Da li nas ima?

CreepyDog1

Početnik
Poruka
1
Zanima me da li ima ljudi koje zanima filozofija , gnosticka filozofija, mracna filozofija, teorije zavere. sveti spisi ali iz kritickog pristupa ka njima, covek koji nije pristrasan ni jednoj teoriji ili teologiji ekstremisticki. Zeleo bi da cujem njegovo/va misljenja u vezi nekih stvari, da naucim nesto novo a mozda nekog nesto novo i naucim !

Zanima me da li ima ljudi koje zanima filozofija , gnosticka filozofija, mracna filozofija, teorije zavere. sveti spisi ali iz kritickog pristupa ka njima, covek koji nije pristrasan ni jednoj teoriji ili teologiji ekstremisticki. Zeleo bi da cujem njegovo/va misljenja u vezi nekih stvari, da naucim nesto novo a mozda nekog nesto novo i naucim !
Sve nas ovde SVE zanima, ali je stvar u interpretu teme. FiloSofija je izuzetno bogat teren za diskusije, ali se uglavnom dešava da filoSof deli svoja razmišljanja sa svetom i dovoljan je sam sebi. On postavi temu, ali nema mnogo prostora za nadovezivanje. Zato su skoro sve teme sa filoSofije sa po dva-tri posta, i hajd' da produžimo svi dalje nakon što smo konstatovali šta osoba koju ni ne poznajemo misli na konto nečega o nečemu.

Ово што си питао звучи јако чудно, да будем искрен.
Филозофија је широк појам. Гностичка филозофија не знам шта је уопште. Исти случај је и са мрачном филозофијом.
Што се светих списа тиче, прије бих тај корпус назвао светом књижевношжу, јер мислим да је темељни ниво њиховог схватања (дакле, не и једини, али свакако полазни) књижевни. Чак постоје и веома занимљиве студије које у центар обреда (множина) стављају књижевност. И ми смо, срећом, имали антропологе који су се тиме бавили.
Ако се питање, дакле, своди на то да ли има нас који се бавимо и/или имамо интересовања у једном широком домену који обухвата и теорију и културу и још много тога, одговор је: да, има нас. Бар још један.

Zanima me da li ima ljudi koje zanima filozofija , gnosticka filozofija, mracna filozofija, teorije zavere
Moje zanimanje i shvatanje filozofije je vise periferno, tj mnoge naucne grane se ispreplitane pa kad upoznajes ili ucis jednu granu- naucis nesto i o drugoj, uglavnom psihologija, neuronauka su polja gde gravitiram- uz odredjeno preplitanje s religijom i filozofijom.

Teorije zavere me ne zanimaju.
covek koji nije pristrasan ni jednoj teoriji ili teologiji ekstremisticki
Rekao bih da nisam dogmatican niti preteramo pristrasan ni jednoj teoriji, no koliko je neko pristrasan ili ne je uvek bolje kada drugi procenjuju.

Mene ne možeš naučiti ničemu, a od mene možeš naučiti sve - samo pitaj

Evo, prvo tvoje pitanje - da li nas ima?

Ima nas, uvek nas je bilo i uvek će da nas bude. Zato jer mi smo Svest i zato što sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji ničeg drugog nema. To su: naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Svest i tih njenih sedam sposobnosti su nešto što ne može ni da nastane, ni nestane. Ne može da bude ni stvoreno, ni uništeno. A sposobno je da sve stvara i uništava.

Da bi dalje i do kraja sve razumeo, počni da postavljaš pitanja u vezi svega što sam napred rekao, dok ti sve to ne postane jasno. Sve moje odgovore čćeš moći i da proveriš i razumeš, i ni u šta nećeš moratui da veruješ, jer i ti sam si Svest. Kao Svest, ti ionako sve o sebi znaš. Potrebno je samo da te nekop malo na to podseti. A tu je i nauka da to i potvrdi - fzika, biologija i psihologija, koje se i same tim problemom bave.

Mene isto zanima sve pomalo ali me uglavnom svi iskuliraju jer valjada vide da nešto nabadam svojeumno. 😅
Onaj ko nešto "nabada svojeumno", dokazuje da ume da koristi svoj um. U odnosu na mnoge druge koji kao papagaji samo ponavljaju ono što su naučili na pamet što su drugi rekli. A običnoi svi drugi samo kao papagaji ponavili što su naučili na pamet ono što su drugi rekli. Tako da na kraju sve ove diskusije liče na diskusije papagaja, koji nikada neće uspeti da saznaju Istinu ni o čenu. Jer me umeju da "nabadaju samoumno".

Back