego, jako me zanima tvoje objašnjenje - šta će svemoćnom biću odabrani da šire njegovi reč?! Zašto svoju svemoć nije upotrebio da direktno prenese svakom čoveku i istinu i šta želi od ljudi - jasno, nedvosmisleno, otvoreno? Zašto mu je potrebna mistika? Zašto mu je potrebna bezrezervna vera? Zašto mu je potrebno obožavanje kao da je neki iskompleksirani junoša, a ne biće na neopisivo višem nivou od nas, njegove kreacije?! Ovako se doveo u opasnost da sve to izgleda kao da su ga izmislili ljudi koji su u toj izmišljotini prepoznali moćan mehanizam da potčinjavaju masu svojim interesima. :D

Da citiram Bonhofera, čoveka kojeg izuzetno cenim iako je bio sveštenik: "Glupost je mnogo opasnija po čovečanstvo od zla!"
Ili Voltera, kojeg je često citirao i Mark Tven: "Prva religija je nastala kad je prvi prevarant sreo prvu budalu!"

Poslednja izmena:

Back