Da li muškarci .... žene u mozak? I da li majke muške dece postaju muškobanjaste nakon trudnoće?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.037
Vest još iz 2012. ali i dalje aktuelna

Studija Hačinson centra otkriva muški DNK u mozgu žena.

Istraživanje u laboratoriji dr. Lee Nelsona prvo je pokazalo visoku učestalost muškog mikrohimerizma u ženskom mozgu; dalja studija potrebna da bi se utvrdile medicinske implikacije

Ako ovo nije dokaz da muškarci ... žene u (zdrav) mozak, onda ne znam šta je?

Postoji debata zašto je to tako. Neki kažu da žene zadržavaju muški DNK iz seksualnih odnosa. Drugi kažu da to nije tačno. Nije tačno zato što ne može da se (još uvek) dokaže a ne zato što je dokazano da nije.

1732921612094.png

Istraživanje u laboratoriji dr. Lee Nelsona prvo je pokazalo visoku učestalost muškog mikrohimerizma u ženskom mozgu; dalja studija potrebna da bi se utvrdile medicinske implikacije

Mito, prevedi ljudima mikrohimerizam ;)

chimera

The term chimera is usually associated with Greek mythology. It brings to mind a monster with the head of a goat and a lion. Instead of a tail, it has a protruding snake. There is a genetic term that was created from this mixed beast. In humans, a chimera is a person who has cells from two different sources.
Hvala ali ne himerizam, nego mikrohimerizam ;)
Mikrohimerizam je prisustvo malog broja ćelija kod pojedinca koje potiču od druge osobe i stoga su genetski različite.

https://en.wikipedia.org/wiki/Microchimerism
Ne kod pojedinaca, već kod majki. Ostaju ćelije fetusa i dugo nakon porođaja.

Ne kod pojedinaca, već kod majki. Ostaju ćelije fetusa i dugo nakon porođaja.
To je fetomaternalni mikrohimerizam (takođe poznat kao mikrohimerizam fetalnih ćelija ili fetalni himerizam) pri čemu ćelije fetusa prolaze kroz placentu i uspostavljaju ćelijske linije unutar majke.

Ali, nije jedini slučaj mikrohimerizma

Ne ...nego im dajemo do znanja..:zcepanje:

Postoji debata zašto je to tako. Neki kažu da žene zadržavaju muški DNK iz seksualnih odnosa. Drugi kažu da to nije tačno. Nije tačno zato što ne može da se (još uvek) dokaže a ne zato što je dokazano da nije.

Pogledajte prilog 1650034
ako razmena telesnih tecnosti to jest pljuvacke prenosi gene i hromozome, onda bih ja trebao do sada da postanem zena. to fck u mozak ide obrnuto. dozvoljavamo im sve. sto se radjanja muske dece tice, moje misljenje je da je to nemoguce, zato sto ako poseje musko, musko, kroz nju ce samo proci musko. nekako su mi ove teorije najlogicnije. uz duzno postovanje, ko god da je postavio temu, ima neki mali problemcic sa shvatanjima o razlicitostima polova.

ako razmena telesnih tecnosti to jest pljuvacke prenosi gene i hromozome, onda bih ja trebao do sada da postanem zena. to fck u mozak ide obrnuto. dozvoljavamo im sve. sto se radjanja muske dece tice, moje misljenje je da je to nemoguce, zato sto ako poseje musko, musko, kroz nju ce samo proci musko. nekako su mi ove teorije najlogicnije. uz duzno postovanje, ko god da je postavio temu, ima neki mali problemcic sa shvatanjima o razlicitostima polova.
Samo sam ovlaš pogledao dok sam otvarao temu, ali jedna od prič aje bila da fetus ima i muške i ženske hormane, pa se muški "isperu" a ostanu samo ženski. Ovi "isprani" ostaju u majci. Koliko duge, ne znam.

Znaš li ti nešto više? Slobodno nas poduči.

slobo...volimo te :hahaha:

Vrlo zanimljiva stvar. Kalem protiv domaćina. GVHD.

Samo sam ovlaš pogledao dok sam otvarao temu, ali jedna od prič aje bila da fetus ima i muške i ženske hormane, pa se muški "isperu" a ostanu samo ženski. Ovi "isprani" ostaju u majci. Koliko duge, ne znam.

Znaš li ti nešto više? Slobodno nas poduči.
nije mi bila namera da se pravim pametnijim, jer sam glupander, ali iz raznih zivotnih primera, medj' koje sam sasvim slucajno prolazio, ukapirao sam da je oko 90 %, manje, vise do oca, a da majke koje radjaju, samo radjaju. ako gresim, slobodno mi to prikazi. istrazivanja su mi pokazala da ako fizicki lici na majcinu stranu, mentalno ide na ocevu i obrnuto. sto se biohemije tice, seme je npr. bademovo, a zemlja je zemlja. tako da se zene koje radjaju samo regenerisu. nauka govori da je to dobro za njih zbog regeneracije krvi i tela, kao i da su samo reproduktivni deo covecanstva. ako naucnici grese, gresim i ja. ne zelim nikoga da uvredim, a posebno ne majke, gospodine Sensei.

Back