Da li nas minimalizam zaista čini srećnijima?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.162
Minimalistički način života nije samo kontrast našoj ubrzanoj potrošačkoj i performans-orijentisanoj društvenoj stvarnosti, već nas može učiniti i srećnijima i zadovoljnijima. To potvrđuju istraživači u jednoj velikoj studiji.

U nesigurnim vremenima poput ovih, između pandemija, ratova i klimatske krize, mnogi ljudi žude za jednostavnijim životom. Nije iznenađenje da je minimalizam poslednjih godina postao veliki pokret. Suština minimalizma je redukcija na ono što je zaista bitno – ne stalna želja za više, već fokusiranje na ono što nam je stvarno potrebno.

Minimalizam se jasno može shvatiti kao antiteza potrošačkom turbokapitalizmu današnjice, koji se zasniva na neprekidnoj težnji za rastom. Minimalisti postavljaju sebi i svetu pitanje: Da li zaista mora biti uvek više? Da li nam je potreban stalni konzumerizam i preobilje? Naprotiv – da li bismo sa manje, sa jednostavnijim životom, zapravo bili srećniji?

da li ste minimalista ili maksimalista? u koju grupu ljudi spadate ?

1742404225971.jpeg

Ja nisam za minimalizam jer ne volim kad je prostor prazan. Ne volim ni kad je prenatrpano namještajem, već onako umjereno. Ne volim kada je rusvaj, ali isto tako ne volim ni kada je u stanu sve sterilno i kao u apoteci -ko da tu nema života. :mrgreen:
Ne sviđa mi se ni ovaj sad trend što se forsira kompletan namještaj bež ili bež-sivo. Mrtvo. :aha:
Moj životni prostor mora da odiše svjetlošću, toplinom. Mora da bude i življih boja, makar to bile slike na zidu ili ukrasni jastučići i detalji.

Minimalizam u životu..zavisi šta ..ako je hrana i pice u pitanju onda da..ako je odeca i obuca da
u smislu nije mi potrebno 10 pari patika ili sandala ili cipela..gomila tašni,i odece
Medjutiom ne volim stanove pretrpane nameštajem i stvarima ali ne volim ni one opremljene u minimalizmu..sterilni su i hladni..

Back