Da li nam sledi bugarski scenario?

Da, takve snage postoje, i aktivno rade, ali ima Tramp tu mnogo zadataka od onih iznad njega. Ovi naši ako mogu da se uguraju u neki dnevni raspored, mogu, ako se to kosi sa glavnim planovima, onda ništa.
Pa dobro, rešavanje Vučića im baš i ne bi bio neki težak posao. Tramp da odobri, a neki niži diplomata da završi.
Ni Miloševića nije rušio Klinton, ne ni Olbrajtova ni Holbruk u punom kapacitetu, nego ambasador Gelbard iz Budimpešte.

Eh. Kinezi drže u posedu oko 1500 kvadratnih kilometara u SAD. Šta je tih naših stotinak kvadratnih kilometara u poređenju...
Jeste, ali to što drže kod nas je puno zlata i bakra, a ima i litijuma i uranijuma. Ne bi mečudilo da se ponovo aktivira i rudnik Kalna između Knjaževca i Pirota. Tu su nši vadili uranijum za reaktor u Vinči. Za tadašnje uslove bio malo prljav i neisplativ za preradu, pa rudnik zatvoren, ali sa novom tehnologijom, ko zna?

Poslednja izmena:
Pa dobro, rešavanje Vučića im baš i ne bi bio neki težak posao. Tramp da odobri, a neki niži diplomata da završi.
Ni Miloševića nije rušio Klinton, ne ni Olbrajtova ni Holbruk u punom kapacitetu, nego ambasador Gelbard iz Budimpešte.
Oni mogu da ga skinu bukvalno u momentu. Prvenstveno Rusi. Samo puste neku prljavštinu o njemu u javnost, a za to imaju mehanizme. Ali, očigledno je potreban da odradi još koji poslić

Govori i o tome šta Tramp misli o Izraelu i američkom jevrejskom lobiju - mora da se oslabi njihov uticaj u Vašingtonu. A kako to bolje da se radi nego da pustiš Irance na njih, a ti, kao pomažeš.
Kome god su Ameri tako pomagali nije procvetao
Mrzi me sada da otvaram novu temu, ali ameri (i izrael) su uradili tačno ono što su i zamislili - napravili su ogroman problem svima, osim sebi.
Evropa jedva da ima kerozina (za avione) za narednih 90 dana. Biće tačno ono što im je Tramp poručio - kome treba nafta nek ide da odblokira Ormuz

Mrzi me sada da otvaram novu temu, ali ameri (i izrael) su uradili tačno ono što su i zamislili - napravili su ogroman problem svima, osim sebi.
Evropa jedva da ima kerozina (za avione) za narednih 90 dana. Biće tačno ono što im je Tramp poručio - kome treba nafta nek ide da odblokira Ormuz
Napravili su problem i sebi. Gorivo u Americi je postalo skupo i to traje poprilično. A Izrael je pod bombama.
A izazvali povečanu potražnju za ruskom naftom.

Napravili su problem i sebi. Gorivo u Americi je postalo skupo i to traje poprilično. A Izrael je pod bombama.
A izazvali povečanu potražnju za ruskom naftom.
Gorivo nema potrebe da bude skupo u Americi jer uopšte ne koriste naftu koja prolazi kroz Ormuz. Igraju se sa cenama jer mogu, ali najavljuju neviđeni pad. Oni koriste svoju i venecuelansku naftu.

Iskalkulisali su da Rusi dobijaju rat u Ukrajini i nema potrebe da više zatežu. Cena nafte iude gore dole po automatizmu, ali oni koji je imaju mogu da odrede sami koliko će da bude

@Kshatriya

Jedva čekam promenu vlasti i da Vučić ode. Pamtim šta mu pevaju studenti " Lijte kiše hladne vode, Vučić ode, Vučić ode "

To što nisam za Vučića ne znači da mogu da napišem da ga je Služba vrbovala kada je imao 10 godina. Ne može. Nerealno je.

I nije on glup, on je političar od 1990. godine. Upravo zato vlada ovako dugo. Duže od SM.

Uspeva da širokim masama uputi poruku da smo zemlja ekonomskog tigra, da sve cveta, da se grade putevi..a to što propadaju nikom ništa.

Kupio je i kupuje najsiromašnije slojeve društva.

Mislim da su za njegovu smenu potrebni i razočarani SNS-ovci, ima ih sigurno. Ovako..teško može da se smeni kad ima batinaše i kriminalce oko sebe.

PS.

Koliko je crnih džipova potrebno za preko 8400 biračkih mesta? I koliko ljudi?

