Da li možete da preživite NEDELJU dana sa ovim iznosom? Ja mogu i moram ceo mesec.

80tih je kirija za stan u kome si bio (stanarsko pravo) koštalo je ko danas 1000 din. Grejanje cela sezona sa ložačem 280 DEM.

Sad mi je samo grejanje godišnje 1200 evra.
Nije samo što te košta toliko nego što te greju samo dve trećine dana a ne i noću, meni je samo noću potrebno dok spavam, pošto imam osetljiva pluća na hladan vazduh dok mirujem. Znači grejna sezona je 6 meseci, je l' tako?, ako te greju dve trećine dana, znači efektivno je samo 4 meseca non stop, a plaćaš cele godine. Užas. Grejanje ti je stavka od 100 evra puta 12 meseci.

Nije samo što te košta toliko nego što te greju samo dve trećine dana a ne i noću, meni je samo noću potrebno dok spavam, pošto imam osetljiva pluća na hladan vazduh dok mirujem. Znači grejna sezona je 6 meseci, je l' tako?, ako te greju dve trećine dana, znači efektivno je samo 4 meseca non stop, a plaćaš cele godine. Užas. Grejanje ti je stavka od 100 evra puta 12 meseci.
Ispada 35.000 dinara mesečno samo za grejanje za ta 4 meseca.

Kakvo grejanje možda 15 dana efektivno greju. Za novu godinu nije bilo grejanja serrem im se u usta lopovska dabogda pare potrošili na lečenja.
Plus to što ne greju. A zamisli uplaćuješ zа penziju 40 godina i umreš odmah. I nikom ništa te pare, ne vraćaju porodici nego država OPLJAČKA. Treba da otvorimo temu i za to.

Mislio sam da živiš u srbiji u svom stanu kao hrvat ili srbin. Pa zar tamo nisu duplo veće cene nego ovde. Onda ti je još manje to što imaš s čim raspolažeš.
Ne, ne, ja sam Hrvat iz Hrvatske.
Duplo veće cijene? Pa ne znam na što točno misliš? Napisao sam ti troškove i koliko trošimo. Ne znam na koje cijene točno misliš? Pitaj pa ću ti reći, usporediti ćemo. Recimo od hrane je dosta toga jeftinije u Hrvatskoj nego u Srbiji. Grijanje preko toplinarstva je jeftinije u Hrvatskoj nego u Srbiji. Gorivo za auto je jeftinije u Hrvatskoj nego u Srbiji. Kažem, pitaj pa ćemo usporediti cijene.

Ne, ne, ja sam Hrvat iz Hrvatske.
Duplo veće cijene? Pa ne znam na što točno misliš? Napisao sam ti troškove i koliko trošimo. Ne znam na koje cijene točno misliš? Pitaj pa ću ti reći, usporediti ćemo. Recimo od hrane je dosta toga jeftinije u Hrvatskoj nego u Srbiji. Grijanje preko toplinarstva je jeftinije u Hrvatskoj nego u Srbiji. Gorivo za auto je jeftinije u Hrvatskoj nego u Srbiji. Kažem, pitaj pa ćemo usporediti cijene.
Pa ne znam tačno šta da te pitam. Znam da su oduvek bile mnogo veće plate kod vas i da ste u uniji i da ste uveli evro i da ne može standard da se uporedi, kultura i putevi. Srbi treba da vam zavide. Znači srbija je skuplja ili egal i sa hrvatskom.

Pa ne znam tačno šta da te pitam. Znam da su oduvek bile mnogo veće plate kod vas i da ste u uniji i da ste uveli evro i da ne može standard da se uporedi, kultura i putevi. Srbi treba da vam zavide. Znači srbija je skuplja ili egal i sa hrvatskom.
Da, plaće su veće kod nas. Kod nas je medijalna plaća za 12/2025 bila 1280€, a kod vas 775€. Dizel je kod nas 1.55€, a kod vas 1.77€
Režije za stan su kod vas vjerojatno nešto niže, ali mislim da ni tu nije baš neka velika razlika, možda 20-30€, kad bi uspoređivali. Naravno, stan mora biti približno iste kvadrature i isti broj članova.
A za cijene najbolje pitaj @mario80
Evo ovako nešto npr. od prekosutra.
1000017303.jpg

Ja kupio džak pilića u idei sad skoro bilo 180 din kg. Žena istranžira i ide u friz. Vadiš komad po komad pa u supu prvo podle piletinu zapečeš u rerni dal ćeš sa krompirom dal sa pirinčem dal makaroni pa odozgo sir i jaje. Milina. Treba znati kuvati a ovi jadnici što ne znaju njima u srbiji i 200.000 din mala plata i crknu od raka kroz neku godinu.

U supermarketu nema namirnice bez 10-15 aditiva i konzervansa.

Back