Da li mu oprostiti ili biti,,plavusa,,?

Nisam sigurna. Tacno je da sam do sada svakog decka prevarila, al verovatno iz razloga jer nisam nikad u nekoj preterano ozbiljnoj vezi. Al brak zamisljam potpuno drugacije i verovatno bih se potrudila.
Mozda ovde jeste rec o nama samima,ali i o drugima, jer uvek postoji ta jedna strana koja je povredjena, a to obicno nisu oni koji varaju, vec prevareni...

E, a sto o tome nisi razmisljala dok si varala te svoje momke :lol:
Sto batina po tudjoj guici ne boli, lepo kaze nas narod, al po nasoj.... :mrgreen:
Sve je dobro samo da NAS neko ne povredi.
I zato si ti resila da preventivno delujes i da se ne udajes
:lol:
Srecom pa nemam volje da se u ovu sto puta prezvakanu pricu udubljjem detaljnije, ali da ti kazem ukratko - najbitinije u zivotu i u braku je da penis tvog muza nikako ne udje u vaginu neke zene koja nisi ti.
Eto :mrgreen:

E, a sto o tome nisi razmisljala dok si varala te svoje momke :lol:
Sto batina po tudjoj guici ne boli, lepo kaze nas narod, al po nasoj.... :mrgreen:
Sve je dobro samo da NAS neko ne povredi.
I zato si ti resila da preventivno delujes i da se ne udajes
:lol:
Srecom pa nemam volje da se u ovu sto puta prezvakanu pricu udubljjem detaljnije, ali da ti kazem ukratko - najbitinije u zivotu i u braku je da penis tvog muza nikako ne udje u vaginu neke zene koja nisi ti.
Eto :mrgreen:

Prosto NE MOGU da verujem da je ovo napisalo jedno muško.....:cistinaocare:uvek
moram bar dva puta da pročitam ovako retke postove.....:klap::klap::klap::klap:

Stavi na papir šta gubiš a šta dobijaš ako se odvojiš od njega.Ako misliš da to ne možeš da preživiš,bolje ostani ,da ne bi patila.Ne znam koliko si vezana za njega bilo da je u pitanju emotivna ili finansiska zavisnost.
Meni se čini da on ima problem koji ga je doveo do alkohola.Za svadju je potrebno dvoje.Rekla si nešto što mu je zasmetalo i kako nije imao čime da te povredi izmislio je to:think:
Nemoj da žuriš sa odlukama,vidiš da nisi primetila problem 10 godina.:eek:
I za kraj,ima žena koje prelaze preko prevare-ja nisam taj tip:mrgreen:

Stavi na papir šta gubiš a šta dobijaš ako se odvojiš od njega.Ako misliš da to ne možeš da preživiš,bolje ostani ,da ne bi patila.Ne znam koliko si vezana za njega bilo da je u pitanju emotivna ili finansiska zavisnost.
Meni se čini da on ima problem koji ga je doveo do alkohola.Za svadju je potrebno dvoje.Rekla si nešto što mu je zasmetalo i kako nije imao čime da te povredi izmislio je to:think:

Ово, као ,,Теби, несрећници, топло препоручујем да пређеш преко преваре, али, ми елита женског рода то себи не можемо приуштити...'' :mrgreen:

(Симпатична си ми, али ово заиста звучи тако како написах, сори!)

mene sad zanima, zašto misliš da ona jeste....:dontunderstand:

ima 2 djece s njim sta moze nego da proguta sve i da mu s vremena na vrijeme prebaci to!bitno je da on izabere na kraju porodicu,a za to zena isto treba da se izbori!

