Da li nam nedostaje Šojić?

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Poruka
11.058
Lane mi veoma nedostaje...
I u pozorištu i na televiziji i u filmu...

Nedostajaće uvek...

malo podsećanje na njega...

🍁
🍁 🍁
images.jpeg

Soradze

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.970
Screenshot_33.png

Screenshot_37.png

Gutović inače smatra da su ljudi poput Šojića, koji je najpre bio prevrtljiv i krađama sklon direktor preduzeća, a zatim postao i lažljivi političar, morali da ostanu na selu da čuvaju ovce.

Međutim, to se nije dogodilo, nego su se takvi šarlatani, koji čak ne poznaju ni sve padeže srpskog jezika, razmnožili i napredovali čak do skupštinskih klupa.

Nazadujemo

- Šojić je smišljen kao jedan običan direktorčić neke male, vašljive firme u vreme Jugoslavije, kada su firme bile ogromne, giganti... I unutar tog malog preduzeća on je bio mali lopov, mala bitanga koja nije mogla da ide dalje, nego se tu, u tom malom ehinokokusu društva, našao i u tom balonu delovao. Bio je smešan zato što se njegova krađa odnosila na ljubav sa sekretaricom, na drpisanje nečeg, sitnice neke... Međutim, naša propast i naše društvo su tako napredovali da je to što je na dnu, što je i trebalo da ostane na dnu i što nije trebalo da dođe ni do direktora preduzeća, nego da ostane u selu svom i da čuva ovce, pa i odatle da ga izbace, počelo da napreduje - kaže Milan Gutović i dodaje:
Njegovo napredovanje nije napredovanje jer je on tu gde jeste, nego mi padamo, nazadujemo. Tako se čini da napreduje Šojić... Ne, ne napreduje Šojić, nego mi propadamo. Uopšte nije paradoksalno to što se Šojić, takav karikaturalan kakav jeste, nađe i u Skupštini. Uopšte nama to nije čudno. Jer kada uključimo televizor i skupštinske prenose, vidimo bar dva, tri, četiri čoveka koji izgovaraju Šojićev tekst. Možda ne podsećaju na njega fizički, ali duhovno sigurno, jer se vucibatine množe. I država nije u stanju da ih obuzda, pa tako napreduje i Šojić. Zato volim da igram taj lik. On prati napredovanje moje zemlje u evropskim integracijama.

Inače, i Siniša Pavić, tvorac lika Srećka Šojića, govorio je da je on paradigma našeg vremena.

I da dodam: Siniša Pavić je bio sudija Ustavnog suda u Beogradu...Likovi iz njegovih scenarija, a koje smo gledali u nizu naših serija, su ljudi iz našeg okruženja, koji su prošli kroz njegovu sudnicu...
Za lik Šojića je rekao:
"On nema nijednu pozitivnu osobinu, ni u životu, ni na poslu, a ipak je veoma omiljen"

Soradze

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.970
Ne ne lik mi se ne dopada da uopste ne mogu da sa udubim u njega ,pa je nebitno i neko drugi da ga glumi
Razumem te... i meni je taj lik baš odvratan... nije čudo što su uzeli Laneta da dočara karakter tog nesretnika...
Sećam se priče kako je Lane sam tražio da mu se obrve spoje u liniju, da stavi hitlerovske brkove, sam je
karikirao govor Šojića piroćanskim dijalektom i čuvenim "Ć"... mislim da je nadgradio Pavićev lik i napravio
kreaciju od tog odvratnog lika...
Kroz ovakvu prizmu posmatram Lanetov rad na tom liku...
A ljudi ga poistovećuju...

Džordži... neko mora da igra i negativce...
Ovog negativca je Lane maestralno odigrao...

Soradze

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.970
Ma nije problem u negativcima nego ceo taj lik je ljigav i konstantno isti,nema nikakve promene i sve je gori postajao
Jesta... lik je više nego odvratan... ja sam ga samo par puta gledala...
Mislim da je igranje tog lika za Laneta bila njegova borba protiv takvih likova
u našem društvu... Lane je otvoreno govorio o tome šta misli i pokazivao koji
su njegovi stavovi...

Nadam se da ovaj video neće biti previše škakljiv, pa ću ga postaviti ovde, jer
pokazuje koji su bili Lanetovi stavovi...

:aha2: