Da li mu verujemo da nije zadavio Tapija?

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.084
Čuveni slikar Dragan Malešević - Tapi je pod velom tajni preminuo u zgradi Gradske policije
pre 2o godina... To je bila ogromna afera, jer je Tapi preminuo na saslušanju u zgradi policije.
Javnost je smatrala da je preminuo usled policijske brutalnosti (čitaj: prebijanja i mučenja), pa
je nekadašnji načelnik za krvne delikte, Žarko Popović, bio optužen za umorstvo, tačnije da
je zadavio Tapija najlon kesom, jer je Tapi preminuo na njegovim rukama...

Posle 20 godina dao je izjavu kako je ustvari bilo...

Zašto posle 20 godina?

Da li mu verujemo?

Screenshot_22.png

Tapi - neprevaziđeni srpski slikar fotorealizma, savršeni falsifikator...

Screenshot_20.png

Žarko Popović, optuženi, tadašnji načelnik za krvne delikte je posle 20 godina progovorio o slučaju koji
i dan danas intrigira javnost. Popović je detaljno opisao šta se desilo te noći kada je Tapi umro.

- Mi smo tada radili akciju "Beograd" kako bi otkrili ko je ubio generala Boška Buhu. Radeći tu priču tužilac
je jedno veče naredio da se Tapi privede na informativni razgovor u naše odeljenje. Pošto je to bila akcija
na nivou gradskog SUP-a mi smo zamolili kolege iz Četvrtog odeljenja (oni se bave drogom) da privedu
Tapija i da ga dovedu kod nas. Doveli su čoveka dole, Tapi je seo i rekao da je imao tri infarkta. Zapalio
je cigaru, pao na glavu. Došla je hitna i posle obdukcije je ustanovljeno da mu je pukla trbušna aorta

- rekao je Žarko Popović.

On kaže da je njegova sreća bila što je to veče, mnogo ranije pre nego što je Tapi doveden, vodio akciju na
širem području Beograda sa 50 operativaca gradskog SUP-a i 50 operativaca BIA-e.

- Mi smo radili tu akciju do jedno 2 ujutru. Kad sam došao u kancelariju kolege su mi rekle šta se desilo.
Pitao sam samo da li je urađena obdukcija. - rekao je Popović u intervjuu za Balkan info i dodao da su ga
nakon toga optuživali da je on
sam kesom zadavio Tapija i da je tu kesu vratio u pisaći sto.

- Zamislite kakav bi ja trebalo debilčnina da budem da kesu sa DNK profilom pokojnog Maleševića
vratim u svoj pisaći sto. Mene su saslušavali dosta puta...
- rekao je Popović.

On je potvrdio da je Tapi radio za službu Državne bezbednosti i istakao da je Tapi bio fenomenalan falsifikator.

Žarko Popović

Prilozi

• Screenshot_23.png
    Screenshot_23.png
    685 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Pa ova varijanta je 10 puta verodostojnija, trbusna aorta moze da pukne, ali neko ko je imao tri infarkta sigurno je znao da ima aneurizmu na aorti i da je ta aneurizma sanirana, ako nije bila dovoljna za operaciju, ta aorta moze da pukne samo pri velikom pritisku na trbusni deo ili zbog lekova za dizanje pritiska sipanog u bilo koje pice koje popije dok ga setaju od jedne do druge policije.
Znaci svakako je trebalo propitati tuzioca i sudiju koji su naredili privodjenje.
Koliko takvih ubistava je izvrseno u Sablji i drugim akcijama kao "kolateralne stete" slucajno privodjene....zacudo bas Srba ubijano....slucajno od strane "patriotskih snaga"....pravne drzave...

Ko je bio taj Tapi uopšte, i zašto je on bitan lik toliko? Čuo sam da je bio mason, ali to su teorije zavere, ali bez obzira, ne bi se toliko spominjao da nije bio toliko bitan nešto.
Šta su teorije zavere?
Na sve za šta nemamo odgovor kažemo da je teorija zavere...

Kada bi znao ko je sve mason, ne bi verovao...
Inače i ovaj načelnik kaže da je Tapi radio za državnu bezbednost...
Možda je znao nešto, pa je bio likvidiran..
Sećaš li se onih upucanih vojnika? Ništa lakše...

Nije teorija zavere da je bio mason ni kada ni gde je primljen i sta je bio u Srbiji, javno je to izjavio. Ali i da je vec vidjen da ga ubiju, pa je zato dosao kuci, da ga ne bi ubili u inostranstvu. Svakako da je umro prirodnom smrcu, ali su razni nacini da se prirodno umre.
I Miki Manojlovic je ....pa bio mason, ali kada je video s kim ima posla i ko je sve mason i rotarijanac malo se zajebavao i napustio to drustvo...

Možda je Zoran Đinđić baš zato i ubijen? :think:
Ubio je velikog majstora masona.
Opet nema dokaza za tako nešto, ali opet nije isključeno.
То је моја теорија. Јединица га сигурно није убила. Никад криминалци нису убили политичара. Осим тога, они су хапсили Милошевића и
помогли Ђинђићу за 5. октобар...

Back