ko kaže da ne može ništa, ako ima dvoje dece, ko kaže i gde to piše, da žena
treba da se izbori za to da bude izvarana, izmanipulisana, iskorišćena, i još da
treba za to da se bori.....:mrgreen:

izvini molim te ali meni je ovo izbilo oči.....:eek:

ko kaže da ne može ništa, ako ima dvoje dece, ko kaže i gde to piše, da žena
treba da se izbori za to da bude izvarana, izmanipulisana, iskorišćena, i još da
treba za to da se bori.....:mrgreen:

izvini molim te ali meni je ovo izbilo oči.....:eek:

ja se slazem u potpunosti sa tobom,ali kad ne bi imali djecu! treba da ostane u braku samo zbog njih!u slucaju da muz pored toga sto je varalica zanemaruje svoju roditeljsku obavezu,da je nasilnik..,onda razvod!

ja se slazem u potpunosti sa tobom,ali kad ne bi imali djecu! treba da ostane u braku samo zbog njih!u slucaju da muz pored toga sto je varalica zanemaruje svoju roditeljsku obavezu,da je nasilnik..,onda razvod!

aha...znači to što pije, švaleriše se, to se i ne broji preterano, jer je on roditelj:mrgreen:,
slažem se, ali kakav...kako je toj deci da sve to gledaju, kakve će traume poneti u
svoje brakove, i kako će dok ne dođu do tih brakova, rasti i sazrevati pored takvog
oca, i majke koja je nervozna, nezadovoljna, nesretna....zar ne misliš da bi im
bilo bolje...da žive u miru, možda sa manje, mada sumnjam da pored takvog oca,
imaju dovoljna...u ova luda vremena....:think:Naravno da nisam tu da bi nekog
nagovarala na razvod, ali nikad ne treba da odlika da ostane,bude zarad dece, ta
deca će odrasi otići, i jednog dana će je pitati, zašti je trpela, zašto nije to uradila
možda baš zbog njih....Može se to i tako postaviti.....Svako je priča za sebe, i svi
smo mi samo kovači svoje sreće....a deca nekad trpe najviše zbog naše odluke
i izbora:think:

aha...znači to što pije, švaleriše se, to se i ne broji preterano, jer je on roditelj:mrgreen:,
slažem se, ali kakav...kako je toj deci da sve to gledaju, kakve će traume poneti u
svoje brakove, i kako će dok ne dođu do tih brakova, rasti i sazrevati pored takvog
oca, i majke koja je nervozna, nezadovoljna, nesretna....zar ne misliš da bi im
bilo bolje...da žive u miru, možda sa manje, mada sumnjam da pored takvog oca,
imaju dovoljna...u ova luda vremena....:think:Naravno da nisam tu da bi nekog
nagovarala na razvod, ali nikad ne treba da odlika da ostane,bude zarad dece, ta
deca će odrasi otići, i jednog dana će je pitati, zašti je trpela, zašto nije to uradila
možda baš zbog njih....Može se to i tako postaviti.....Svako je priča za sebe, i svi
smo mi samo kovači svoje sreće....a deca nekad trpe najviše zbog naše odluke
i izbora:think:

naravno da djeca uvijek ispastaju,ali vise bi patili kada bi ih razdvojili!jedan kod mame,drugi kod tate!sta smo dobili?naravno da takav otac nije nikakav primjer svojoj djeci,ali im je otac uz koga su odrastali i jedini koga znaju,zato ga se ne mogu ni odreci.nece ga cijeniti toliko,ali ce ga voljeti!iz svega toga mogu da izvuku pouku na kraju!

ima 2 djece s njim sta moze nego da proguta sve i da mu s vremena na vrijeme prebaci to!bitno je da on izabere na kraju porodicu,a za to zena isto treba da se izbori!

naravno da takav otac nije nikakav primjer svojoj djeci

Ali to je glavni zadatak roditelja. da bude PRIMER. jer nemas prava da vishe radis stvari zbog sebe, jer sve shto radis se projetkuje na dete.