@Kshatriya

Jedva čekam promenu vlasti i da Vučić ode. Pamtim šta mu pevaju studenti " Lijte kiše hladne vode, Vučić ode, Vučić ode "

To što nisam za Vučića ne znači da mogu da napišem da ga je Služba vrbovala kada je imao 10 godina. Ne može. Nerealno je.

I nije on glup, on je političar od 1990. godine. Upravo zato vlada ovako dugo. Duže od SM.

Uspeva da širokim masama uputi poruku da smo zemlja ekonomskog tigra, da sve cveta, da se grade putevi..a to što propadaju nikom ništa.

Kupio je i kupuje najsiromašnije slojeve društva.

Mislim da su za njegovu smenu potrebni i razočarani SNS-ovci, ima ih sigurno. Ovako..teško može da se smeni kad ima batinaše i kriminalce oko sebe.

PS.

Koliko je crnih džipova potrebno za preko 8400 biračkih mesta? I koliko ljudi?
Niko ne kaze da je glup.

On je lud i pokvaren.

@SajaBg eto i ti imas BG u niku, jel sve ok u EU Bugarskoj?

Sve je ok. Oni su krajnji istok a svi znamo da civilizacija na istoku sporije dolazi. Neradnički mentalitet, sklonost ka šibicarenju, preveliki ruski uticaj... mnogo negativnih faktora. Prosto su pomalo gubavi. Dosta slično kao i Srbija, stim što bar pokušavaju da se civilizuju. Generalno, paganski narodi se teško civilizuju, jednostavno treba vremena. Ali dobro, bar se trude, dok nama verovatno nema pomoći. Mi smo jedini narod koji je sa autokratije prešao na demokratiju pa ponovo nazad na autokratiju. Od toga nema veće sramote za neki narod.

Poslednja izmena:
Sve je ok. Oni su krajnji istok a svi znamo da civilizacija na istoku sporije dolazi. Neradnički mentalitet, sklonost ka šibicarenju, preveliki ruski uticaj... mnogo negativnih faktora. Prosto su pomalo gubavi. Dosta slično kao i Srbija, stim što bar pokušavaju da se civilizuju. Generalno, paganski narodi se teško civilizuju, jednostavno treba vremena. A nama verovatno nema pomoći.
Reci mi samo jos, kako mislis paganski narodi?
Svedjani su vrlo paganski 🤷

(Autorska, ne treba link)

Bugarska u nedelju održava svoje osme parlamentarne izbore u pet godina.

Izbori slede nakon pet godina gotovo stalne krize u kojoj nijedna vlada nije preživela pun mandat.

Umesto toga, zemlja je prošla kroz cikluse privremenih administracija, krhkih koalicija i kratkotrajnih saveza koji su se često raspadali usred skandala.

Javno poverenje je gotovo isparilo. Izlaznost birača, nekada barometar demokratskog angažovanja, ušla je u stanje hroničnog pada.

Ova dugotrajna nestabilnost se odvijala na pozadini produbljivanja unutrašnjih podela i rastućeg spoljnog pritiska.

Da li ovo čeka i nas?
Ne. Čak i Bugarska takva kakva je uspela je da uđe u društvo normalnih zemalja dok mi nismo i slutim da u bližoj budućnosti ni nećemo. Zato smo svrstani u red zemalja trećeg sveta u šta ćete se uveriti prvi put kad budete želeti da promolite nos napolje iz ove države.

(Autorska, ne treba link)

Bugarska u nedelju održava svoje osme parlamentarne izbore u pet godina.

Izbori slede nakon pet godina gotovo stalne krize u kojoj nijedna vlada nije preživela pun mandat.

Umesto toga, zemlja je prošla kroz cikluse privremenih administracija, krhkih koalicija i kratkotrajnih saveza koji su se često raspadali usred skandala.

Javno poverenje je gotovo isparilo. Izlaznost birača, nekada barometar demokratskog angažovanja, ušla je u stanje hroničnog pada.

Ova dugotrajna nestabilnost se odvijala na pozadini produbljivanja unutrašnjih podela i rastućeg spoljnog pritiska.

