Iskapa
Domaćin
- Poruka
- 4.887
Volem šampiljone,vrganje,pečurke sa kajmakom,i lisičarke(mada su malo žilave)
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Волим кад се издинстају па са павлаком.
Da li mrzite pečurke u jelima ili ih ipak
volite ?
Ako je odgovor potvrdan , zašto je to tako i koje su vam omiljene ?
Pogledajte prilog 1568445
Ne volim pečurke jer pokvare svako jelo svojim zemljanim ukusom i groznom pojavom.
Jedna od najukusnih pečurki, bukvalno se može koristiti i kao začin za razne supe i čorbe, ma delikatesВргањи на жару
Nemoj !volim, ne kuvam mnogo ali pečurke sam spremala češće, nekad i one neobične s pijace, još sam živa
u zadnje vreme ne radim to češće ali eto. eksperimentisala sam malo s tim šumskim, mada manje više pečurka je pečurka ako nije šumsko pile
Nemoj !
da, zbog boldovanogneke neobične
Nisam ubeđena. Biološka iskoristljivost proteina iz pečuraka je duplo manja od piletine , a jaja imaju 100%. Blag ukus ima povrće , začini daju šmek , totalno su mi nezanimljive- nešto tipa kada se ubaci soja u mleveno meso a radi volumena.Volim pečurke svuda sa razlogom.
Svakom jelu dodaju jestivost, blag ukus koji prijanja uz nepce.
Recimo rižoto sa pečurkama je prihvatljiv, sam bez ičeg je bezveze. Može i piletina i pečurke.
Isto sa testeninom.
Pica bez pečuraka meni nije pica prosto jer pečurke savršeno dodaju taj blag ukus koji picu čini prihvatljivijom i stvori različitost nakon čega se stiče utisak da to što se jede ipak nije hleb već neki specijalitet.
Glavna uloga pečurki IMO je da povećavaju jestivost, lagodnost i pristupačnost hrane. Svako jelo je bogatije i lepše sa njima. Meso nije toliko jako, pirinač nije toliko bland, pica nije toliko teška za stomak kad se dodaju pečurke.
Evo na primer ko istovremeno jede meso i krompir ima da dobije velike gasove zato se stave pečurke sa nekim sosom i sve bude lakše i pristupačnije.
Sličnu ulogu kao pečurke imaju i na primer tikvice.
Je ne mrzim nikoga pa ni pečurke...
Da li mrzite pečurke u jelima ili ih ipak
volite ?
Ako je odgovor potvrdan , zašto je to tako i koje su vam omiljene ?
Ne volim pečurke jer pokvare svako jelo svojim zemljanim ukusom i groznom pojavom.
Ne bih gljivama dodelila misleći statusJe ne mrzim nikoga pa ni pečurke...