porodica po svaku cenu nije sreca.....
naglasak na uvodnom postu je ''uveliko''.....ocigledno onda,ne funkcionisu deset godina kako treba....
a raspolozenje mentalno, atmosfera, a i unutrasnje stanje roditelja se projektuje na okolinu na njih,oni ce pokupiti tu negativnu energiju,zivece u njoj..I sad sam tek videla gore pretece me Afrodita.
Ima mnogo dece ciji su roditelji ostali u braku,muz malo pa malo popije,pa bude malo pa malo nasilan, pa se i inace malo svadja sa zenom i dete to sve cuje..Tako je moja mama odrasla i sto puta mi je ponavljala da je bilo bolje da su se razveli neko da su ostali u braku samo zbog nje,a ona uopste nije bila srecna,naprotiv,ostavilo je tuzne posledice po nju.
Ne znam zashto ljudi sile tu idealnu sliku od cetiri,kad je ram odavno slomljen, kao da je to neka garancija za srecu. I da,jesu deca najbitnija,i zato je najbitnije, kakvu sliku kao roditelj njima saljes. Zamisli da imas muza koji malo po malo viche na tebe,vara te na sve strane , govori o tebi ponizavajuce...kakvu sliku saljes svojoj kcerki od 10 godina koja to gleda? Da trpi, da je tu samo da se slaze i da pogne glavu,a sinu da je dozvoljeno tako se ponasati prema zenama,jer tata,kao prvi primer kakav muskarac treba biti, to radi? Ne govorim sad o postavljacici teme vec hipoteticki primer. Ako neko ''obavlja svoje obaveze'' a i dalje je zivotinja zar ti ne dodje instinkt da kazes da bolno je i da volim te i boli ovo shto radis ali ne,ja necu da zivim sa tobom,jer necu da kcerka gleda kako zena ne postuje sebe,ostajuci sa muskarcem koji je ne ceni pa makar to bio ti { njen otac} .

nece ga cijeniti toliko,ali ce ga voljeti!

Kako mozes voleti nekog ako ga ne cenis?

ali im je otac uz koga su odrastali i jedini koga znaju,zato ga se ne mogu ni odreci

Ko to kaze? Ja imam drugaricu koja ima oca,ne zeli da cuje za njega. Druga ne zeli za rodjenog oca da cuje,dozivljava ocuha kao svog pravog oca. Vrlo je bitno kako se taj otac ponasa. Nije tata onaj koji napravi dete,pa da mu to daje za pravo da bude kojekakav otac ostatak zivota, otac je onaj koji se brine za to dete. '' Napraviti'' ga nije dovoljno. I nije izgovor da budes zivotinja { moralna i kojekakav jos } posle.

ali vise bi patili kada bi ih razdvojili!jedan kod mame,drugi kod tate!sta smo dobili

biti dete razvedenih roditelja nije nikakav bauk. Ponavljam prvu tezu,porodica po svaku cenu nije sreca.

Poslednja izmena:
Kada posle 10 godina braka i 2 dece čujes od muza koji je ,,uskisnuo,, u šljivovici da je švrljao naveliko ati si mislila da on to NIKADA ne bi radiosta mi je činiti?

svakom od nas su neke stvari bitne, a neke nevazne..

zaista ne mogu da verujem u to da je tvoj dragi toliko sposoban da svrlja u toj meri, a da ti nista ne primetis sve ovo vreme :roll:..
primetila si sigurna sam, ali si to kompenzovala nekim drugim stvarima koje su ti u vasoj vezi bile bitnije..

za mene licno, nebitno je da li je onaj sa kojim sam u vezi uleteo sa nekim samo u jednokratnu kres semu ili u seks protkan emocijama..
ono sto je meni vazno je poverenje ili izdaja od strane osobe sa kojom sam u vezi..
i kad pogledam unazad - ja sam svoj brak prekinula zbog mnogo manjih `sitnica`..
posle 15 god na povrsinu je isplivala nekompatibilnost karaktera..ali znam da NIKAD nisam prevarena i izdana od osobe sa kojom sam bila u braku..
i znam da NIKAD nisam ja prevarila..
e sad..
ovih dana imam sledece `iskustvo` ..
dvojica, nezavisno jedan od drugog,;) ozenjenih muskaraca pokusavaju bez povoda sa moje strane, da me ubede da treba da podelimo neko prijatno zajednicko vreme..
da li godine imaju veze sa tim - ne znam..i jedan i drugi su u ranim tridesetim..
jedan intenzivno radi na potomstvu, ubedjuje usput svoju zenu da treba da rodi i drugo dete (prvo ima nepunih godinu i po dana), a drugom se zena juce drugi put porodila i dok su je na operacionom stolu zasivali posle carskog reza, on je mene zvao pokusavajuci da me ubedi da treba da se vidimo :eek:

obojicu sam pitala kako njihove zene gledaju na njihovo ponasanje..odgovor je bio - oduvek su bili nestasni..

