Da li možete oprostiti preljubu? - NEPOŠTOVANJE

Tuzni_patak:
Ova tema nije posvećena prepucavanju , čuvenom , i onom stavu tolerancija/netolerancija.

Nego je posvećena stavu da preljuba nije samo seksualni čin nego i NEPOŠTOVANJE....

----------------------------------------------------------------
(skraćeno rukom Dlakavog, početni post)

Vidiš a da li si razmišljao da je POŠTOVANJE kada RAZUMEŠ partnera/ku i njegov/njen "izlet" i njegove/njene potrebe?

Možda će neko shvatiti "kad proba sa nekim drugim/om "(joj muka mi od ovoga) da lakše shvati ŠTA IMA? Jes' trava u tudjem dvorištu sladja ali šta kad se skapira da to nije to tj da je bolja trava kod kuće? (ovu pesničku sliku nikako ne treba doživljavati kao narkomansku već iz ugla jedne krave)

Da je ovako razmišljala jedna lujka se ne bi razvela od mog prijatelja samo zbog SMS poruke (koja je bila više od toga)...

SAMOLJUBIVOST je ipak NEPOŠTOVANJE PREMA DRUGIMA

Dlakava_Strvina:
Vidiš a da li si razmišljao da je POŠTOVANJE kada RAZUMEŠ partnera/ku i njegov/njen "izlet" i njegove/njene potrebe?

Tako je. Najvece postovanje koje mozes da pruzim coveku koga volis je da razumem i ne osudjujem njegove potrebe i zelje bez obzira na to da li mi se svidjaju ili ne.
Bez obzira na to da li ugrozavaju moje samopostovanje i osecanje sopstvene vrednosti. To je u stvari pravi razlog zbog kojeg ljudi cesto nisu u stanju da prastaju prevare.
Nazalost, i ja sam daleko od toga kao i vecina ljudi.

S_K_V_O:
Tako je. Najvece postovanje koje mozes da pruzim coveku koga volis je da razumem i ne osudjujem njegove potrebe i zelje bez obzira na to da li mi se svidjaju ili ne.
Bez obzira na to da li ugrozavaju moje samopostovanje i osecanje sopstvene vrednosti. To je u stvari pravi razlog zbog kojeg ljudi cesto nisu u stanju da prastaju prevare.
Nazalost, i ja sam daleko od toga kao i vecina ljudi.

Bravo, majstori : )
E, to je bezuslovna ljubav. I ne čini je samo to...

E sad patak tesko ti je to pitanje... Znas ako bi bio sa nekom zenom a ne bih imao decu sa njom onda joj verovatno nebi progledao kroz prste , ali ako bi imao a ona uvidi da je greska njena i to mi sasvim konkretno pokaze pa dobro bi se razmislio jel ja zelim da zivim sa svojom decom a razlaz nuzno vodi do toga da ih vidjam povremeno a to ne zelim . A ako bi bila jos i bezobrazna pa dobila bi nogu u pozadinu i potrudio bi se da vise nikad ne vidi ni mene ali ni decu ... kako nek to ostane tajna , ko zna mozda mi se i desi da moram tako nesto da izvedem ...
A sve to pricam jel kad imam devojku ili zenu ja onda imam samo nju i samo me ona interesuje i nijedna druga pa makar bila neznam ko... onda ocekujem da to bude tako i sa njene strane pogotovu sto nikad ne dajem povoda za los odnos prema sebi... kad imam samo povremene susrete opet izbegavam da imam dve ili vise istovremeno , ako mi se neka druga svidi vise zavrsim prethodnu pricu...

Nepo$tovanje ugovora nosi tachno definisane posledice, a kako su veze precutni dogovori i $irok spektar 'podrazumevanja' onda tu dolazi do raznih nejasnoca, muljevina, korupcija i primanja koje chega.

Dok nema crno na belo bice tako, zato zna se $ta rade superstarovi i kom$iluk sa Beveri Hilsa. Potpi$e prvo ugovor pa se zheni i udaje jer ljubav dodje i prodje, a najbitnije je ispostavi se na kraju da pare ostanu :twisted:

Izvini ,nijedan ugovor nije crno na belo....
Pored onoga što obavezuje postoji milion stvari koje neobavezuju u ugovoru i gde se bunari...
A i kod onih što obavezuju se takodje bunari.....

Ugovor nije nikakva garancija...Pisani , nepisani ...

I kod kapetana isto....On OČEKUJE da je i sa druge strane isto.....
Šta rekosmo , gde su očekivanja tu odmah ima i zlobe, jer niko ne mora da radi ono što neko drugi očekuje od njega, već gde postoji interes za njega....
Baš u istom postu stoji , ako mi se nešto drugo pristima, onda idem na to....Jasno.....Odluka izbora....to je jedino što može čovek da pouzdano očekuje....i da suzbije raznim metodama....

S_K_V_O:
joj pobogu covece
kakav ti je to nacin razmisljanja
sve ovo nekako covek i da sazvace, ali recenicu
"potrudio bi se da ne vidi vise ni mene ni decu"
nikako

Pa tako je nazalost ima puno qurvi i qurvara koji podizu decu i onda sta se moze ocekivati da ta deca postanu.... e zato ako je neko sklon qurvanju onda mu ne treba dati decu na podizanje jel sta ih moze nauciti sem da budu kao i oni ... nazalost....
A ako se to desilo a nije osnovna crta karaktera onda treba zarad mira u kuci oprostiti al ne treba zaboraviti... A kad kazem oprostiti to ne znaci da se to posle stalno prezvakava jel ni to nije u redu i onda nije ni oprosteno...

Da me neko pita da li bih oprostila prevaru ne znam da li bih umela da odgovorim.
Varanje se drugacije kotira kod muskaraca i kod zena to je cinjenica, i uvek je nekako logicno da devojka oprosti za preljubu momku nego on njoj.To me nervira.
Nije samo u pitanju ne postovanje,onom ko prevari ocigledno nesto nedostaje u vezi(ne mislim samo na sex ljudi!)
Ne podrzavam varanje kao sasvim normalnu pojavu koja je bliska nam ljudima sada mogu da kazem da nikada ne bih oprostila ali kad bih se nasla u takvoj situaciji....trebalo bi sve izvagati i onda odluciti.
Ovo vam je slicno kao pitanje da li bi oprostile vasoj drugarici kad bi se smuvala sa momkom koji se vama svidja.
Vecina bi verovatno rekla ne.
Nista u zivotu nije crno-belo pa ni ovo.

Betty:
Ma sta se ti meni malecka sablaznjavas tu ? :-? kao nije tako ... ti bi dala tvom djuvegiji da naskace na sve i svasta i nebi ti smetalo ...?
A i nekaze se dzaba nije krv voda i ispod kruske ne rastu jabuke ... malo geni malo ucenje zanatu i propade dete... al ti si jos mala pa kad porastes i kad budes ( daj boze i vise komata) imala svoje videcu te ondak! :roll: :confused:

Back