Да ли морамо да жмуримо?

I jos nesto
Zanimljivo sto si spomenula kako te neki izvedu iz takta na forumu
Kako je to moguce?
A za zenu koja je dobila nevidjenu javnu torturu si prokomentarisala kako je nezna pahulja jer ju je to sve povredilo

Ona za razliku od tebe nije mogla da stisne jedno dugme Ignor i zaustavi tenziju

Prelep si primer dvolicnosti dala tim jednim komentarom
Сад стварно идеш на игнор.
Нисам ја рекла да је нежна пахуља, научи да читаш и престани да лажеш.
Ако те неко изнервирао нисам дужна да трпим твоје глупости и безобразлук.
Само си још један пример како надрндани људи дођу на мрежу да се истресу на другима.
Иди у теретану, ударај антистрес лутку, вришти с врха зграде, попиј лекић...немој овде.

Ubiće nas politička korektnost ja vam kažem. Nekad smo svi porodično gledali skrivenu kameru ili smiješna videa (zaboravila sam kako se zvala ta emisija) smijali se kako ljudi padaju na ledu, okliznu se u balegu pa nosem zaoru po gomnima ma idi.
Opet ponavljam, taj koji je snimao je idiot ali smo postali preosjetljivi.
Pa nije isto kada odreagujes kao pojedinac i kazes sta imas
Problem je sto se ljudi okupe oko jednog snimka
I njih deset hiljada je blati, pljuje, naziva svakojakim imenima
Pa se ponizavanje prenese i lokalno j na celu zajednicu, grad, radno mesto
Osetila se odbacenom i ugazenom
Kako to ne shvatate
I ja sam pre neko vece rekla jednom muskarci ispred
Stoji ispred
Sipa vodu u usta i pljuje sve to
I rekla sam mu
Gospodine nema smisla da pljujete tj gde si prolazimo i gazimo, na sta to lici
I udaljio se
Trebala sam da ga snimim i okacim?
Da ga posle svaki bolesnik dokoni vredja i psuje?
Da ga svi u okolini gledaju sa podsmehkm?

И сад замислите ( знам да је готово СФ) да су оба народа сада зараћених страна пружила отпор својим владама против рата.
Против страних утицаја на власт, против пропаганде која распирује мржњу и буди жељу за ратом и осветом. Да једоставно нико није хтео да узме оружје ни на једној страни.
Пробајте да замислите исход.
Nista tu narod ne moze kad ga dovedu pred svrsen cin.Sjecas li se kod nas demonstracija za mir,protiv rata...bla,bla...pa nista.
I mogla bih da se kladim,posle svih ovih ratova kod nas,da devedeset posto naroda na svim stranama nije bio za rat,ali niko ga nije nista ni pitao.Dovoljno je da postoji neko sa strane ko jeste za rat.
Jednostavno drugi,mocniji, to odluce i ti se samo jednog dana probudis u ratu.A ne mozes ni pobjeci bas tako lako,iako neces da ucestvujes.

Нисте у праву јер обе читате површно. Нагласила сам да су били мали и готово исте снаге. И казна се односила на начин решавања међусобнох сукоба.
То је период социјализације, сукоб карактера и тада је важно да науче да се свађом и тучом не решава ништа.

Касније смо могли да разговарамо о узроку, а свако је добио насамо критику о лошем односу. А то су већ другачије ситуације.
Ne čitam površno, ja sam se ogradila za tvoj slučaj. Ali i dalje tvrdim da u opštem slučaju ne mora da bude tako i da čak i mala deca umeju da budu nasilna, sebična, bezobrazna.

Шта сам управо прочитала???
Жена је пишкила на јавном месту, поред аута.
Неко је снимио и објавио.
Коментаре нисам видела, али постало је вирално, могу да замислим какви су били и колико их је било...
Данас кажу да се та иста жена убила.
Одмах су попљували себе и остале, жена се убила због нас, јесте сада задовољни?
И сад имам дилему...да ли треба жмурити на девијантна понашања која су све чешћа у јавности, не коментарисати, не делити, јер се можда ради о лабилној особи?
А ако је особа лабилна, колико јој стварно треба?
Ако није лабилна, већ само безобразна, зар не заслужује јавну осуду?
devijantna ponasanja su postajla uvek, pre tebe, njijh, nas, mene...I Ne secam se da se npr ubio lik koji je vadi penis na ulici i onanise, a sretale smo ga i previse cesto, nije se cak ni ubio kada smo pozvale muriju, jednstavno ostao je ziv i ostao da drrrka i presrece zenske osobe. Mozda bi necijom logikom znacilo da je lik stabilna osoba mozda? Moju osudu zasluzuju svi koji ugrozvaju bilo koga sexualnom prisilom nekog cina kao ovaj ili npr kenjanjem na necijem pragu i slicno, realno neko da pisa musko ili zensko na ulici
-necu osudjivati, samo cu proci ne registrujuci to ni narednih pola sata...Pisanje je najmanji problem ovog drustva. Da li bih nesto snimila umesto da zavrnem rukave i mozda pomeram poremecenu osobu ili sasvim normalu osobu samo zato sto pisa gde ja ne bih? Niti bih snimala, jos manje bih se bavila regulacijom pravde na licu mesta...

Ko nikad nije pishkio na otvorenom neka baci prvi kamen
У граду или на отвореном?
На отвореном јесам, иза неког жбуња у шуми, само што се нисам поломила, био мрак...у граду никада.
Па, сад не знам...ево у приправности сам :pracka:

У граду или на отвореном?
На отвореном јесам, иза неког жбуња у шуми, само што се нисам поломила, био мрак...у граду никада.
Па, сад не знам...ево у приправности сам :pracka:
Kada stvarno pritera, i Tajms skver postaje livada. z:mrgreen:

Back