kad malo bolje razmislim..nemoguce da njihove zene nisu upucene u avanture svojih muzeva..
jesu sigurno..
al su to uzele u paketu..
ko sto rekoh na pocetku - svima nama su u zivotu bitne razlicite stvari..
ja i dalje biram da ne moram ni pred kim da sklanjam pogled i da mi je savest mirna..

a ti - sama ces morati da odlucis...

naravno da djeca uvijek ispastaju,ali vise bi patili kada bi ih razdvojili!jedan kod mame,drugi kod tate!sta smo dobili?naravno da takav otac nije nikakav primjer svojoj djeci,ali im je otac uz koga su odrastali i jedini koga znaju,zato ga se ne mogu ni odreci.nece ga cijeniti toliko,ali ce ga voljeti!iz svega toga mogu da izvuku pouku na kraju!

А зашто полазиш од тога да би деца била раздвојена разводом?
Не разводе се деца, него родитељи. Пракса је, где год је то могуће, да се оба детета додељују на старање истом родитељу.

И слажем се са претходницама: то што нас је неко направио - не мора да значи да смо обавезни да га волимо.

naglasak na uvodnom postu je ''uveliko''.....ocigledno onda,ne funkcionisu deset godina kako treba....
ceo post ti je lep, samo sam na ovo morala da odreagujem
kad je žena jako povređena nekad će se i izraziti možda malo prejako, zato što sve i vidi crnjim nego što jeste
možda je on njoj rekao npr da joj je bio neveran, što bi moglo značiti jednom da je bio,
a ona, ponavljam, kao i svaka verovatno što bi učinila, ja sigurno=), to shvatila kao konstantno sam ti neveran

Ех што волим ове теме где се постављач више не појави да малко "прошири причу".
Мислим, шта ја сад да кажем?
Разведи се или немој...
Безвезе скроз.

Знам да ја не бих прешла преко тога.
Не због саме преваре већ због сујете и због нарушеног поверења.
Нисам од оних који би му после то сваком приликом натрљавали на нос
и користили то у свакој ситуацији.
Једноставно, иди сад и ради шта хоћеш без гриже савести...
Тако некако. :neutral:

А зашто полазиш од тога да би деца била раздвојена разводом?
Не разводе се деца, него родитељи. Пракса је, где год је то могуће, да се оба детета додељују на старање истом родитељу.

И слажем се са претходницама: то што нас је неко направио - не мора да значи да смо обавезни да га волимо.

Secam se mene je tata kad je odlazio plasio pricom da cu ja morati ici na sud (imala sam 6 godina) i tamno reci koga vise volim i sa kim zelim da zivim :sad2: I sad kad se setim prodje me neka jeza...Od onda sam ga videla tri puta (za 26 god.) i nema tu,kako si ti Hellen rekla neke ljubavi.Pa kako bi je i bilo kada nije imala vremena da se razvije?

Ово, као ,,Теби, несрећници, топло препоручујем да пређеш преко преваре, али, ми елита женског рода то себи не можемо приуштити...'' :mrgreen:

(Симпатична си ми, али ово заиста звучи тако како написах, сори!)
Ma ne, pokušavam da je ubedim da razmisli,pošto ja to ne umem ,i sve odluke koje donosim u životu uvek su u trenutku.Do sada nisam zažalila:mrgreen:
I bila sam iskrena,ja bih išla i protiv sebe ali bih zadržala svoj ponos.Forum je da razmenimo mišljenja-ne mora da me posluša:lol:

Back