Da li ovo čeka i nas?
Италија је од 1946 до данас променила 65 влада.
Немам ништа против да будемо као Италија :D

Ne. Čak i Bugarska takva kakva je uspela je da uđe u društvo normalnih zemalja dok mi nismo i slutim da u bližoj budućnosti ni nećemo. Zato smo svrstani u red zemalja trećeg sveta u šta ćete se uveriti prvi put kad budete želeti da promolite nos napolje iz ove države.
Zašto čak? Ideja da su naši istočni susedi Rumuni i Bugari nešto gori od nas potiče iz 80ih kad su obe zemlje bile na istorijskom dnu i nisu imali hleb da jedu. Inače ako pogledamo tabele istorijskog razvoja videćemo da su obe zemlje do 70ih bile ekonomski, industrijski i društveno daleko razvijenije i od Kraljevine Srbije i od istočnog dela Jugoslavije. Bukurešt je do 1945. nazivan Pariz na istoku.

Govori i o tome šta Tramp misli o Izraelu i američkom jevrejskom lobiju - mora da se oslabi njihov uticaj u Vašingtonu. A kako to bolje da se radi nego da pustiš Irance na njih, a ti, kao pomažeš.
Kome god su Ameri tako pomagali nije procvetao
I ja na ovo sumnjam.
Uci i drustvo normalnih zemalja, i "biti normalan", dve su razlicite stvari.

Oni su usli u EU odavno, a oborili svoju vladu nedavno, da bi opet "gazili po blatu" loseg standarda, korupcije...

To je dokaz da uci u neku tvorevinu nije isto sto i normalno funkcionisati, ziveti. Na stranu kad i sama ta veca tvorevina nije funkcionalna.

Ali sto se mene tice, neka se vajaju po tom "blatu", ionako su sami, da bi "preko reda" usli u EU i NATO, dozvolili prelet aviona i unistili moje sugradjane, civile, Nis sam. Pa neka sada "zanju" sto su posejali, na svom primeru.

@ tema

Ne verujem, kasno je sada za nas za bilo kakve ulaske u EU. Ali nezadovoljstvo je i povrh toga ocigledno.

@Kshatriya

Ja. mogu to da napišem jer znam. A služba nek me demantuje.
A znam još i neke iz drugih ex - Yu republika koji su tako "odškolovani".
Posle Titove smrti su išle televizijske ekipe po SFRJ i kao, snimale decu,
neke za ovu, druge za onu emisiju. Daju ti tekst da naučiš na pamet,
pa onda deklamuješ pred kamerom. Ko dobro odradi posao,
on se pazi, štiti za vreme osnovne škole, a u srednjoj počinje obuka.
Ceo sistem je postojao, nije to ova današnja BIA što talaška studente i seljake.
A pišem sve ovo jer mi krivo, jako sam zavidan što su mene promašili da izaberu.

Ja. mogu to da napišem jer znam. A služba nek me demantuje.
A znam još i neke iz drugih ex - Yu republika koji su tako "odškolovani".
Posle Titove smrti su išle televizijske ekipe po SFRJ i kao, snimale decu,
neke za ovu, druge za onu emisiju. Daju ti tekst da naučiš na pamet,
pa onda deklamuješ pred kamerom. Ko dobro odradi posao,
on se pazi, štiti za vreme osnovne škole, a u srednjoj počinje obuka
.
Ceo sistem je postojao, nije to ova današnja BIA što talaška studente i seljake.
A pišem sve ovo jer mi krivo, jako sam zavidan što su mene promašili da izaberu.
Sad kad bolje razmislim, mozda se mene zato izbacili sa recitala za radio u zadnjem trenutku, kad smo vec svi bili pred snimanjem. jednostavno me nisu procitali da sam na spisku za recitaciju i izasla sam iz prostorije placuci i ne znajuci razlog.

Ali onda, da li to znaci da su svi moji drugari koji su bili na radiju, istovremeno i "zavrbovani" bili?

Sad kad bolje razmislim, mozda se mene zato izbacili sa recitala za radio u zadnjem trenutku, kad smo vec svi bili pred snimanjem. jednostavno me nisu procitali da sam na spisku za recitaciju i izasla sam iz prostorije placuci i ne znajuci razlog.

Ali onda, da li to znaci da su svi moji drugari koji su bili na radiju, istovremeno i "zavrbovani" bili?
Nije služba baš toliko široko radila. Ovo su bile striktno ciljane "posete" tv ekipa (a možda i radio).
Sve je upravo u tom cilju šta i koga traže. Ako je cilj da tražiš budućeg operativca na terenu,
onda ti treba neki lik koji je spretan, sportista neki. Al nije zgoreg da ima malo i neki kliker u glavi.
A klasični klikeraši sede u zgradi na Banjici, il igde god, i koordinišu akcije
A ovi što uče tekst na pamet i deklamuju, oni su političari.

Back