У правцу промовисања православног морала? Где се то тај морал промовише? На режимским телевизијама у паузама између ријалити програма или на фудбалским стадионима после туче?
Рекох, није идеално, али боље је него пре.
Промовишу се и православне вредности, имаш православне телевизије, канале, држава уско сарађује са Црквом.
Дакле, нико те не тера да гледаш ријалити, гледај ТВ Храм, на пример.
Тако ти је то у демократији, е кад буде била Православна Држава, она ће бити другачије. Али, за сада, имаш канале и емисије које промовишу православне вредности и начела.
Е сад, зависи ко шта воли да гледа.
Једина симфонија коју ја видим није између државе и Цркве, већ између Цркве и напредњачке власти. И то је симфонија у издаји српског народа на Косову и Метохији, у Црној Гори и Македонији (сад видимо и у западној Србији), све уз огртање државном заставом, певање новокомпонованих патриотских песама, лудовање по стадионима, осликавање мурала и осталих манифестација паланачког национализма. Никаквог морала ту нема.
Извини, али ово је већ отрцана демагогија, која се папагајски понавља, на коју сам одговарао милион пута и право да ти кажем, више ми је досадно да реплицирам на једне те исте фразе.
Црква није ни уз једну партију, она је Христова и Народна, њен задатак је да брине о Народу који јој је поверен и због тога мора да сарађује са државним властима, ко год да је власт. Исто је тако било и пре ове власти, то је факат.